Ако носите морето в себе си, включете се в конкурса ни за есе

Идеята на конкурса за есе на Радио Варна на тема "Морето в мен" е да провокира младежите на възраст от 14 до 19 години да опишат отношението си към морето. Участниците в конкурса представят есе с обем до две номерирани печатни страници (30 реда по 60 знака на ред, включително интервалите). Изискванията за оформяне: формат А4, шрифт и размер Times New Roman, 12 pt. На отделен документ участниците изписват трите си имена, възраст, адрес, телефон, електронна поща и учебно заведение.

Творбите трябва да се изпращат от 01.02.2018 г. до 01.03.2018 г. на e-mail адрес: events.varna@bnr.bg. Важно е в темата на писмото да бъде уточнено, че е за конкурса "Морето в мен"!

Жури от български писатели ще определи и присъди наградите в младежкия конкурс на Радио Варна "Морето в мен". Изискването на журито е текстът да е авторски. Плагиатство не се допуска. Комисията ще толерира кандидатите с високо ниво на езикова култура и ще поощрява оригиналността на представените идеи.

Читателите на сайта на Радио Варна също ще могат да определят своя фаворит, който ще получи специална награда.

Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани в сайта на Радио Варна, и на официалната facebook страница на медията.

Награждаването на лауреатите на конкурса ще бъде на официална церемония на 21.03.2018 г. в Арт салона на Радио Варна.

Директорът на Радио Варна, Наталия Чешмеджиева сподели каква е целта на поредното предизвикателство към младежката аудитория:Регламент на конкурса
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЗНАК РИБА, изложба - скулптура и рисунки на Драгомир Гандев

23 февруари, петък, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа В първите дни на зодиакалния знак Риби, ще имаме удоволствието да присъстваме на откриването на "ЗНАК РИБА", изложба - скулптура и рисунки на Драгомир Гандев. Рибата - раннохристиянски, библейски символ, натоварван с всевъзможен подтекст, обект с метафоричен смисъл. При Драгомир тя е..

публикувано на 16.02.18 в 14:23

"Васил Левски – Икона на българската свобода" - среща-разговор

Сдружение "Общество Път на Мъдростта"  Ви кани на среща посветена на Деня на Васил Левски - 18.02.2018 г. (неделя) от 18.00 часа, Арт салон на Радио Варна Вход свободен "Васил Левски – Икона на българската свобода. Няма по-изчистена нравственост от неговата! За своето дело Левски взе кръв от народа, път от Христа и воля за живот от идеята..

публикувано на 13.02.18 в 16:05

Традиционна обиколка на Радио Варна посветена на 3-ти март

Радио Варна ви кани на 55-та щафетна обиколка, посветена на Националния празник на Република България – 3 март. В това юбилейно състезание, екипът на Радио Варна възстановява спортната проява в първоначалния й вид. Преди повече от половин век щафетата се е провеждала в три дисциплини: плуване, колоездене и лекоатлетически крос. В..

публикувано на 13.02.18 в 12:25

Млади художници представят "Рисуваме музика и композираме картини"

На 14 февруари от 19:00 часа в Арт салона на Радио Варна малките възпитаници от школата по изкуства към Детска занималня „ ПатиLанци“ Ви канят на откриването на своята първа изложба "Рисуваме музика и композираме картини". Ръководителят Надя Гущерова отправя покана към всички, влюбени в изкуството, да споделят първата изява на децата.

публикувано на 12.02.18 в 13:00

Радио Варна подкрепя за поредна година младите таланти

Каним Ви и през 2018-та година да пренесете и реализирате своите идеи в пространството на Радио Варна. Като обществена медия предлагаме отново безрезервно нашата организационна, техническа и медийна подкрепа за детски, юношески и младежки прояви - индивидуални и колективни, на творчески състави, профилирани паралелки, училища по изкуства,..

публикувано на 02.02.18 в 14:03

Майсторски клас и концерт на Мичо Димитров

Фондация Европейска Музикална Академия Варна е организатор на майсторските класове на маестро Мичо Димитров. За своя мисия фондацията определя подкрепата на талантливи млади оперни певци и музиканти. През месец март предстои поредният вълнуващ Майсторски клас и концерт на прекрасния Мичо Димитров! Майсторски клас 5-7 март 2018 г. Концерт 7 март, сряда,..

публикувано на 23.01.18 в 17:05

Вечер в латино ритъм в Радио Варна

Няма по-добър начин да се разтовариш от проблемите от това да се пренесеш в света на танца, макар и за малко. Чрез него можеш да изразиш всичките си емоции при това красиво. Когато човек танцува, не мисли за друго, а просто се отдава на ритъма на музиката. Всеки танц носи уникално усещане, но има танци като латиното, които докосват..

обновено на 16.01.18 в 08:25