Празник на домашната наденица в несебърското село Кошарица

Фолклорна програма, домашно вино и 140 кг. наденица очакват посетителите на Празника на домашната наденица в несебърското село Кошарица днес. Събитието се провежда за осма поредна година. „Всеки, който желае да участва може да се запише днес. Имаме награден фонд. Идеята е празникът да се популяризира. Идват хора от съседните селища, идват и чуждестранни гости“, поясни кметът на селото Павел Павлов. След дегустация, комисия ще определи коя ще получи награда. Празникът на домашната наденица в Кошарица ще се проведе от 12 ч. днес на площада пред кметството.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Руските граждани в България могат да гласуват на 4 места у нас

Избирателната активност е висока. В секцията в Руското посолство в София до 11:00 часа са гласували над 400 души. Места за гласуване са отворени още във Варна, Русе и Пловдив,. Изборният ден ще продължи до 20 часа. Две хиляди руснаци са гласували при предварителните избори, проведени от 3 до 17 март.

публикувано на 18.03.18 в 15:27

През нощта и преди обед са възможни заледени участъци по пътищата!

През нощта валежите навсякъде ще спрат, най-късно в Югоизточна България и по Южното Черноморие. Ще духа слаб до умерен, по Черноморието преди полунощ на места временно засилен вятър от север-северозапад, който до сутринта ще се обърне от север-североизток. Преобладаващи минимални температури между минус 3 и плюс 2 градуса, за Варна около минус 1...

публикувано на 18.03.18 в 14:25

Част от язовирите не отговарят на нормите за експлоатация

Част от язовирите, стопанисвани от Община Бургас, са амортизирани и не отговарят на нормите за експлоатация на системите. При някои язовири има проблем с компрометирани язовирни стени, а при други е запушен основния изпускател. Това съобщи началникът на Дирекцията "Управление на общинска собственост" Живко Димитров.Язовирът при село Извор е в тежко..

публикувано на 18.03.18 в 14:09

Очаква се рязка промяна на времето

По високопланинските проходи е възможно дъждът да премине в сняг, предупреждават от Агенция Пътна инфраструктура. От агенцията апелират да тръгвате на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".Всички граждани и транспортни фирми могат да получават..

публикувано на 18.03.18 в 13:39

Депутатите от ГЕРБ ще проведат приемни в Тервел и общината

Народните представители от ГЕРБ - Добрич Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев, който е и областен координатор на партията, ще проведат срещи с граждани от избирателния си район днес и утре (19 март). Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.   В 10.00 часа Даниела Димитрова ще се срещне с жителите на село Орляк, община Тервел. За 12.00 часа е..

публикувано на 18.03.18 в 09:09

Къдроглавите пеликани в „Сребърна“ отново изграждат гнезда

Гнездовият период в колонията на къдроглавите пеликани в „Сребърна“ постепенно се възобновява, след като дребни хищници подплашиха птиците в началото на месеца, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе. С повишаване на температурите ледената покривка се е разтопила и пеликаните са започнали да се завръщат. На..

публикувано на 18.03.18 в 08:48

Икономическите престъпления в Добрич намаляват, сочи статистика

По-малко икономически престъпления, но на по-голяма стойност са регистрирани в Добричка област през 2017 година в сравнение с предходната. Това сочи отчет за дейността на Областната дирекция на МВР за изминалата година. Регистрираните икономически криминални деяния през м. г. са 226 на стойност 827 000 лева при 252 престъпления за 2016-а за 641..

публикувано на 18.03.18 в 08:41