Радио Варна подкрепя за поредна година младите таланти

Каним Ви и през 2018-та година да пренесете и реализирате своите идеи в пространството на Радио Варна. Като обществена медия предлагаме отново безрезервно нашата организационна, техническа и медийна подкрепа за детски, юношески и младежки прояви - индивидуални и колективни, на творчески състави, профилирани паралелки, училища по изкуства, артистични школи, клубове по интереси, читалища. Арт салонът и Концертното студио в сградата на Радио Варна очакват младите творци за нови изложби, концерти, презентации, театрални и танцови спектакли, работилници, тематични семинари и др. Регламента на програмата и формуляра за участие ще намерите като прикачени файлове.

Регламент на програмата

Формуляр за участие


ВИЖТЕ ОЩЕ

30 са свободните места в детските ясли за класирането през ноември

30 свободни места са обявени за целодневен прием в детските ясли във Варна за класирането на 26-ти ноември, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. В тази връзка електронната система за прием ще бъде затворена за редакции и регистрации на нови заявления от 24-ти ноември до 26-ти ноември включително. На 27.11.2018 г. системата..

публикувано на 16.11.18 в 14:37

Варна получи награди за дигитално училище, спорт и младежки политики

Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ стана „Дигитално училище на годината за 2018“. Отличието е на Дигиталната Национална Коалиция (ДНК), на база на оценка по критериите брой ученици, класирани в национални кръгове на олимпиади по информационни технологии и по информатика; високи постижения в международни състезания и  резултати от..

публикувано на 16.11.18 в 14:29

„Топъл обяд” за 50 ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Аспарухово

В продължение на 106 учебни дни, 50 ученици от семейства в уязвимо положение ще получават „Топъл обяд” по едноименния проект, съобщи областният съвет на БЧК Варна. Младежите, избрани за инициативата, посещават ОУ „Христо Ботев“, в Аспарухово. Училището е избрано поради тежкото бедствие от 2014 година в този квартал на Варна. През изминалите..

публикувано на 16.11.18 в 14:11
данъчни декларации

Данъчни ще учат жестомимичен език

След   Нова година в Териториалната дирекция на НАП във Варна започва обучение на служители за работа с клиенти  със затруднен слух и говор. Става дума за обучение по жестомимичен език, уточниха от дирекцията. Главният експерт по комуникации в НАП-Варна Виолета Маринова коментира и улесненото обслужване на данъкоплатците след въведените през..

публикувано на 16.11.18 в 11:55

До края на годината ще приключи изнасянето на опасния трихлоретан от "Полимери"

До края на годината ще приключи изнасянето на опасното вещество трихлоретан от територията на фалиралото дружество "Полимери" в Девня , съобщи за БТА областният управител Стоян Пасев. Той каза, че операцията по извозването е на финала. По думите му, се извозват по 10 камиона на ден и според него от опасното вещество остава да се изнесе..

публикувано на 16.11.18 в 11:50
Висш съдебен съвет

Административният съд във Варна е с временен председател

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет e освободила от длъжност досегашния председател на Административния съд във Варна Тинка Косева , показва справка в сайта на Висшия съдебен съвет. Косева е преназначена на заеманата преди назначаването ѝ за административен ръководител – председател, длъжност „съдия“ в АС. Съдийската колегия е определила..

публикувано на 16.11.18 в 10:06

Чакаме цял ден за смяна на гумите

Над трийсет автомобила чакат за смяна на гуми в един от големите варненски салона от ранните часове на деня, установи репортерска проверка на Радио Варна. Записването става на място с даване на номер и чакане докато дойде редът на съответния автомобил. От вчера следобед в очакване да смени летните си гуми е Диляна Балачева, която се налага да направи..

публикувано на 16.11.18 в 09:43