Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасно време утре

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предупреждение за опасно време обяви за утре Националният институт по метеорология и хидрология. Заради очаквани значителни валежи от сняг и силен вятър е обявен оранжев код за цяла Северна и цяла Източна България, както и за Хасковска и Кърджалийска област. Очакваните количества валеж в Северна България са до 30, а в Източна - до 40 литра на квадратен метър. Пулсациите на вятъра ще надхвърлят 80 километра в час. Жълт е кодът за всички останали области, където се очакват валежи до 25 литра на квадратен метър и отново силен вятър. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниел Митов в НС, архив.

Даниел Митов се отказа от поста на служебен външен министър

Депутатът от ГЕРБ-СДС и заместник-председател на партията Даниел Митов оттегли своето одобрение да бъде външен министър. " Не бива да се превръщам в ябълката на раздора в момента", поясни той.  "В тази ситуация, при променена Конституция, в която се търсят партийни баланси, е ясно, че не е проблем партийно оцветени хора да заемат министерски..

публикувано на 19.04.24 в 11:15

С 10-15 % поскъпват туристическите пътувания тази година

Пътуванията с цел туризъм са поскъпнали с около 10-15 % спрямо миналата година. Това отчете пред БНР Димитрина Горанова, председател на Асоциацията на българските туроператори.  Майските празници са началото на морския туризъм, каза още тя.  "При Великден за много от нас има значение дестинацията и от гледна точка на отбелязване на празника. Затова..

публикувано на 19.04.24 в 11:07

Задържаха 44-годишен наркодилър във Варна

44-годишен варненец, известен на органите на реда, е задържан за срок до 24 часа заради  незаконна търговия с наркотици. При проведена специализирана операция криминалисти от Първо районно управление проверили и задържали мъжа, у когото намерили буркан с метамфетамин, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Действията по разследването..

публикувано на 19.04.24 в 10:00
Димитър Главчев

Главчев: Продължаваме комуникацията с президента, нямам новина за съобщаване

Служебният премиер Димитър Главчев обсъди с президента Румен Радев предложенията за промени в състава на Министерския съвет.  "Не съм предлагал нищо, продължава комуникацията и диалогът с президента", съобщи Главчев на излизане от сградата на "Дондуков"2, цитиран от БНР. "Нямам новина за съобщаване", каза той за смяната на министри.  До момента, в..

публикувано на 19.04.24 в 09:50

Служебният кабинет ще заседава днес

Служебният кабинет ще проведе заседание в от 13 часа днес. Днешното второ заседание на кабинета "Главчев" ще се случи след първия извънреден съвет за служебния премиер в Брюксел. Дневният ред на министрите предвижда 23 точки. Кабинетът ще определи представители в няколко национални съвета, както и председател на Комисията за борба с трафика на хора...

публикувано на 19.04.24 в 09:31
Корнелия Нинова

БСП поиска оставката на Росен Желязков

Оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков поискаха от БСП. "Защото ограничава гласа на опозицията", поясни  лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.  “Вчера издаде заповед, в която председателят на НС нарежда пресконференции, брифинги и кръгли маси с журналисти да се провеждат само по мотивирано предложение на..

публикувано на 19.04.24 в 09:28

Пропуски забавят въвеждането на "зелената зона" във Варна

Има установени грешки по време на работата по проекта за зелена зона във Варна и това може да наложи забавянето на влизането ѝ в сила. Това каза за Радио Варна Младен Иванов, директор на Общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона" във Варна.  По време на редовната си пресконференция вчера кметът на Варна Благомир Коцев съобщи, че ще..

публикувано на 19.04.24 в 09:20