Борбата за здраве е трудна, важно е да не се откажеш

| обновено на 11.02.18 в 15:33

Семейството на Панайот Киров от Варна е сред първите пациенти на д-р Емилова. Началото е преди около 24 години. От програмата на плодове, чай и мед, се възползват неговата майка и сестра. Сега след такава програма  дъщеря му очаква бебе. Самият Панайот Киров няколко пъти е правил дълга програма на плодове, но не само това. Той няколко пъти е бил и само на вода. Изглежда много добре и е съвсем различен от това, което е бил преди години, когато се ражда синът му. 47-годишният мъж започва деня си с няколко чаши вода, а в семейството много внимават какво слагат на трапезата. Убеден е, че истинската промяна започва в мозъка. Прочел е много книги по темата и не спира да търси начини за здравословен живот.

Чувствам се в перфектно здраве в момента. През годините съм имал много здравословни проблеми - високо кръвно налягане, рефлукс, проблеми със стомашно-чревния тракт, наднормено тегло. Търсил съм начин как да си помогна. Видях как майка ми, съпругата ми, нейната майка, моята сестра - всички те правеха програмата на плодове и бяха добре. Реших и аз да я направя. Това беше преди 22-23 години.

Какво се случи тогава, за да стигнете до сегашния си вид? Видях снимка, на която сте щастлив татко, но с повече килограми...

Това беше преди 14 години. Синът ми нямаше годинка. Тогава се чувствах по-зле и  в по-лошо здравословно състояние, въпреки че бях по-млад. Бях стигнал 96 килограма при ръст 171 см. Сега съм 72 . Тогава  не можех да спя нормално, събуждах се по няколко пъти нощем, имах мигрена, запек...

Желанието ми да променя живота си бе провокирано от моя син. Аз исках да съм здрав, за да мога да му помогна. Започнах да спортувам, да се храня здравословно.

Снимка

По-лесно е да се направи програма на плодове и чай, но е по-трудно да се захраните. Тогава не трябва да се добавя никаква сол и захар, и най-вече да се следват съветите на лекарите.

Вие сте правили и само програма с вода?

На вода е много по-лесно, отколкото на плодове, поне за мен. Тежко е само първите няколко дни...


Там има още нещо, което е много важно?

Да! Първият път аз не знаех, че трябва да се правят и клизми, защото токсините остават в тялото.....

/..../

Снимка

Споделихте, че и много сте се движили?

Така е, всичко трябва да се прави според съветите на лекарите. Гладуване само на вода се започва след специални изследвания и се следи от специалист. Бягах и по 10 километра всеки ден, не беше трудно след първите дни...
Как се захранихте?

Първият ден 50/50 вода и бульон от зеленчуци - без сол и подправки. Вторият ден беше бульон, на третия ден - също разреден с вода сок от морков или ябълка. И когато на четвъртия ден пих чист сок, имах усещането, че съм в рая....Така му се наслаждавах.


За четири години съм правил 4 пъти програма само на вода. Чувствам се много по-здрав - и физически, и психически.

Какво се случи с болестите?

В момента мога да се похваля, че нямам високо кръвно налягане от 5 години. Забравих за рефлукс, киселини.

Сега както си легна, така заспивам....

Споделихте, че ще ставате млад дядо?

Много се радвам  и съм много щастлив за това!

Дъщеря ми, която имаше някакви здравословни проблеми, много искаха да имат детенце с нейния приятел, с когото са заедно от 7 години.

Тя направи  2 седмици програмата на плодове, чай и мед и месец по-късно разбрахме, че е бременна!

Д-р Емилова  за мен е прекрасен човек, добър приятел и специалист!


Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288


Още от опита на Панайот Киров по пътя на здравето може да чуете от интервюто :ВИЖТЕ ОЩЕ

Тук се казва истината - в клиниката на д-р Емилова

Думите са на Антоанета Ангелова от Пловдив.         При д-р Емилова я води нуждата да живее по здравословен начин и да се храни така, че да е здрава и да изглежда добре.Това е разказ за нейния път към истината, за промяната и ползата от нея: Какъв беше здравословният проблем? Наднормено тегло, високо кръвно налягане и холестерол...

публикувано на 19.02.18 в 01:10

Къде остана кашлицата?

Здравословни проблеми с белия дроб е решил пациент на д-р Емилова, който прави програмата на плодове, чай и мед. Аз се казвам Иванка Попова и съм от Бургас. От дете много често боледувам от белодробни заболявания, била съм по санаториуми. След това развих ХОББ - Хронична обструктивна белодробна болест, много правех тези инфекции. Колко..

публикувано на 04.02.18 в 16:02

46 хапчета всеки ден?

Всеки ден Елена Пенчева от Пловдив взимала 46 хапчета на ден за няколко сериозни заболявания. Днес те само 4 след 2 години спазване програма на д-р Емилова на плодове, чай и мед и природосъобразен начин на живот. 68-годишната жена идва в клиниката като придружител на внука си. Тогава била трудоустроена заради онкологично заболяване,..

публикувано на 29.01.18 в 00:05
Сем. Стоянови

Програмата на д-р Емилова слага край на депресиите

За това разказват майка и син. Повече от 10 години природосъобразен начин на живот води семейство Стоянови от село Тънково, община Несебър. Тръгват си много щастливи от контролния преглед след поредната програма на д-р Емилова. Олга Стоянова : Много добре се чувствам след всяка програма. Имам перфектни резултати от изследванията –..

публикувано на 21.01.18 в 15:18

Елена Пенчева: "Бях престъпник на собственото си здраве"

Много диагнози водят в клиниката на д-р Емилова Елена Пенчева. Сега тя е щастлива и усмихната, защото е доволна от живота. Аз съм на 68 години и съм от Пловдив. Имах много заболявания. Заради това децата ми страдаха. След смъртта на съпруга ми мислех, че с 3 кутии цигари дневно ще спра мъката. Така редувах работа и цигари и все..

публикувано на 12.01.18 в 19:26

Плодолечението лекува диабет

За това разказва дама, която след програма на плодове и чай овладява стойностите на кръвната захар . Добрите резултати връщат отново в клиниката на д-р Емилова една жена, която пътува стотици километри. Аз съм Елена Николова и съм от Панагюрище. Тук ме доведе здравословното състояние. Това е моето второ посещение в клиниката. Спазвам и в къщи..

публикувано на 07.01.18 в 17:34

Центърът на д-р Емилова - оазис на доброта и щастие

През 2018 година центърът на д-р Емилова ще отбележи 25 години от своето начало. За четвърт век пациентите вече са близо 50 000 от цял свят. Най-малко още 4 пъти по Толкова са направили програмата, разказва д-р Емилова. Доволни от постигнатите резултати, те често се връщат със своите семейства и приятели. През годините много от редовните пациенти са..

обновено на 01.01.18 в 06:35