Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Линейка с болен на хемодиализа е закъсала в преспите около с. Славеево

Инцидентът е станал на пътя Добрич-Албена. По същото трасе има заседнали в снега и десетина автомобила. Това съобщи пресцентърът на Областната администрация в Добрич, цитирайки областната дирекция на МВР. Пряспата в този участък е достигнала височина два метра, сочи обобщената информация на институциите към 12.30 ч. Силният вятър, който е със скорост 5 м/сек., но на моменти поривите достигат до 12 м/сек., усложнява обстановката по пътищата в региона. По пътя за Генерал  Тошево има закъсал автобус, който е препречил платното и движението е спряно.


Още по темата от кореспондента на Радио Варна в Добрич Петранка Божкова:




От електроразпределителното дружество информират, че поради силния вятър има множество прекъсвания на изводи високо напрежение и това е причина за нарушено електроснабдяване в областта. Все още помпените станции на ВиК са без електрозахранване, като екипи на „Енерго-про“ работят по отстраняване на авариите.

Снимка 

Информацията от Областно пътно управление е, че пътните артерии от републиканска пътна мрежа са проходими при зимни условия, като към 12.30 ч. все още за движение затворени остават Добрич – Варна и Добрич – Генерал Тошево – Кардам. В цялата област по републиканската пътна мрежа работят 32 машини по всички направления.

  За различни участъци със затруднено движение информират общините. В община Добричка пътищата са проходими при зимни условия. Затруднено е движението по пътищата: Плачи дол – Бранище; Стожер – Соколник; Смолница – Полковник Иваново; Ловчанци – Миладиновци; Лясково – Крагулево; Паскалево – Божурово; Царевец – Г. Колево; Житница – Тянево; Житница – Пчелник; Ведрина – Ново Ботево; Карапелит – Бенковски – Владимирово; Бенковски – Жегларци – фелдф. Дянково – Алцек. Без вода са селата Врачанци и Плачи дол. В цялата община има нарушено електроснабдяване. В община Балчик няма ток и вода в с. Сенокос. В община Каварна пътищата са проходими при зимни условия. Без електрозахранване са селата:  Божурец, Селце,  Топола, Септемврийци, Св. Никола, Могилище, Видно и Било. В община Генерал Тошево пътищата са трудно проходими при зимни условия. Затворен е пътят от републиканската пътна мрежа – Ген. Тошево – Добрич от ОПУ Добрич.В община Крушари не са почистени пътищата от общинската пътна мрежа. Без електрозахранване са селата: Коритен, Габер, Абрит, Полковник Дяково, Добрин, Александрия и Телериг. От община Шабла информират, че без вода е само село Тюленово. Без ток са селата Тюленово, Ваклино, Граничар, Пролез.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НПО: Във варненските ясли и градини има свръхприем, което намалява качеството на образование

Над 3 300 варненчета са записани в детско заведение над допустимия норматив за една група, който за ясла е 18, а за детска градина 23 деца. Средното завишение за ясла е 50%, за градина 64%, като рекордът е 37 деца в една група в детска градина. Тези данни бяха изнесени днес на пресконференция, организирана от сдружение “Образователна общност -..

публикувано на 25.04.24 в 14:11

Димитър Трайчев е тазгодишният носител на голямата Награда "Варна" в областта на културата

Номинациите за Награда „Варна“ в областта на културата за 2024 г. бяха утвърдени по време на редовното заседание на Варненския общински съвет.  Голямата награда тази година отива при  Димитър Трайчев   за цялостното му творчество и безспорния му принос за установяване на високи художествени стандарти във визуалната култура на Варна. Димитър..

публикувано на 25.04.24 в 14:02
Награда Варна

ОУ "Добри Чинтулов" и ОУ "Васил Априлов" с награда "Варна" за колектив на 2024-та

Две училища ще си поделят награда „Варна“ в категория „Колектив на годината“ в областта на основното образование. Това реши след дискусия Общинският съвет на днешното си редовно заседание. Престижното отличие ще получат ОУ „Васил Априлов“ , което през 2024 г. чества своята 115-та годишнина, и ОУ „Добри Чинтулов“ , чийто колектив през учебната..

публикувано на 25.04.24 в 13:04

С над 11,5 млн. лв. във Варна ще изградят и ремонтират две училища, три детски градини и общежитие

Над 11,5 млн. лева ще осигури Община Варна за проекти в областта на образователната инфраструктура. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за обезпечаване на част от средствата, необходими за изграждане и основен ремонт на две училища, три детски градини и едно общежитие в града. Варна има одобрени проекти по програмата на..

публикувано на 25.04.24 в 12:37

Нова детска градина отваря врати тази есен във Варна

Изцяло нова детска градина ще отвори врати тази есен във Варна. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за откриване на детското заведение на ул. „Хъшове“ №2. Строителството на градината, което започна преди няколко години, трябва да приключи през август и от новата 2024/2025 г. детското заведение ще започне дейността си, стана ясно на..

публикувано на 25.04.24 в 12:31

Птиците в две ферми в Добрич са засегнати от инфлуенца

26 случая на високо патогенна инфлуенца по птиците са регистрирани у нас от 2023 година до сега. 12 са случаите от тази година. 2 ферми в Добрич с птици са засегнати от болестта. В едноседмичен срок е необходимо да се проведат срещите по общини, стан а ясно на среща в Областна управа-Варна. В момента областта не е..

публикувано на 25.04.24 в 11:38

Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков, предаде БНР. Решението беше взето с 129 гласа "за" и 103 "против".  "Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут", заяви Желязков в словото си преди гласуването на оставката и се обърна към залата с думите: "Благодаря за доверието и недоверието, те са огледала на самооценката". "Всички..

публикувано на 25.04.24 в 11:27