Увеличават се селата без ток в Добричко

Близо 90 села в Добричка област са без ток, съобщиха от Областния съвет за сигурност. Най-голям е броят на населените места без електрозахранване в община Добричка – 50. В община Генерал Тошево без ток са 21 села, в Каварненско – 5, в Шабла – две, в Балчик – едно, в община Крушари – осем, сочат обобщените данни за зимната обстановка към 10 ч. 20 мин.  От Областния съвет за сигурност не уточняват колко са населените места без вода, но посочват, че голяма част от помпените станции на фирма „В и К“ са без електрозахранване, а това означава, че на много места в областта  водоподаването е преустановено. Пътят Добрич-Варна е затворен заради пътен инцидент с товарен автомобил в района на с. Любен Каравелово.  Съветът към водачите на МПС, които пътуват за Варна , е да ползват обходния маршрут през Балчик и КК Албена. Останалите пътища в областта са проходими при зимни условия.

Свързани новини

Над 40 села в Добричко без ток, катастрофа затвори пътя Варна- Добрич

Силният вятър и снеговалежът оставиха  без ток десетки села  в Добричка област.  В община Добричка на тъмно осъмнаха 44 села, почти всичките 19 населени места в община Крушари са без ток, без електрозахранване са и голяма част от селата в община..

публикувано на 18.01.18 в 09:42
ВИЖТЕ ОЩЕ

Колко тежи умът на родните политици?

Тестът за интелигентност на МЕНСА дава възможност избирателите да узнаят какъв е потенциалът на даден кандидат за кмет. " Знанията и уменията им няма как да изследваме, единствено можем да кажем доколко интелигентността на кандидата е развита и..

публикувано на 24.10.19 в 08:55

Сутрешни мъгли, после слънце

И днес времето ще остане без съществена промяна – ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове с ниска слоеста облачност или мъгла на места. Около обяд облачността постепенно ще се разкъсва и намалява до слънчево и видимостта ще се подобри...

публикувано на 24.10.19 в 05:55

Къде спира токът днес?

В периода  24.10.2019 - 25.10.2019 от 09:30 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Ален Мак, ул. Петър Попов, ул. Янко Славчев,..

публикувано на 24.10.19 в 05:49

Наркозависим намушка с нож 7-годишния си син

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за опит за убийство на седемгодишно дете. Престъплението е извършено от родния му баща. Детето е било намушкано с нож от 42-годишния Борислав И. Мъжът е бил наркозависим и неотдавна..

публикувано на 23.10.19 в 17:17
проф.Христина Групчева

"Биология на стволовите клетки" е новото научно направление в МУ-Варна

Медицинският университет във Варна е първата българска институция, спечелила конкурса „Ръководител от Европейското научно пространство”, финансиран от Европейската комисия с 2,5 милиона евро за срок от пет години, който има за цел привличане на водещ..

публикувано на 23.10.19 в 17:05

Трета авиокомпания ще лети от Варна до Виена

Трета авиокомпания започва да лети от Варна до Виена през лятото на 2020 г.  След  Austrian Airlines и Wizz Air полети до австрийската столица вече ще има и  Ryanair. Те са част от пакета от 14 нови дестинации от Виена, а Варна е единствената..

публикувано на 23.10.19 в 15:46

Капаните на работата в чужбина обсъдиха в Техническия университет

Лекция на тема „Истината, скрита зад лъжливи обещания“ за проблемите, свързани с възможностите от попадане в трафик на хора, се проведе в Техническия университет. Сесията има за цел да повиши информираността на младите хора относно трудовата..

публикувано на 23.10.19 в 14:15