Силният вятър остави села без ток и вода в община Балчик

Силният вятър създава проблеми с електрозахранването в община Балчик. Тази сутрин село Дъбрава е осъмнало без ток, за аварии е съобщено от района на курортна зона Двореца и от улица 13-а в Кранево. В град Балчик има множество смущения в електричеството. Нарушено е водоподаването в цялата област, тъй като няма електрозахранване на помпените станции в областта. Почти всички селища в община Балчик са без вода – село Сенокос, Соколово, Царичино, Брястово, Гурково, Дъбрава, Кремена и други, каза управителят на балчишкия клон Владимир Симеонов. Вода няма и в равнинната част на Балчик, квартал „Левски“. По данни на оперативните дежурни обстановката в област Добрич към 10.00 часа е нормална. Всички пътища са проходими при зимни условия. Тази сутрин екип на „Благоустрояване и комунално стопанство отстрани паднали дървета по главната улица „Черно море“, по пътя за Тузлата и в района на Двореца.

Свързани новини

Увеличават се селата без ток в Добричко

Близо 90 села в Добричка област са без ток, съобщиха от Областния съвет за сигурност. Най-голям е броят на населените места без електрозахранване в община Добричка – 50. В община Генерал Тошево без ток са 21 села, в Каварненско – 5, в Шабла – две, в..

публикувано на 18.01.18 в 10:39
ВИЖТЕ ОЩЕ

В България все още няма обосновка защо здравните услуги са с една или друга цена

"Когато имаме една комплексна услуга, освен какво Здравната каса, респективно пациента плаща, трябва да се вземат куп други фактори. Ние все още нямаме така нареченото остойностяване на услугата. Т.е. ако една клинична пътека струва Х лева, защо тя струва..

публикувано на 20.07.19 в 14:46

16% е спадът на туристите във Варна

16% е спадът на туристите във Варна това лято, показват данни от Националния статистически институт, цитирани от „Нова телевизия“. Още през зимата е станало ясно, че ранните записвания за българското Черноморие са доста по-малко от същия период..

публикувано на 20.07.19 в 14:28

Депутатът от БСП Красимир Янков: "С действията си Корнелия Нинова води партията към провал на местните избори"

„Корнелия Нинова няма никакви правомощия да сваля или да назначава председател на градски съвет. Една държава се ръководи според законите, една политическа партия според основния си документ- устава.” Така депутата от БСП Красимир Янков коментира..

публикувано на 20.07.19 в 14:05

Бившият собсвеник на "Китен бийч" прибрал парите от резервации и след това продал хотела

Собственик на хотел в Китен го продаде и прибра парите на десетки измамени туристи, които са предплатили резервации.  Софиянецът Христо Димов е един от ужилените летовници, който броил още през юни 600 лева, за да запази стая за август в..

публикувано на 20.07.19 в 13:43

Природозащитници: Прокарват път с булдозер в защитена зона "Силистар"

Природозащитни организации сигнализират за унищожени дървета и прокарване на път на плаж Листи, в защитена зона Силистар, част от Природен парк "Странджа". В социалните мрежи те разпространяват снимки и видеа, показващи направения с булдозер път...

публикувано на 20.07.19 в 12:44

Нова акция на фондация "Гея" прави Варна по-зелена!

Инициативите на фондация „Гея“ по проект „Еко скаути – защитници на растенията” продължават. Проектът има за цел да мотивира младите към по-дейно участие за съхраняването и поддръжката на зелените зони, чрез научаване на практики за лекуване на болни..

публикувано на 20.07.19 в 11:48

КЗП:Купувайте надуваеми предмети за плажа само от сигурни магазини

Проверките на търговци, които предлагат надуваеми артикули за плажа, са част от нашата контролна дейност по кампанията „Лято`2019”. Традиционно следим, както за качеството на туристическия продукт, така и за безопасността на предлаганите в..

публикувано на 20.07.19 в 11:27