Борбата за здраве е трудна, важно е да не се откажеш

| обновено на 11.02.18 в 15:33

Семейството на Панайот Киров от Варна е сред първите пациенти на д-р Емилова. Началото е преди около 24 години. От програмата на плодове, чай и мед, се възползват неговата майка и сестра. Сега след такава програма  дъщеря му очаква бебе. Самият Панайот Киров няколко пъти е правил дълга програма на плодове, но не само това. Той няколко пъти е бил и само на вода. Изглежда много добре и е съвсем различен от това, което е бил преди години, когато се ражда синът му. 47-годишният мъж започва деня си с няколко чаши вода, а в семейството много внимават какво слагат на трапезата. Убеден е, че истинската промяна започва в мозъка. Прочел е много книги по темата и не спира да търси начини за здравословен живот.

Чувствам се в перфектно здраве в момента. През годините съм имал много здравословни проблеми - високо кръвно налягане, рефлукс, проблеми със стомашно-чревния тракт, наднормено тегло. Търсил съм начин как да си помогна. Видях как майка ми, съпругата ми, нейната майка, моята сестра - всички те правеха програмата на плодове и бяха добре. Реших и аз да я направя. Това беше преди 22-23 години.

Какво се случи тогава, за да стигнете до сегашния си вид? Видях снимка, на която сте щастлив татко, но с повече килограми...

Това беше преди 14 години. Синът ми нямаше годинка. Тогава се чувствах по-зле и  в по-лошо здравословно състояние, въпреки че бях по-млад. Бях стигнал 96 килограма при ръст 171 см. Сега съм 72 . Тогава  не можех да спя нормално, събуждах се по няколко пъти нощем, имах мигрена, запек...

Желанието ми да променя живота си бе провокирано от моя син. Аз исках да съм здрав, за да мога да му помогна. Започнах да спортувам, да се храня здравословно.

Снимка

По-лесно е да се направи програма на плодове и чай, но е по-трудно да се захраните. Тогава не трябва да се добавя никаква сол и захар, и най-вече да се следват съветите на лекарите.

Вие сте правили и само програма с вода?

На вода е много по-лесно, отколкото на плодове, поне за мен. Тежко е само първите няколко дни...


Там има още нещо, което е много важно?

Да! Първият път аз не знаех, че трябва да се правят и клизми, защото токсините остават в тялото.....

/..../

Снимка

Споделихте, че и много сте се движили?

Така е, всичко трябва да се прави според съветите на лекарите. Гладуване само на вода се започва след специални изследвания и се следи от специалист. Бягах и по 10 километра всеки ден, не беше трудно след първите дни...
Как се захранихте?

Първият ден 50/50 вода и бульон от зеленчуци - без сол и подправки. Вторият ден беше бульон, на третия ден - също разреден с вода сок от морков или ябълка. И когато на четвъртия ден пих чист сок, имах усещането, че съм в рая....Така му се наслаждавах.


За четири години съм правил 4 пъти програма само на вода. Чувствам се много по-здрав - и физически, и психически.

Какво се случи с болестите?

В момента мога да се похваля, че нямам високо кръвно налягане от 5 години. Забравих за рефлукс, киселини.

Сега както си легна, така заспивам....

Споделихте, че ще ставате млад дядо?

Много се радвам  и съм много щастлив за това!

Дъщеря ми, която имаше някакви здравословни проблеми, много искаха да имат детенце с нейния приятел, с когото са заедно от 7 години.

Тя направи  2 седмици програмата на плодове, чай и мед и месец по-късно разбрахме, че е бременна!

Д-р Емилова  за мен е прекрасен човек, добър приятел и специалист!


Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288


Още от опита на Панайот Киров по пътя на здравето може да чуете от интервюто :ВИЖТЕ ОЩЕ

Край на екземите?

" Живея живот без лекарства и затова благодаря, че има клиниката на д-р Емилова ". Признанието е на Моника Шванк , която живее в Берлин. Това е особено важно, защото е казано от 71-годишна дама, допълва д-р Емилова. Моника Шванк  идва преди 2 години в клиниката и сега е за трети път. Благодарение на програмите на плодове и чай и променения начин на..

публикувано на 20.05.18 в 16:35

След 5-дневна плодова програма децата не боледуват от бронхит и ангини

Това показва 25-годишния опит на д-р Людмила Емилова. Практиката е доказала, че  когато децата направят 5-дневна програма на плодове и чай, и след това правилно се захранят, след това имат по-силен имунитет. За трети път клиниката на д-р Людмила Емилова ще бъде в Поморие и този път периодът е по-дълъг – от 17 май до 15 юни. 5-звездният Гранд хотел..

публикувано на 13.05.18 в 16:43

Центърът на д-р Емилова отбеляза 25 години

"Всички пациенти са преминали през сърцето ми" , това сподели пред приятели д-р Людмила Емилова . За 25 години през центъра са лекувани 40 880 души от цял свят и всички те са станали част от мен, защото " никога не съм лекувала само за бройка ". И още от думите на популярната по цял диетоложка :  "Успяхме да помогнем на толкова много хора, но всеки..

публикувано на 06.05.18 в 08:15

Лечим ли е диабет тип 2?

Растителната храна предпазва от много болести, включително от диабет тип 2.  Консумацията на пълнозърнести храни, бобови растения и зеленолистни зеленчуци в големи количества гарантират здраве. Това показва опитът на д-р Людмила Емилова, която 25 години прилага програмата на плодолечение, разработена от Лидия Ковачева. Изчистване на тялото от вредните..

публикувано на 29.04.18 в 14:40
зеленчуци

Пълнозърнестите храни и руколата намаляват високото кръвно

Няколко са храните, които естествено намаляват високото кръвно налягане. Научните изследвания поставят на първо място пълнозърнестите храни - тези, при които зърното е със своята обвивка. Това са елда, киноа, булгур, просо.  Няколко пъти седмично консумацията на тези храни гарантира по-ниско кръвно налягане от другите храни, разказва д-р Емилова. Тя следи..

публикувано на 22.04.18 в 12:00

Червено цвекло и чай каркаде намаляват високото кръвно

Пълнозърнестите храни, червеното цвекло и чай каркаде са сред храните, които понижават високото кръвно налягане. На 5 май Медицинският център на д-р Емилова ще отбележи 25 години от своето създаване. За четвърт век по пътя на здравето са тръгнали 50 000 пациенти. По този повод д-р Емилова ще разкаже за най-честите болести, които се..

публикувано на 15.04.18 в 10:50

Помогнах на млада жена с тежък колит, която тежеше само 35 кг.

„ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ”,  казва д-р Емилова на всички. Ще го каже на няколко езика на своите пациенти, които традиционно през пролетта са повече, защото всеки иска освен да бъде здрав, да изглежда и добре през лятото. След по-малко от месец нейната клиника ще отбележи 25 години. Близо 50 000 са пациентите от цял свят, които са направили програма на..

публикувано на 08.04.18 в 14:30