Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силният вятър остави села без ток и вода в община Балчик

Силният вятър създава проблеми с електрозахранването в община Балчик. Тази сутрин село Дъбрава е осъмнало без ток, за аварии е съобщено от района на курортна зона Двореца и от улица 13-а в Кранево. В град Балчик има множество смущения в електричеството. Нарушено е водоподаването в цялата област, тъй като няма електрозахранване на помпените станции в областта. Почти всички селища в община Балчик са без вода – село Сенокос, Соколово, Царичино, Брястово, Гурково, Дъбрава, Кремена и други, каза управителят на балчишкия клон Владимир Симеонов. Вода няма и в равнинната част на Балчик, квартал „Левски“. По данни на оперативните дежурни обстановката в област Добрич към 10.00 часа е нормална. Всички пътища са проходими при зимни условия. Тази сутрин екип на „Благоустрояване и комунално стопанство отстрани паднали дървета по главната улица „Черно море“, по пътя за Тузлата и в района на Двореца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Увеличават се селата без ток в Добричко

Близо 90 села в Добричка област са без ток, съобщиха от Областния съвет за сигурност. Най-голям е броят на населените места без електрозахранване в община Добричка – 50. В община Генерал Тошево без ток са 21 села, в Каварненско – 5, в Шабла – две, в..

публикувано на 18.01.18 в 10:39
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова детска градина отваря врати тази есен във Варна

Изцяло нова детска градина ще отвори врати тази есен във Варна. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за откриване на детското заведение на ул. „Хъшове“ №2. Строителството на градината, което започна преди няколко години, трябва да..

публикувано на 25.04.24 в 12:31

Птиците в две ферми в Добрич са засегнати от инфлуенца

26 случая на високо патогенна инфлуенца по птиците са регистрирани у нас от 2023 година до сега. 12 са случаите от тази година. 2 ферми в Добрич с птици са засегнати от болестта. В едноседмичен срок е необходимо да се..

публикувано на 25.04.24 в 11:38

Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков, предаде БНР. Решението беше взето с 129 гласа "за" и 103 "против".  "Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут", заяви Желязков в словото си преди гласуването на оставката и се обърна към..

публикувано на 25.04.24 в 11:27
Община Балчик

Потвърдиха избора на ликвидатор на общинското дружество "Търговски център - Кранево"

Общински съвет потвърди избора си на ликвидатор за общинското търговско дружество "Търговски център - Кранево". Решението беше върнато от областния управител за ново обсъждане с мотива, че предложеното лице не е в списъка на..

публикувано на 25.04.24 в 11:24

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на ул. „Цар Симеон“,

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на  ул. „Цар Симеон“, където бе открита късноантичната стена на стария Одесос. За реализирането им ще бъдат използвани европейски средства по програма  „Развитие на регионите“..

публикувано на 25.04.24 в 11:22
Росен Желязков

Депутатите обсъждат оставката на Росен Желязков

Пленарният ден започна с липса на кворум и 30 минутна почивка, след което продължи с дебатите по исканата оставка на председателя на НС, предаде  БГНЕС. "Днес трябваше да се гласува оставката на председателя на НС Росен Желязков, което искане бе..

публикувано на 25.04.24 в 10:12

ОбС-Варна днес решава ще има ли нови правила за ел. тротинетките и по-високи тарифи на такситата

Общинският съвет се събира на редовно заседание днес в 10:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна. В предварителния дневен ред са включени 12 точки. Съветниците ще определят кои ще са тазгодишните носители на награда „Варна“ в сферата на културата,..

публикувано на 25.04.24 в 09:05