”На светло” на 13 февруари с Мариела Димитрова

Снимка: БГНЕС

На 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото и празнуваме уникалната способност на медията да се докосва до живота и сближава хората във всяко кътче на земното кълбо. За първи път е честван през 2012 г., след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО. През изминалите години денят насочваше вниманието на обществеността върху равенството между половете, участието на младите хора, както към хуманитарните и бедствени райони. Тази година е посветен на разнообразието, мира и развитието чрез спорта. Ще проверим има ли спортуващи на едно от обществените места за спортуване във Варна - алеята на спорта в Морската градина в 14.15 часа. А в 16.20 часа чуйте в репортаж за едно от последно появилите се спортни занимания във Варна .


В Регионална библиотека ”Пенчо Славейков” при голям интерес от страна на варненски пенсионери се провежда поредното безплатно обучение по интернет. Репортаж в 14.40 часа.

Зона „Комплекс Калиакра“ окончателно бе обявена за защитена за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна. Заповедта на министъра на околната среда и водите Нено Димов не подлежи на обжалване. Документът е обнародван в Държавен вестник, вече е публикуван и на сайта на община Балчик. Какви са уникалните видове обитаващи тази територия и какъв отзвук се очаква от страна на местното население – репортаж на кореспондента ни в Балчик Албена Иванова в 15.15 часа. 

Ще наследи ли Варна от Каварна прозвището „рок столица на България” коментираха днес бившият кмет на Каварна и настоящият на Варна. Чуйте подробностите в 15.40 часа.

За 14 февруари всеки избира какво и с кого да празнува, цветята обаче са част и от този празник. Какви са предпочитанията и пожеланията разказваме в 16.40 с професионалния цветар Димитринка Димитрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 14 август 2018 г. с Димитрина Дончева

Увеличи ли се интересът към шопинг екскурзиите до Турция, заради срива на турската лира? Интервю с Георги Пейчинов, собственик на туристическа агенция. Продължават проверките на НАП в заведения и хотели по Черноморието. Какво установяват данъчните? Изпълнението по проекта за водния цикъл в Добрич оставя хиляди жители без вода всеки..

публикувано на 14.08.18 в 05:05

"На светло" на 13 август с Емилия Николова

Тази година Варна остава без почетен гражданин. Дали след днешното извънредно заседание на Общинския съвет ще настъпят промени в списъка с отличените? Репортаж от зала „Пленарна” Ден първи след гратисния период на „синята зона” във Варна - в ход са скобите за неплатилите паркомясто. Ще има ли други изненади? Десета Международна..

публикувано на 13.08.18 в 13:35

"Новият ден"на 13 август с Мариела Димитрова

Плажът на Карадере - безплатен къмпинг или все още диво място за отмора на плажа? В 8.10 часа ще чуем анкета с почитатели на мястото, които срещна там репортерът ни Мартин Николов. Днес стартира платеното паркиране в центъра на Варна. Какъв е ефектът на влязлата в действие синя зона – репортаж в 9.10 часа. Гостува арх.Живко Железов от..

публикувано на 13.08.18 в 06:11

"НА СЕЛО" на 12 август - "Оазисът на река Батова - Орешак"

Две села в страната носят името Орешак – в Ловешка и Варненска област. Спорно е кое е по-известно, защото ако едното е на километри от Троянския манастир и организира панаири на занаятите, другото местните искат да го направят резерват за гагаузите, а за варненци то е познато и като капитанското село. Красива природа, чист въздух, далеч..

публикувано на 11.08.18 в 18:15
Николай Стоев, живопис

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 10 август със Светлана Вълкова

Изобразително изкуство: Албена Коева – „Пет елемента”, живопис Николай Стоев – „Един следобед в Малката Райска градина”, живопис Румен Нечев с награда от III Международен екслибрис конкурс, Варна Театър, кино „Магьосническо езеро” – премиера в Драматичен театър „Стоян Бъчваров” Актрисата Яна..

публикувано на 10.08.18 в 13:30
Обзор

"Новият ден" на 10 август 2018 г. с Димитрина Дончева

Петък, последен ден от Пътешествието с Марто и Митака по морето. Очаквайте развръзката. Където се срещат Северното и Южното Черноморие.  Радио Варна и Радио Бургас  -  за първи път заедно в ефира. Започна записването за градската игра Шеметна Варна. Може да се включите индивидуално и семейно. Как и кога? Как варненци популяризират..

публикувано на 10.08.18 в 06:00

”На светло” на 9 август с Мариела Димитрова

Изложба с проекти на студенти по Архитектура и Дизайн на ВСУ е част от програмата на младежкия фестивал FUNCITY+. За предизвикателствата пред проектантите днес разговаряме в 14.40 часа с арх.Пламен Петров, от факултет „Архитектура”. Четири квартални пространства в Добрич ще бъдат облагородени с участието на граждани по проект „Мястото“...

публикувано на 09.08.18 в 15:45