Жителите на Новаково искат редовен транспорт до селото

Само два пъти на ден жителите на село Новаково могат да ползват автобус до общинския център Аксаково или до Варна. Това ги поставя в много тежко положение, защото, ако изпуснат курсовете, трябва да търсят частен транспорт, за да се придвижат до града и обратно до домовете си. В Новаково живеят предимно пенсионери. За да си набавят необходимите лекарства, те трябва да пътуват до близките градове. А това не може да стане по всяко време, заради ограничените автобусни курсове. Селото се обслужва от линия 52, като автобусите минават през селото само сутрин и следобед. Цената на билета в едната посока е 3 лева и 20 стотинки. Жителите на Новаково ще търсят помощ от кмета на Аксаково за увеличаването на обществения транспорт до селото им, каза кметския наместник Мариана Димитрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчево - въздухът и морето до 22 градуса

През нощта ще има значителна облачност, която сутринта ще се разкъса до слънчево, най-късно по южното Черноморие. Ще духа слаб, по крайбрежието временно до умерен вятър от източна четвърт. Минимални температури между 10 и 15, по Черноморието 15-18 градуса, а максимални от 24 до 29, по крайбрежието 22-23. За Варна минимална 15,..

публикувано на 22.05.18 в 18:34

Басейнова дирекция провери сигнал за мъртва риба в Белославското езеро

Експерти на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Регионална лаборатория при Изпълнителната агенция по околна среда във Варна провериха на място сигнал за мъртва риба в Белославско езеро. При огледа на езерото бяха открити единични екземпляри от мъртва кая. Водата в езерото е с кафеникаво-червен цвят. Не са установени брегови източници на..

публикувано на 22.05.18 в 17:21
Снимка от фейсбук

Има ли мъртва риба на белославския бряг?

Сигнали за мъртва риба по крайбрежието на Белослав разпространиха местни жители в социалните мрежи. В община Белослав няма официално постъпил сигнал, но по повод информациите в интернет кметът Деян Иванов е направил проверка по южния бряг на Белослав. "Там не е констатирах мъртва риба, но забелязах оцветяване на водата в оранжево", каза за Радио Варна..

публикувано на 22.05.18 в 16:50

Дигитален гараж - безплатно обучение във Варна

В средата на този месец започва проект на Google. 12  консултанти ще водят безплатни семинари и индивидуални обучения в повече от 37 града в България, включително и във Варна. Трейнърите ще се фокусират върху възможностите, които дигиталният свят предоставя и ще обучават представители и собственици на малки и средно големи фирми, както и..

публикувано на 22.05.18 в 16:23

Организират безплатни летни занимания за деца и ученици

В 12 общински училища и центрове за подкрепа за личностно развитие ще има безплатни занятия през лятото, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. С бъдещи първокласници ще се провеждат подготвителни занимания, а учениците, които срещат трудност при усвояването на учебния материал, имат възможност да работят..

публикувано на 22.05.18 в 15:45

Мтел отиде в историята. Смени го А1

Вече активен е сайтът A1.bg, който показва новата корпоративна идентичност на телекома След 17 години на пазара, една от най-разпознаваемите български търговски марки отива в историята – мобилният оператор „Мтел” се преименува на А1. С новото име идват ново лого и обещания за по-добри услуги. „Смяната на марката Мтел в А1 България включва..

публикувано на 22.05.18 в 15:41

"Русгеоком" внесе в съда мотивите срещу отрицателното становище за добива на газ в Добруджа

Мотивите, с които фирма "Русгеоком БГ" обжалва решението на РИОСВ Варна за неодобряване осъществяването на инвестиционно предложение , относно добива на газ в района на община Генерал Тошево, бяха внесени днес в Административния съд във Варна. Те включват 4 решения по ОВОС взети от съда, които да бъдат взети под внимание, относно..

обновено на 22.05.18 в 12:59