"Новият ден" на 14февруари с Доротея Николова

Снимка: БГНЕС

В дена на виното и любовта започваме срещата си с разходка из няколко варненски магазина за цветя. Защото, всяка жена обича подаръци по повод и без повод. Цветята пък обикновено съпътстват подаръците. Най-хубаво е ако се подаряват и в ден обикновен. В навечерието на 14-ти февруари Нина Милошевич посети малко магазинче за цветя, в което първото усещане още от вратата е за богатството от цветове, които изпълват душата ти и сякаш времето спира.

Разбира се, няма да пропуснем и другият акцент на празника и  ще ви заведем в провадийското с. Блъсково. Там вече няколко години - от 2010 г., винарската  изба "САЛЛА ЕСТЕЙТ" кани туристи от цял свят на дегустация и още нещо. Повече за това от репортажа на Вяра Николаева.

Малко по-прозаичният поглед към днешния ден е насочен към запалените по звездите ученици. Причината? Space camp Turkey за 15-ти пореден път набира деца между 9 и 15 години. Повече за космическия лагер на НАСА и как да се включат децата в него от разговора с координатора на програмата за България Гергана Райжекова.

Няма да пропуснем и малко познатия ден на археолога, който отбелязваме от 1971 г. По този повод варненските археолози ще разкажат и представят публично днес по-значимите си открития от последното археологическо лято. Какво е усещането да сглобяваш пъзела на миналото разказва един от дойаените на варненската археология - проф. Александър Минчев. С него ни среща Светлана Вълкова.

Преди да се разделим ще ви разходим до Балчик.

В очите на децата 14 февруари е празникът на любовта – Свети Валентин. Възрастните го отбелязват като се обичат, целуват и си подаряват цветя, картички, бонбони и други подаръци на романтична вечеря. Чуйте какво желаят на всички влюбени децата от подготвителна група „Пчелички“ при централната детска градина „Здравец“ в Балчик.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Празничен следобеден блок с Емилия Николова и Валери Великов

Честит празник от Емилия Николова, Валери Великов и Добромир Мързов! От 14 до 16 часа бъдете заедно с нас в изнесеното ни студио до сградата на Радио Варна! Можете да следите и прякото ни излъчване във „Фейсбук” страницата на радиото! Първият ни гост е единият от двамата морски посланици на България – капитан Димитър Димитров...

публикувано на 15.08.18 в 12:35

"Новият ден" в Деня на Варна с Доротея Николова

Варна посреща своя празник - 15-ти август, Св. Успение Богородично, с богата програма. Точно в 9 ч. започва тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“, последвана от тържествено издигане на флага на града и литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица. Краят на празника по традиция ще бъде..

публикувано на 15.08.18 в 07:09

НА СВЕТЛО на 14 август със Светлана Вълкова

“Драго ми е на Драгоман!” – 9 пространства с обща програма в Деня на Варна Омбудсманът Мая Манолова се среща с майките на деца с увреждания Фалшиви банкноти: за какво да внимаваме? – съвети на експерти Беседка с пейки са изградили доброволци в квартал „Успех” във Варна БРЕГЪТ НА МЛАДОСТТА: Фестивал на хвърчилата..

публикувано на 14.08.18 в 13:21

"Новият ден" на 14 август 2018 г. с Димитрина Дончева

Увеличи ли се интересът към шопинг екскурзиите до Турция, заради срива на турската лира? Интервю с Георги Пейчинов, собственик на туристическа агенция. Продължават проверките на НАП в заведения и хотели по Черноморието. Какво установяват данъчните? Изпълнението по проекта за водния цикъл в Добрич оставя хиляди жители без вода всеки..

публикувано на 14.08.18 в 05:05

"На светло" на 13 август с Емилия Николова

Тази година Варна остава без почетен гражданин. Дали след днешното извънредно заседание на Общинския съвет ще настъпят промени в списъка с отличените? Репортаж от зала „Пленарна” Ден първи след гратисния период на „синята зона” във Варна - в ход са скобите за неплатилите паркомясто. Ще има ли други изненади? Десета Международна..

публикувано на 13.08.18 в 13:35

"Новият ден"на 13 август с Мариела Димитрова

Плажът на Карадере - безплатен къмпинг или все още диво място за отмора на плажа? В 8.10 часа ще чуем анкета с почитатели на мястото, които срещна там репортерът ни Мартин Николов. Днес стартира платеното паркиране в центъра на Варна. Какъв е ефектът на влязлата в действие синя зона – репортаж в 9.10 часа. Гостува арх.Живко Железов от..

публикувано на 13.08.18 в 06:11

"НА СЕЛО" на 12 август - "Оазисът на река Батова - Орешак"

Две села в страната носят името Орешак – в Ловешка и Варненска област. Спорно е кое е по-известно, защото ако едното е на километри от Троянския манастир и организира панаири на занаятите, другото местните искат да го направят резерват за гагаузите, а за варненци то е познато и като капитанското село. Красива природа, чист въздух, далеч..

публикувано на 11.08.18 в 18:15