”На светло” на 13 февруари с Мариела Димитрова

Снимка: БГНЕС

На 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото и празнуваме уникалната способност на медията да се докосва до живота и сближава хората във всяко кътче на земното кълбо. За първи път е честван през 2012 г., след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО. През изминалите години денят насочваше вниманието на обществеността върху равенството между половете, участието на младите хора, както към хуманитарните и бедствени райони. Тази година е посветен на разнообразието, мира и развитието чрез спорта. Ще проверим има ли спортуващи на едно от обществените места за спортуване във Варна - алеята на спорта в Морската градина в 14.15 часа. А в 16.20 часа чуйте в репортаж за едно от последно появилите се спортни занимания във Варна .


В Регионална библиотека ”Пенчо Славейков” при голям интерес от страна на варненски пенсионери се провежда поредното безплатно обучение по интернет. Репортаж в 14.40 часа.

Зона „Комплекс Калиакра“ окончателно бе обявена за защитена за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна. Заповедта на министъра на околната среда и водите Нено Димов не подлежи на обжалване. Документът е обнародван в Държавен вестник, вече е публикуван и на сайта на община Балчик. Какви са уникалните видове обитаващи тази територия и какъв отзвук се очаква от страна на местното население – репортаж на кореспондента ни в Балчик Албена Иванова в 15.15 часа. 

Ще наследи ли Варна от Каварна прозвището „рок столица на България” коментираха днес бившият кмет на Каварна и настоящият на Варна. Чуйте подробностите в 15.40 часа.

За 14 февруари всеки избира какво и с кого да празнува, цветята обаче са част и от този празник. Какви са предпочитанията и пожеланията разказваме в 16.40 с професионалния цветар Димитринка Димитрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СЕЛО на 19 януари - АВРЕН

Аврен е едно от селата, създадени от наследници на ваяците - етнографска група, която живеела по най-високата част на Източна Стара планина - в селата Голица , Козичене и Аспарухово. В тогавашните семейства се раждали по десетина деца и по време на поредните руско-турско войни част от българите тръгват на север. Не всички стигнали руските земи. Част от..

публикувано на 18.01.19 в 17:25

"Позиция" с Жоро Бекяров, 19 януари

Тази събота, обзорното предаване "Позиция" ще започне с разговор за бюджета на Варна и предстоящите местни избори. Мисли по повод макрорамката в студиото, ще чуем от общинските съветници Борислав Гуцанов и Янко Станев. И още, за коалициите и изборните листи, за инфраструктурните обекти и сроковете. Стартира ли предизборната кампания в Добрич с..

публикувано на 18.01.19 в 15:04

В "Гравитация нула" на 18 януари

Гости в студиото актьорите от Държавен Куклен театър Варна - Диана Цолевска, Галин Гинев и Стоян Стоянов по повод 99-тото и 100-то представление на спектакъла "Професия лъжец". Гост в студиото художникът Стилиян Атанасов от Плевен, който днес открива изложба във варненската „Галерия 8”. Професор Галилей Симеонов, ученик на Илия Бешков, си..

публикувано на 18.01.19 в 13:06

НЮАНСИ на 18 януари

В петък, 18 януари, ще почетем всички именици, защото е Атанасовден - Св. Атанасий Велики и св. Кирил Алексaндрийски. Според народните вярвания Свети Атанас е покровител на снега и леда. Той си облича кожуха и отива на върха на планината, за да вика лятото. Може зимата да е в разгара си, но по голите клони на дърветата и в синьото небе вече се..

публикувано на 18.01.19 в 06:05
Chart

#527 ТОП 20 (18.01.2019-25.01.2019)

публикувано на 17.01.19 в 16:40

"Новият ден" на 18 януари 2019 г. с Димитрина Дончева

На 18 януари Българската православна църква почита паметта на Свети Атанасий Велики. Атанасовден се почита като патронен празник на ковачи, железари, ножари и налбанти. В народните вярвания Свети Атанас е представен като властелин на снеговете и ледовете. Счита се, че от този ден нататък зимата започва да си отива. Варненският храм..

публикувано на 18.01.19 в 05:30

”На светло” на 17 януари с Мариела Димитрова

"Една страна започва да получава дивиденти от Брекзит и това е България", това написа британският в-к "Гардиън". Изданието цитира Асоциацията на британските туристически агенти. Че има увеличаване с почти една трета на броя на резервациите за ваканция у нас. Как вижда ситуацията човек, който две десетилетия работи с английски туристи? Коментар в..

публикувано на 17.01.19 в 14:42