"Новият ден" на 14февруари с Доротея Николова

Снимка: БГНЕС

В дена на виното и любовта започваме срещата си с разходка из няколко варненски магазина за цветя. Защото, всяка жена обича подаръци по повод и без повод. Цветята пък обикновено съпътстват подаръците. Най-хубаво е ако се подаряват и в ден обикновен. В навечерието на 14-ти февруари Нина Милошевич посети малко магазинче за цветя, в което първото усещане още от вратата е за богатството от цветове, които изпълват душата ти и сякаш времето спира.

Разбира се, няма да пропуснем и другият акцент на празника и  ще ви заведем в провадийското с. Блъсково. Там вече няколко години - от 2010 г., винарската  изба "САЛЛА ЕСТЕЙТ" кани туристи от цял свят на дегустация и още нещо. Повече за това от репортажа на Вяра Николаева.

Малко по-прозаичният поглед към днешния ден е насочен към запалените по звездите ученици. Причината? Space camp Turkey за 15-ти пореден път набира деца между 9 и 15 години. Повече за космическия лагер на НАСА и как да се включат децата в него от разговора с координатора на програмата за България Гергана Райжекова.

Няма да пропуснем и малко познатия ден на археолога, който отбелязваме от 1971 г. По този повод варненските археолози ще разкажат и представят публично днес по-значимите си открития от последното археологическо лято. Какво е усещането да сглобяваш пъзела на миналото разказва един от дойаените на варненската археология - проф. Александър Минчев. С него ни среща Светлана Вълкова.

Преди да се разделим ще ви разходим до Балчик.

В очите на децата 14 февруари е празникът на любовта – Свети Валентин. Възрастните го отбелязват като се обичат, целуват и си подаряват цветя, картички, бонбони и други подаръци на романтична вечеря. Чуйте какво желаят на всички влюбени децата от подготвителна група „Пчелички“ при централната детска градина „Здравец“ в Балчик.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 17 януари с Доротея Николова

Чайките и гларусите по морето, които имат навика да "отмъкват" от ръцете ни неща за хапване...понякога. Тези, които ни обикалят по пешеходната зона по обед, на покривите, около училищата, и са толкова близо до нас! И тези, които ни липсат, когато ги няма, Без чието гракане летните ни варненски утрини не са същите, а някак сиви, прекалено тихи и..

публикувано на 17.01.19 в 06:33

"На светло" на 16 януари 2019 г. с Димитрина Дончева

Какво установи проверката на европейски експерти и техни колеги от Българската агенция по безопасност на храните ( БАБХ ) в  селата Тутраканци и Бозвелийско, в които имаше африканска чума по свинете? За живота в селата Дюлино и Господиново, община Бяла. Репортаж. За какво хората с увреждания трябва да подават документи   в началото..

публикувано на 16.01.19 в 13:03
Капитан Кукуров

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 януари

Командирът на последната българска подводница „Слава“ капитан Камен Кукуров бе назначен за началник на щаба на Военноморските сили. Заповедта за неговото назначаване е на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. "Рано или късно подводното плаване в България ще бъде възстановено. Ръководството на армията прави много за да може това да се..

публикувано на 16.01.19 в 09:00

"Новият ден" на 16 януари с Мариела Димитрова

Конструкцията на нов плажен бар с шест бетонни стълба, застрашава дюните на плажа в Шкорпиловци. Тя изниква на плажа преди дни и привлича вниманието на хората в района. По пясъка край мястото има следи от тежка техника. РИОСВ- Варна извърши по сигнал проверка на място. Какво констатираха ще научим от екоексперта Стела Дочева в 8.10 часа...

публикувано на 16.01.19 в 06:47

Петър Ванев: Тихоокеанският хребетен път не е живописна пътека...

Петър Ванев е млад пътешественик, който се е насочил към покоряването на така наречената Тройна корона - трите най-дълги класически пешеходни маршрута на САЩ. В изминалите 2 години той преодоля Тихоокеанския хребетен път и Апалачката пътека. Единственият българин, за когото е известно да е преминавал тези маршрути. През 2019-а му предстои най-дългия -..

публикувано на 15.01.19 в 13:32

"На светло" на 15 януари 2019 г. с Димитрина Дончева

Близо 48 часа балчишкото село Безводица е без вода за пореден път, сигнализира кметът Желязко Асенов. Водата е спряла в 13,00 часа на 13 януари. Кога ще бъде пусната? Как новите информационни технологии промениха обучението и на най-малките - децата в детските градини? Репортаж от детска градина „Гълъбче” във Варна. По-ниски..

публикувано на 15.01.19 в 13:18

"Новият ден" на 15 януари с Доротея Николова

Що е то пешеходна достъпност и какво означава това за Варна? Репортаж на Даниела Стойнова за българо-словенски проект, който ще бъде приложен на място. Душовете на открития басейн "Приморски" не работят от месеци. Родители на деца, които тренират плуване, синхронно плуване, водна топка и прекарват с часове на басейна са писали вече два пъти писма до..

публикувано на 15.01.19 в 06:00