Борбата за здраве е трудна, важно е да не се откажеш

| обновено на 11.02.18 в 15:33

Семейството на Панайот Киров от Варна е сред първите пациенти на д-р Емилова. Началото е преди около 24 години. От програмата на плодове, чай и мед, се възползват неговата майка и сестра. Сега след такава програма  дъщеря му очаква бебе. Самият Панайот Киров няколко пъти е правил дълга програма на плодове, но не само това. Той няколко пъти е бил и само на вода. Изглежда много добре и е съвсем различен от това, което е бил преди години, когато се ражда синът му. 47-годишният мъж започва деня си с няколко чаши вода, а в семейството много внимават какво слагат на трапезата. Убеден е, че истинската промяна започва в мозъка. Прочел е много книги по темата и не спира да търси начини за здравословен живот.

Чувствам се в перфектно здраве в момента. През годините съм имал много здравословни проблеми - високо кръвно налягане, рефлукс, проблеми със стомашно-чревния тракт, наднормено тегло. Търсил съм начин как да си помогна. Видях как майка ми, съпругата ми, нейната майка, моята сестра - всички те правеха програмата на плодове и бяха добре. Реших и аз да я направя. Това беше преди 22-23 години.

Какво се случи тогава, за да стигнете до сегашния си вид? Видях снимка, на която сте щастлив татко, но с повече килограми...

Това беше преди 14 години. Синът ми нямаше годинка. Тогава се чувствах по-зле и  в по-лошо здравословно състояние, въпреки че бях по-млад. Бях стигнал 96 килограма при ръст 171 см. Сега съм 72 . Тогава  не можех да спя нормално, събуждах се по няколко пъти нощем, имах мигрена, запек...

Желанието ми да променя живота си бе провокирано от моя син. Аз исках да съм здрав, за да мога да му помогна. Започнах да спортувам, да се храня здравословно.

Снимка

По-лесно е да се направи програма на плодове и чай, но е по-трудно да се захраните. Тогава не трябва да се добавя никаква сол и захар, и най-вече да се следват съветите на лекарите.

Вие сте правили и само програма с вода?

На вода е много по-лесно, отколкото на плодове, поне за мен. Тежко е само първите няколко дни...


Там има още нещо, което е много важно?

Да! Първият път аз не знаех, че трябва да се правят и клизми, защото токсините остават в тялото.....

/..../

Снимка

Споделихте, че и много сте се движили?

Така е, всичко трябва да се прави според съветите на лекарите. Гладуване само на вода се започва след специални изследвания и се следи от специалист. Бягах и по 10 километра всеки ден, не беше трудно след първите дни...
Как се захранихте?

Първият ден 50/50 вода и бульон от зеленчуци - без сол и подправки. Вторият ден беше бульон, на третия ден - също разреден с вода сок от морков или ябълка. И когато на четвъртия ден пих чист сок, имах усещането, че съм в рая....Така му се наслаждавах.


За четири години съм правил 4 пъти програма само на вода. Чувствам се много по-здрав - и физически, и психически.

Какво се случи с болестите?

В момента мога да се похваля, че нямам високо кръвно налягане от 5 години. Забравих за рефлукс, киселини.

Сега както си легна, така заспивам....

Споделихте, че ще ставате млад дядо?

Много се радвам  и съм много щастлив за това!

Дъщеря ми, която имаше някакви здравословни проблеми, много искаха да имат детенце с нейния приятел, с когото са заедно от 7 години.

Тя направи  2 седмици програмата на плодове, чай и мед и месец по-късно разбрахме, че е бременна!

Д-р Емилова  за мен е прекрасен човек, добър приятел и специалист!


Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288


Още от опита на Панайот Киров по пътя на здравето може да чуете от интервюто :ВИЖТЕ ОЩЕ

Семейство спря консумацията на колбаси

Вече десет години едно семейство от Карнобат върви по пътя на здравословния начин на живот. Първо в клиниката на д-р Людмила Емилова идва момчето. Той бил с повече килограми. Когато се върнал у дома, впечатлена от резултатите, програмата на гладолечение започва и майката Иванка Стоева. Причината -  високите показатели на кръвното налягане и кръвната..

публикувано на 12.08.18 в 13:25

Вода и плод за закуска, голяма салата на обяд

Навиците се променят трудно, но когато човек има информация, знае в каква посока да работи, споделя 72-годишна пациентка на д-р Емилова, която вече 5 години пътува от Америка, за да направи програмите за изчистване на организма в клиниката. Таня Прюр: Аз вече съм твърдо убедена в ефекта на програмата. В моята младост нямаше информация..

публикувано на 05.08.18 в 15:15

Миомата може да се премахне и без операция

Това разказва една българка, която е доволна от постигнатото с програма на  гладолечение. Маргарита Бунева - Бритън е на 61 години и от 23 години живее в САЩ. За първи път идва в клиниката на д-р Емилова преди 4 години, когато се появяват сериозни здравословни проблеми. Има Хашимото, миома, хеликобактерия. Сега идва отново в България, защото е..

публикувано на 29.07.18 в 14:05

Да победиш Множествената склероза

Днес Керанка Костова изглежда една нормална здрава жена. Но когато е бременна, получава пристъпи на Множествена склероза и почти губи зрението на лявото си око. След това пристъпите се увеличат.  Не може да движи лявата ръка и крак, устата също е почти парализирана. Лекарите в столицата поставят диагнозата. И започва борбата. Има дете и..

публикувано на 22.07.18 в 14:25

Движението съхранява мозъка и паметта

Здравословното хранене и физически упражнения съхраняват дейността на мозъка, това показват последните медицински проучвания по света. Д-р Людмила Емилова следи непрекъснато развитието на науката и затова е убедена, че постоянните физически натоварвания и здравословното хранене запазват големината и обема на мозъка. Ако той е започнал да намалява,..

публикувано на 15.07.18 в 14:00

Жълтият кантарион влиза в състава на виаграта

Когато българинът е болен, той пие билков чай. На това залага при разработване на системата за омекотено гладуване Лидия Ковачева и това се използва от д-р Людмила Емилова вече 25 години. Програмата съчетава лечебната сила на плодовете и лечебната сила на билките. Ефектът се постига от лечебното гладуване, билките имат помощна роля, това  обяснила Лидия..

публикувано на 07.07.18 в 16:00

Как да съхраним паметта въпреки годините

Възможно е, това показват съвременните научни изследвания, разказва д-р Емилова Може ли лечебното гладуване да помогне за подобряване на паметта? Това е така и го доказват много наши пациенти, които са на преклонна възраст и са започнали нашата програма преди 15 - 20 години. Те се хранят най-често здравословно и не нарушават нашата програма. Те..

публикувано на 01.07.18 в 14:45