Трифон Зарезан или Св. Валентин? Все едно! Всичко е любов!

Всички мъже знаят, че жените обичат да им се подаряват цветя и на всеки мъж му се налага все някога да влезе в цветарски магазин и да направи избор. Цветята са универсален  подарък. Те избавят много мъже от мъките при избора на друга "изненада" за любимата жена. На 14 февруари всеки избира какво да празнува-Трифон Зарезан или Св. Валентин. Повечето хора сливат двата празника, защото виното и любовта вървят ръка за ръка. Цвете и бутилка хубаво вино за подарък са доказателство за това.

Снимка


Не е важно да подарите огромен букет, увит целия в целофани и хартии, от който стърчат клонки и тревички за пълнеж, казва Димитринка Димитрова, която се се занимава с цветя от 1997 година. Важно е да избереш цветето, което показва отношение. То може да е само едно, може  да е и цвете в саксия, но трябва да шепти „обичам те”.

Снимка


Още за мъжете и цветята в разговора на Вяра Николаева с нея:ВИЖТЕ ОЩЕ

Световно известен урбанист ще гостува във Варна

Датският архитект и урбанист проф. арх. Ян Геел, автор на проекти за подобряване на градската среда в Лондон, Сидни, Ню Йорк и Москва ще гостува във Варна, по покана на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“. Той ще разгледа част от центъра на града и ще коментира пред студентите по „Архитектура” възможните полезни действия за..

обновено на 21.02.18 в 09:05

Събориха бараките до Юнашкия салон

Няколко останки напомнят за павилионите, които до преди дни бяха цели. Освободеният парцел ще е прилежаща зона към  Юнашкия салон. Средствата за дейностите са предвидени в общинския бюджет. Процедурата за облагородяване на пространството около Юнашкия салон стартира през октомври миналата година. Началото бе дадено със съгласуване на идейния проект..

публикувано на 20.02.18 в 17:32

С ритуал бе отбелязан Денят на защитниците на отечеството във Варна

С официален ритуал, организиран от Генералното консулство на Русия във Варна на паметника на загиналите по време на Втората световна война съветски войници в старите гробища във Варна,беше отбелязан Денят на защитниците на отечеството. Репортерът Даниела Стойнова попита председателя на Съюза на офицерите от запаса и резерва, и на ветераните от..

публикувано на 20.02.18 в 15:57

Лекарите в ТЕЛК - малко и пред пенсия

Лекарите от териториалните и националните експертни лекарски комисии - ТЕЛК и НЕЛК, вече ще могат да работят и извън комисиите. Това решиха само преди дни народните представители при окончателното гласуване на последните, засега, промени в Закона за здравето. Така отпада съществуващата досега абсолютна забрана медиците в комисиите да упражняват..

публикувано на 20.02.18 в 15:15
Фотоколаж: Силвия Петрова

Предприемачи ще искат данъчни промени

Данъчни промени за облекчаване на стартиращите предприятия искат от Българската стартъп и предприемаческа асоциация. Организацията беше създадена преди броени месеци. Целта е да има облекчения за първите три години от започването на работа на стартъпите. Идеята е през първата година те да бъдат освободени от данъци, а в следващите две облекченията да..

публикувано на 20.02.18 в 15:09

Деца в "Пътешествие в древността" с Археологически музей - Варна

Археологически музей - Варна ще бъде домакин на изложбата “Пътешествие в древността”, която ще открита на 24 февруари 2018 г. (събота) от 10.30 часа на първия етаж в сградата на Археологическия музей - коридорът пред зала „Праистория“. Изложбата ще бъде отворена за посетители до 02 март 2018 г. (петък). В рамките на тази инициатива бъдат..

публикувано на 20.02.18 в 14:46

Граждани помогнаха на полицаи да заловят крадци в Добрич

В Добрич граждани съдействаха на полицаи за установяване и задържане на двама души, откраднали кутия за дарения от магазин в центъра на града. В кутията имало 60 лева, съобщиха от областната дирекция на полицията. Сигнал за кражбата е подаден вчера, на 19 февруари около 12 ч. на обед. По случая е образувано досъдебно производство. Установените..

публикувано на 20.02.18 в 14:27