”На светло” на 13 февруари с Мариела Димитрова

Снимка: БГНЕС

На 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото и празнуваме уникалната способност на медията да се докосва до живота и сближава хората във всяко кътче на земното кълбо. За първи път е честван през 2012 г., след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО. През изминалите години денят насочваше вниманието на обществеността върху равенството между половете, участието на младите хора, както към хуманитарните и бедствени райони. Тази година е посветен на разнообразието, мира и развитието чрез спорта. Ще проверим има ли спортуващи на едно от обществените места за спортуване във Варна - алеята на спорта в Морската градина в 14.15 часа. А в 16.20 часа чуйте в репортаж за едно от последно появилите се спортни занимания във Варна .


В Регионална библиотека ”Пенчо Славейков” при голям интерес от страна на варненски пенсионери се провежда поредното безплатно обучение по интернет. Репортаж в 14.40 часа.

Зона „Комплекс Калиакра“ окончателно бе обявена за защитена за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна. Заповедта на министъра на околната среда и водите Нено Димов не подлежи на обжалване. Документът е обнародван в Държавен вестник, вече е публикуван и на сайта на община Балчик. Какви са уникалните видове обитаващи тази територия и какъв отзвук се очаква от страна на местното население – репортаж на кореспондента ни в Балчик Албена Иванова в 15.15 часа. 

Ще наследи ли Варна от Каварна прозвището „рок столица на България” коментираха днес бившият кмет на Каварна и настоящият на Варна. Чуйте подробностите в 15.40 часа.

За 14 февруари всеки избира какво и с кого да празнува, цветята обаче са част и от този празник. Какви са предпочитанията и пожеланията разказваме в 16.40 с професионалния цветар Димитринка Димитрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Проектът за АЕЦ "Белене": Жизненоважен или чист популизъм? (дискусия в "Позиция" с участието на ДСБ и АБВ)

„Проектът за АЕЦ „Белене” ще донесе вреди на България, той е погрешно направен и трябва да бъде спрян ”. Това заяви в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” местният лидер на ДСБ Васко Василев. Той открои два основни проблема, свързани със строежа на централата: сеизмичността на прощадката и съхранението на отработеното ядрено гориво...

публикувано на 26.05.18 в 12:44

"Позиция" с Валери Великов, на 26 май

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Председателят на Градския съвет на АБВ Любомир Господинов и местният лидер на ДСБ Васко Василев в спор в студиото за и против АЕЦ „Белене“. Важното в новия Европейски регламент за защита на личните данни научаваме от Цанко Цолов – член на..

обновено на 26.05.18 в 08:52
Chart

#497 ТОП 20 (25.05.2018-01.06.2018)

публикувано на 25.05.18 в 21:00
Милко Божков

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 25 май със Светлана Вълкова

Сдружението на писателите събира библиотека „Варненско слово” През октомври в София ще бъде възродено биеналето на илюстрацията Поетът Валери Станков – носител на Голямата награда Варна 2018 Духовият оркестър на ВМС с колективна Награда Варна в раздел "Музика" Интригуващи музикални събития на „Варна интернешънъл“ 2..

публикувано на 25.05.18 в 13:31

“Новият ден” на 25 май с Мариела Димитрова

Точна статистика за броя на българите, живеещи в Южна Африка няма. Но те не са малко и живеят основно в големите индустриални градове. Сред тях има много лекари и инженери. Децата имат възможност да посещават българското неделно училище ”Слънчо” което е създадено в Йоханесбург през 2009 година. То предлага обучение по български език и..

публикувано на 25.05.18 в 06:17

Хоризонти на 25.05.2018

Oт днес започват събитията посветени на 142-та годишнина  от подвига на Христо Ботев и неговата чета, обединени в кампанията наречена Ботеви дни. Ние ще бъдем на вода, защото последната част от делото Христо Ботев и неговите съратници  започва на борда на кораба "Радецки" на река Дунав. Затова нашето радиоприключение ще стъпи  на българския "Радецки"...

публикувано на 24.05.18 в 19:53

"На светло" на 24 май с Доротея Николова

69 блока с ученици, преподаватели, студенти и културни дейци се включиха в традиционното празнично шествие във Варна за 24-ти май. Репортаж за празника на Даниела Стойнова. И още по темата: Представителният духов оркестър на ВМС получи награда „Варна” в навечерието на 24 май. Именно с изпълненията на музикантите от оркестъра днес започна и..

публикувано на 24.05.18 в 13:54