Жителите на Новаково искат редовен транспорт до селото

Само два пъти на ден жителите на село Новаково могат да ползват автобус до общинския център Аксаково или до Варна. Това ги поставя в много тежко положение, защото, ако изпуснат курсовете, трябва да търсят частен транспорт, за да се придвижат до града и обратно до домовете си. В Новаково живеят предимно пенсионери. За да си набавят необходимите лекарства, те трябва да пътуват до близките градове. А това не може да стане по всяко време, заради ограничените автобусни курсове. Селото се обслужва от линия 52, като автобусите минават през селото само сутрин и следобед. Цената на билета в едната посока е 3 лева и 20 стотинки. Жителите на Новаково ще търсят помощ от кмета на Аксаково за увеличаването на обществения транспорт до селото им, каза кметския наместник Мариана Димитрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Красимир Вълчев

Красимир Вълчев: Доверието е в основата на образователната система

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев бе на посещение в Добрич. Чуйте в репортажа на Петранка Божкова как той коментира исканията за видеонаблюдение в детските градини и училищата:

публикувано на 23.02.18 в 18:29

Часове по "История на изкуството за деца" в Музея и Градската галерия

Произведения от керамика и икони, направени от деца ще бъдат показани в изложба в събота от 10.30 часа във варненския Археологически музей . Това са поредица от съботни практически ателиета, през цялата учебна година. Сега представят първата част от проекта “История на изкуството за деца” на Детската къща, Археологически и Учебен музей Варна и Градска..

публикувано на 23.02.18 в 17:50

Районът пред Градска болница във Варна бе отцепен заради забравен багаж

Районът пред Градска болница в центъра на Варна е бил отцепен заради забравен багаж. На мястото са изпратени линейка, противопожарен автомобил и екип на Специализирания отряд за борба с тероризма. Багажът е бил унищожен с контролиран взрив.

публикувано на 23.02.18 в 16:38

Христо Григоров: Над 200 хиляди са членовете на БЧК

Над  20 000 са организираните доброволци на БЧК в страната, а над 200 000 са членовете на организацията. Това съобщи във Варна Христо Григоров-председател на БЧК, който присъства на годишното отчетно събрание на областната структура на организацията. Пред Радио Варна той коментира качествата на доброволците: Христо..

публикувано на 23.02.18 в 16:24

Временно променят маршрутите на автобусни линии 12 и 13 във Варна

Във връзка с ВиК авария на 24.02.2018 г. от 09:00 до 19:00 часа ще бъде затворен за преминаване бул. „Хр. Смирненски“ от кръстовището с ул. „Мир“ до кръстовището с ул. „Дубровник“. Поради тази причина „Градски транспорт“ въвеждат следните маршрутни промени: Автобусна линия 12 от Аспарухово посока Бриз, след спирка „Подвис“ ще завива..

публикувано на 23.02.18 в 15:16

Новото строителство е приоритет при избора на имот

Изминалата година е позитивна по отношение на пазара на недвижимите имоти във Варна и региона. Ръстът от сделките не е голям, около 1%, което се дължи на новото строителство. Това стана ясно по време на среща с представители на Националното сдружение на недвижимите имоти. Активно се купуват имоти, ново строителство, които по-късно се нанасят в..

публикувано на 23.02.18 в 14:53

Надзиратели от варненския затвор отново протестираха

Надзиратели от варненския затвор излязоха отново  на протест заради лошите условия на труд и ниските заплати.Те заявиха,че това е генерална репетиция преди националния протест пред сградата на Министерството на правосъдието утре. Даниела Стойнова разговаря с Атанас Тодоров - надзирател от две години във варненския затвор за създалата се..

публикувано на 23.02.18 в 14:51