Борбата за здраве е трудна, важно е да не се откажеш

| обновено на 11.02.18 в 15:33

Семейството на Панайот Киров от Варна е сред първите пациенти на д-р Емилова. Началото е преди около 24 години. От програмата на плодове, чай и мед, се възползват неговата майка и сестра. Сега след такава програма  дъщеря му очаква бебе. Самият Панайот Киров няколко пъти е правил дълга програма на плодове, но не само това. Той няколко пъти е бил и само на вода. Изглежда много добре и е съвсем различен от това, което е бил преди години, когато се ражда синът му. 47-годишният мъж започва деня си с няколко чаши вода, а в семейството много внимават какво слагат на трапезата. Убеден е, че истинската промяна започва в мозъка. Прочел е много книги по темата и не спира да търси начини за здравословен живот.

Чувствам се в перфектно здраве в момента. През годините съм имал много здравословни проблеми - високо кръвно налягане, рефлукс, проблеми със стомашно-чревния тракт, наднормено тегло. Търсил съм начин как да си помогна. Видях как майка ми, съпругата ми, нейната майка, моята сестра - всички те правеха програмата на плодове и бяха добре. Реших и аз да я направя. Това беше преди 22-23 години.

Какво се случи тогава, за да стигнете до сегашния си вид? Видях снимка, на която сте щастлив татко, но с повече килограми...

Това беше преди 14 години. Синът ми нямаше годинка. Тогава се чувствах по-зле и  в по-лошо здравословно състояние, въпреки че бях по-млад. Бях стигнал 96 килограма при ръст 171 см. Сега съм 72 . Тогава  не можех да спя нормално, събуждах се по няколко пъти нощем, имах мигрена, запек...

Желанието ми да променя живота си бе провокирано от моя син. Аз исках да съм здрав, за да мога да му помогна. Започнах да спортувам, да се храня здравословно.

Снимка

По-лесно е да се направи програма на плодове и чай, но е по-трудно да се захраните. Тогава не трябва да се добавя никаква сол и захар, и най-вече да се следват съветите на лекарите.

Вие сте правили и само програма с вода?

На вода е много по-лесно, отколкото на плодове, поне за мен. Тежко е само първите няколко дни...


Там има още нещо, което е много важно?

Да! Първият път аз не знаех, че трябва да се правят и клизми, защото токсините остават в тялото.....

/..../

Снимка

Споделихте, че и много сте се движили?

Така е, всичко трябва да се прави според съветите на лекарите. Гладуване само на вода се започва след специални изследвания и се следи от специалист. Бягах и по 10 километра всеки ден, не беше трудно след първите дни...
Как се захранихте?

Първият ден 50/50 вода и бульон от зеленчуци - без сол и подправки. Вторият ден беше бульон, на третия ден - също разреден с вода сок от морков или ябълка. И когато на четвъртия ден пих чист сок, имах усещането, че съм в рая....Така му се наслаждавах.


За четири години съм правил 4 пъти програма само на вода. Чувствам се много по-здрав - и физически, и психически.

Какво се случи с болестите?

В момента мога да се похваля, че нямам високо кръвно налягане от 5 години. Забравих за рефлукс, киселини.

Сега както си легна, така заспивам....

Споделихте, че ще ставате млад дядо?

Много се радвам  и съм много щастлив за това!

Дъщеря ми, която имаше някакви здравословни проблеми, много искаха да имат детенце с нейния приятел, с когото са заедно от 7 години.

Тя направи  2 седмици програмата на плодове, чай и мед и месец по-късно разбрахме, че е бременна!

Д-р Емилова  за мен е прекрасен човек, добър приятел и специалист!


Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288


Още от опита на Панайот Киров по пътя на здравето може да чуете от интервюто :ВИЖТЕ ОЩЕ

Гладолечението помага за оздравяване на очите

Здравословни проблеми с белия дроб решава пациент на д-р Емилова, който няколко пъти прави програмата на плодове и чай. Дори вече няма ХОББІ - хронична обструктивна белодробна болест. Сега Иванка Попова е в клиниката за да намали болката в очите. От години има очен херпес. Решена е да направи дълга програма на плодове, чай и мед. Знам, че..

публикувано на 14.10.18 в 11:35

Как се свалят 50 килограма за четири месеца?

"Азбуката на живота ми даде д-р Емилова", това споделя нейн пациент, който свалил 50 килограма за 4 месеца и продължава да отслабва с програмата на природосъобразен начин на живот. Ивелин е на 50 години и е от Добрич. "Много е упорит. Дойде 200 кг през май, сега е с 50 килограма по-малко, от които 32 кг мазнини. Върви всеки ден сутрин и вечер, прави..

обновено на 05.10.18 в 19:20

Започва есенният "университет" на д-р Емилова

Човек може да съхрани и възстанови здравето си, когато е близо до природата. Доказва го практиката на д-р Людмила Емилова, която с програмата на плодолечение на Лидия Ковачева помага на пациенти от цял свят. Последните научни изследвания показват, че с правилно хранене и физическа активност може да се запази и нормалната работа на мозъка и да се избегнат..

публикувано на 30.09.18 в 15:18

Край на високото кръвно и поликистозните яйчници

Високо кръвно налягане, диабет тип 2, поликистозни яйчници - това са част от диагнозите, заради които в клиниката на д-р Людмила Емилова идва млада жена от София. След няколко дълги програми тя вече говори за заболяванията в минало време. Казвам се Деница. Имах високо кръвно, което достигаше 180/120. Пиех много кафета и малко вода. Хранех се с повече..

публикувано на 23.09.18 в 13:05

Забравих за хиперинсулинизма, алергията и болките

"Чувствам се като космонавт", така определя своето здравословно състояние една млада жена от Пловдив. Светла Русева е на 42 години. Програма на плодове, чай и мед и една година здравословно хранене - това е рецептата за промяната. Според нея в момента "е дъщеря на жената, която е била 12 месеца преди това". За първи път дойдох в клиниката на..

публикувано на 16.09.18 в 10:43

Противораковата салата на Цвета

Цвета Атанасова е   от първите пациенти на д-р Людмила Емилова. Вече 25 години използва метода на Лидия Ковачева и д-р Емилова за изчистване на тялото от токсини. Има сериозни заболявания и първо става вегетарианка, след това преминава към суровоядство. Тя вече има „своя“ рецепта за здравословна салата. Включени са много зеленчуци, които..

публикувано на 09.09.18 в 10:50

За един месец свалих кофа мазнини

Една година програмата на гладолечение прилага семейство Попови от Силистра. Причините са сериозни заболявания   - съпругът Георги има високо кръвно, диабет втори тип, омазняване на черния дроб, натрупва и повече килограми, разказва неговата половинка Златка. Двамата са инженери и обичат логическото мислене. Винаги са си мислели, че..

публикувано на 02.09.18 в 11:40