Борбата за здраве е трудна, важно е да не се откажеш

| обновено на 11.02.18 в 15:33

Семейството на Панайот Киров от Варна е сред първите пациенти на д-р Емилова. Началото е преди около 24 години. От програмата на плодове, чай и мед, се възползват неговата майка и сестра. Сега след такава програма  дъщеря му очаква бебе. Самият Панайот Киров няколко пъти е правил дълга програма на плодове, но не само това. Той няколко пъти е бил и само на вода. Изглежда много добре и е съвсем различен от това, което е бил преди години, когато се ражда синът му. 47-годишният мъж започва деня си с няколко чаши вода, а в семейството много внимават какво слагат на трапезата. Убеден е, че истинската промяна започва в мозъка. Прочел е много книги по темата и не спира да търси начини за здравословен живот.

Чувствам се в перфектно здраве в момента. През годините съм имал много здравословни проблеми - високо кръвно налягане, рефлукс, проблеми със стомашно-чревния тракт, наднормено тегло. Търсил съм начин как да си помогна. Видях как майка ми, съпругата ми, нейната майка, моята сестра - всички те правеха програмата на плодове и бяха добре. Реших и аз да я направя. Това беше преди 22-23 години.

Какво се случи тогава, за да стигнете до сегашния си вид? Видях снимка, на която сте щастлив татко, но с повече килограми...

Това беше преди 14 години. Синът ми нямаше годинка. Тогава се чувствах по-зле и  в по-лошо здравословно състояние, въпреки че бях по-млад. Бях стигнал 96 килограма при ръст 171 см. Сега съм 72 . Тогава  не можех да спя нормално, събуждах се по няколко пъти нощем, имах мигрена, запек...

Желанието ми да променя живота си бе провокирано от моя син. Аз исках да съм здрав, за да мога да му помогна. Започнах да спортувам, да се храня здравословно.

Снимка

По-лесно е да се направи програма на плодове и чай, но е по-трудно да се захраните. Тогава не трябва да се добавя никаква сол и захар, и най-вече да се следват съветите на лекарите.

Вие сте правили и само програма с вода?

На вода е много по-лесно, отколкото на плодове, поне за мен. Тежко е само първите няколко дни...


Там има още нещо, което е много важно?

Да! Първият път аз не знаех, че трябва да се правят и клизми, защото токсините остават в тялото.....

/..../

Снимка

Споделихте, че и много сте се движили?

Така е, всичко трябва да се прави според съветите на лекарите. Гладуване само на вода се започва след специални изследвания и се следи от специалист. Бягах и по 10 километра всеки ден, не беше трудно след първите дни...
Как се захранихте?

Първият ден 50/50 вода и бульон от зеленчуци - без сол и подправки. Вторият ден беше бульон, на третия ден - също разреден с вода сок от морков или ябълка. И когато на четвъртия ден пих чист сок, имах усещането, че съм в рая....Така му се наслаждавах.


За четири години съм правил 4 пъти програма само на вода. Чувствам се много по-здрав - и физически, и психически.

Какво се случи с болестите?

В момента мога да се похваля, че нямам високо кръвно налягане от 5 години. Забравих за рефлукс, киселини.

Сега както си легна, така заспивам....

Споделихте, че ще ставате млад дядо?

Много се радвам  и съм много щастлив за това!

Дъщеря ми, която имаше някакви здравословни проблеми, много искаха да имат детенце с нейния приятел, с когото са заедно от 7 години.

Тя направи  2 седмици програмата на плодове, чай и мед и месец по-късно разбрахме, че е бременна!

Д-р Емилова  за мен е прекрасен човек, добър приятел и специалист!


Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288


Още от опита на Панайот Киров по пътя на здравето може да чуете от интервюто :ВИЖТЕ ОЩЕ

Излекувах диабета и покоряваме планината

Дълга разходка в планината с добро натоварване - това прави семейство Станимирови от Габрово. Всеки почивен ден изкачват върхове и се чувстват изключително заредени и готови за предизвикателствата на ежедневието. Това става възможно благодарение на отличните резултати, които постигат с програмата на плодове и чай, както и спазването на препоръките за..

публикувано на 20.01.19 в 11:13

Спрях цигарите след 30 години активно пушене

Това споделя 65-годишният Алексей Кънчев от Велико Търново. Три десетилетия той пушел всеки ден по  2 и повече кутии. Правел многократни опити да се откаже от вредния навик, успявал за седмица - месец, но пак се връщал към никотина. До момента, когато през 2002 година прави програмата на омекотено гладуване. " Това промени живота ми ", споделя Алексей..

публикувано на 13.01.19 в 15:19

Д-р Емилова: Да освободим тялото от токсините преди да започнем работа!

Програмата на плодове, чай и мед, която се прилага от д-р Людмила Емилова, намалява хипертрофиралата трета сливица и увеличава имунитета.  " Това е лимфна тъкан, която при възпаление се разраства и пречи на дишането, особено по време на сън. Ако не се лекува продължителното възпаление на хипертрофиралата трета сливица, това може да увреди..

публикувано на 05.01.19 в 17:03

Как се живее с толкова много обич?

Този въпрос задала пациентка на д-р Емилова, която станала свидетел на огромната благодарност на хората към това, което прави обичаната лекарка. Извън субективното усещане за топлота и взаимна благодарност,  статистиката е повече от красноречива : четвърт век съществува клиника на д-р Емилова, за който период са преминали повече от 50 000 пациенти. Тази..

публикувано на 29.12.18 в 15:39

Д-р Емилова: Нека използваме български суперхрани

Това е снимка на екипа на д-р Людмила Емилова, които отбелязаха поредна успешна година. Доволни са от постигнатите резултати на повече от 50 000 души от цял свят. Всички те знаят, че разумното хранене е гаранция за добро здраве. Българите са били най-дълголетната нация през 19 век благодарение на правилното хранене на предците ни, които строго спазвали..

публикувано на 23.12.18 в 16:40

Най-хубавият подарък за Коледа - без хапче за диабет и високо кръвно

Георгиус Вергос е на 60 години. Взимал по 14 хапчета и 30 единици инсулин на ден. В списъка с диагнозите били диабет, високо кръвно, проблеми с черния дроб, панкреаса и много други. Вървял изключително трудно. С помощта на приятели изминавал няколко метра, защото имал запушени кръвоносни съдове. Всяка сутрин се събуждал с крампи. Признава,че в последно..

публикувано на 16.12.18 в 14:50

Зеленчуковият шампион при запек, затлъстяване и диабет

Зеленият грах доставя на организма лесно усвоими растителни въглехидрати, разказва д-р Людмила Емилова. Вече 25 години тя разкрива тайните на природното хранене и начин на живот на хора от цял свят. Тя лично изпробва методите върху себе си и не спира да следи най-новите световни открития в медицината. Един от най-добрите американски лекари -Джоуел..

публикувано на 08.12.18 в 15:02