Жителите на Новаково искат редовен транспорт до селото

Само два пъти на ден жителите на село Новаково могат да ползват автобус до общинския център Аксаково или до Варна. Това ги поставя в много тежко положение, защото, ако изпуснат курсовете, трябва да търсят частен транспорт, за да се придвижат до града и обратно до домовете си. В Новаково живеят предимно пенсионери. За да си набавят необходимите лекарства, те трябва да пътуват до близките градове. А това не може да стане по всяко време, заради ограничените автобусни курсове. Селото се обслужва от линия 52, като автобусите минават през селото само сутрин и следобед. Цената на билета в едната посока е 3 лева и 20 стотинки. Жителите на Новаково ще търсят помощ от кмета на Аксаково за увеличаването на обществения транспорт до селото им, каза кметския наместник Мариана Димитрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Банка ДСК" купи „Сосиете Женерал Експресбанк“ АД

Приключи успешно финансовата сделка по придобиването на "Сосиете Женерал Експресбанк“ АД от българското дъщерно дружество на "Банка ОТП" в лицето на "Банка ДСК" ЕАД, съобщава "Банка ДСК" в своя сайт. На база подписания договор между "Сосиете Женерал Груп" и "Банка ДСК" ЕАД (българското дъщерно дружество на "Банка ОТП"), за придобиване на..

публикувано на 16.01.19 в 12:07

ВиК отлага спирането на водата утре във "Владиславово"

Планираното спиране на водата в кв. "Владиславово" утре - четвъртък, се отлага за неопределено време по технически причини, съобщиха от ВиК. Поради изграждане на връзки от фирма "Хидрострой", която изгражда новия бул. "Васил Левски" и свързаните с това нови водопроводи на 17 януари от 9 до около 24 часа без вода трябваше да бъдат абонатите в..

публикувано на 16.01.19 в 11:30

Поморие чака еврофинансиране за Музея на солта и куполната гробница

Община Поморие ще кандидатства за еврофинансиране на два проекта, свързани с културно-историческото наследство на града. Това каза кметът Иван Алексиев. Той допълва, че ще се реновират античната куполна гробница и Музея на солта. "Обектите в този проект, трябва да бъдат от Национално значение. Но включваме и музея на солта, който също е включен в..

публикувано на 16.01.19 в 10:06

БЧК публикува местата с контейнери за дрехи във Варна

Българският червен кръст във Варна публикува официално точните локации в морската столица, където са поставени контейнери за употребявани, но годни за употреба, дрехи. Те трябва да са чисти и пакетирани, в завързани торби с размер 30/80/30 см. Само за три дни във Варна от поставянето на контейнерите са събрани 500 кг. дрехи, съобщиха още от..

публикувано на 16.01.19 в 09:32

Министерството на туризма проверява плаж "Шкорпиловци-юг"

Министерството на туризма направи документална проверка по сигнал, че на морски плаж “Шкорпиловци-юг” се изгражда заведение в близост до брега. Констатирано бе, че обектът е преместваем и отговаря на одобрената от ведомството схема за стопанисване на ивицата. Концесионерът е представил в Министерството на туризма разрешително за поставяне на обекта,..

обновено на 16.01.19 в 08:57

Редовни полети Варна - Варшава от 9 юни

Полският национален превозвач LOT започва да предлага редовни полети между Варна и Варшава. Услугата ще се извършва веднъж седмично, в неделя, от 9 юни. Wizz Air вече обяви, че базира втори самолет в морската столица. В резултат, нискотарифната авиокомпания ще обнови честотата на някои от осемте си настоящи дестинации, а от юли ще..

публикувано на 16.01.19 в 08:48

"Суджукгейт" влиза в съда

Бившият добрички депутат от ГЕРБ Живко Мартинов влиза в съда като подсъдим по така наречения случай "Суджукгейт". Днес Мартинов трябва да се яви в Специализираната прокуратура за предявяване на обвинението. Мартинов ще бъде съден за изнудване. Според разследването, той е изнудвал търговец на месо да даде 4 тона суджук, 30 килограма филе "Елена"..

публикувано на 16.01.19 в 07:55