Жените обичат цветята - и с повод, и без!

Всяка жена обича подаръци по повод и без повод. Цветята невинаги съпътстват подаръците, но е по-добре е към тях да има и поднесено цвете.

В навечерието на 14-ти февруари влизам в малко магазинче за цветя, в което първото усещане още от вратата е за богатството от цветове, които изпълват душата ти и сякаш времето спира. Уханията във въздуха не могат да бъдат описани с думи... Срещаме се с Дора Николова в малката й цветарска борса на гърба на ул."Чаталджа". Българинът винаги купува цветя в последния момент, казва Дора Николова. Говорим си ден преди 14-ти февруари, който от някои се празнува като Трифон Зарезан, а от други като денят на влюбените Св. Валентин.
От колко време работите сред цветята?


От около 13-сет години съм в тази професия и в тази красива, цветарска борса.


СнимкаКакви хора купуват цветя и към какви цветя се насочват по повод и без повод?

Всякакви хора влизат тук, едни само да се насладят, други си купуват. Понякога влизат и искат да вземат нещо не много скъпо, но в последствие взимат и по-скъпи цветя.


Предварително ли се подготвят хората за празниците или действат в последния момент?


В последния момент.
Вие лично какви цветя харесвате и какви цветя отглеждате у дома?

О, аз обичам много цветя. У дома имам орхидеи и много зелени цветя. Те ми носят наслада и усещане за природа в дома ми.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Художник от Плевен показва живопис за първи път във Варна

  Стелиян Атанасов живее и работи в Плевен. Има над 50 самостоятелни изложби в различни градове. Негови картини са притежание на колекционери от Австрия, Франция, Гърция, Сърбия и др. Различни по тема, петнадесетте творби, показани във Варна,  са от последните  няколко години. Природолюбител и любител кинолог. Основател е на рок група...

публикувано на 24.01.19 в 13:36

Антон Вълев: Хаос по български в година на избори

На фона на факта, че преди няколко дни във Варна беше обявена грипна ваканция, а такава има от няколко седмици в останалите области и общини на България, ще говорим за това какво се случва с аптеките.   Дали ще има бойкот от страна на фармацевтите на двете електронни системи за снабдяване с лекарства, поне за такъв обявиха русенските фармацевти...

публикувано на 23.01.19 в 11:12

Мерки срещу грипа

Специалистът по уши-нос-гърло в Аджибадем Сити Клиник Варна д-р Денница Томова беше наградена като Млад лекар на годината в годишната церемония на лечебното заведение. Въпреки че е сред младите специалисти, лекарката е с редица специализации и богат опит в диагностиката и лечението на респираторни заболявания, болести на слуховия..

публикувано на 23.01.19 в 07:10
Димитър Гърдев

Димитър Гърдев: "Брекзит ще направи Европа по-прагматична и по-силна"

Във вторник парламентът във Великобритания даде наказателен вот за споразумението с Брюксел, уреждащо раздялата между Великобритания и Европейския съюз (ЕС). На следващия ден правителството на Мей бе изправено пред вот на недоверие, като оцеля с разлика от само 19 гласа. Все повече анализатори говорят за хаос и безпътица, които са обзели..

обновено на 21.01.19 в 15:23

Ирландски музикант посвети композиция на Христо Стоичков

Ирландецът Мартин Койл, който свири на бузуки със своя оркестър, се вдъхновява от българските ритми и често ги използва в своите композиции. Мартин обича да играе футбол, а един от идолите му е Христо Стоичков. Именно поради тази причина решава да кръсти една от композициите си „Танцът на Христо”. В момента Мартин подготвя концерти,..

публикувано на 21.01.19 в 14:59

Зададените и незададени въпроси на Радичков

Паметниците показват душата на Радичков, който не беше "лакомник" за слава, смята неговият приятел от детството -  художникът проф. Галилей Симеонов. Тяхното приятелство започва още от ученическите години в Берковската гимназия. Преминава през различни изпитания на времето и остава чисто и днес, въпреки физическата раздяла с Мъдреца на Калиманица...

публикувано на 21.01.19 в 02:10

Ходим пеша, когато е безопасно, удобно и интересно

До края на май приключва тригодишният проект „City Walk”, който се реализира съвместно между  община Варна и Научно-изследователския център в град Бистра Птуй, Словения. Целта е да се помогне на градовете в Дунавския регион да станат по-добри места за живеене чрез подобряване на възможностите за пешеходни разходки. С една от дейностите по проекта,..

обновено на 19.01.19 в 08:11