Протест в Добрич срещу по-скъпата вода

Снимка: архив
„И стотинка е много!” – протест под този наслов организират днес в 11 ч. пред Областната управа  в Добрич граждани, недоволни от предстоящото поскъпване на водата. Събитието се организира в социалните мрежи. Недоволството е предизвикано от предложението за нови цени на водата, което ще се разглежда утре в КЕВР, където ще се обсъжда бизнес план за развитие на ВиК-Добрич. Предложението е през 2018 г. цената на водата в Добричка област да поскъпне с 4 стотинки на кубически метър и да стане 3 лв. 28 ст. „Плащаме най-скъпата вода в България, а чешмите ни – сухи! Налягане няма, а улиците ни са разбити от честите аварии”, коментират недоволните от новата цена на водата.  „Предлаганото увеличение на цената на водата в Добричка област с 4 стотинки като процент  е 1,6 % и е в пъти по-малко в сравнение с ръста на цените на другите водоснабдителни дружества в страната /от 5,7 до 20 %/. „Това  посочва в изпратено до медиите обръщение  изпълнителният директор на фирма „ВиК” – Добрич Тодор Гикински, който твърди, че водата в областта вече не е най-скъпата за страната. Водният шеф отбелязва, че назначеното през август ново ръководство заварило дружеството с 32 милиона лева задължения и че през последните 4 месеца вече са решени натрупани с десетилетия проблеми. За първи път от много години, по думите на Гикински, дружеството отчело счетоводна печалба от 170 000 лева през деветмесечието.


ВИЖТЕ ОЩЕ

25 години отбелязват в Немската читалня на РБ "Пенчо Славейков"-Варна

Немската читалня към Регионална библиотека "Пенчо Славейков"- Варна празнува рожден ден. Читалнята става на 25 години. Във фоайето пред нея е подредена изложба, представяща многобройни събития от живота й. Немската читалня разполага с богата и разнообразна колекция от библиотечни материали на немски език. В нея се организират..

публикувано на 10.12.18 в 16:17

Варненец безвъзмездно прави малки градски ремонти

Две счупени плочки на ларгото, но развалят впечатлението за целия град. Стоят седмици, а е работа за един час. Така варненецът Митко Иванов обяснява защо се е заел да прави със собствените си ръце, с лични средства и в свободното си време  дребни градски ремонти. Прави ги вече пет години, когато попадне на някакви разрушения и когато са по възможностите..

публикувано на 10.12.18 в 15:59

Над 3 лева за кубик вода във Варна от догодина

Поскъпване на ВиК услугите в страната се предвижда от 1 януари 2019 г., показва доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/, който ще бъде подложен за обществено обсъждане на 17 декември. Най-голямо увеличение на цената на ВиК услугите се предвижда в Бургас - с 26,8 стотинки за куб. метър, където тя от 2,729 лв. за кубик ще стане..

публикувано на 10.12.18 в 15:48

Безплатен детски кът на фестивала "Сръчко"

Разнообразни аксесоари, изработени от сръчните ръце на над 50 занаятчии от цяла България, са подредени във Фестивалния конгресен център във Варна. Поводът – третото издание на събитието, носещо закачливото име „Сръчко”. То ще остане отворено за посетители до 27 декември. Тъкани изделия, декупаж, макраме, предмети от стъкло, троянска керамика,..

публикувано на 10.12.18 в 15:15

Преустройват ритуалната зала в Балчик

С нова изложбена и конферентна зала ще разполага от 2019 година Историческият музей в Балчик. Близо 10 хиляди лева се усвояват за преустройването на бившата ритуална зала в място за гостуващи експозиции, конференции, презентации и други срещи, съобщи директорът Радостина Енчева. Сменена е дограмата, вратите, освежава се..

публикувано на 10.12.18 в 14:34

Пада възрастовата граница на употребяващите наркотици

През отиващата си година случаите на остри интоксикации с алкохол в Клиниката по  токсикология към Военноморската болница във Варна са по-малко, за сметка на увеличените инциденти с наркотици, особено с метаамфетамини - това съобщи проф.Снежа Златева-началник на клиниката по време. Данните съобщи на симпозиум, посветен на клиничната..

публикувано на 10.12.18 в 14:10

Госпожа Коледа спасява празника на едно дете

„Коледата на госпожа Коледа” е новият празничен спектакъл на Варненския драматичен театър в навечерието на Рождество Христово. Той е по пиесата на Магда Борисова , режисьор е  Стоян Радев . Премиерата е на 10 декември от 18 часа , а от 11 до 21-ви ще бъдат изиграни 30 спектакъла за най-малките зрители в часовете 11, 13 и 15. В..

публикувано на 10.12.18 в 13:42