"Новият ден" на 14февруари с Доротея Николова

Снимка: БГНЕС

В дена на виното и любовта започваме срещата си с разходка из няколко варненски магазина за цветя. Защото, всяка жена обича подаръци по повод и без повод. Цветята пък обикновено съпътстват подаръците. Най-хубаво е ако се подаряват и в ден обикновен. В навечерието на 14-ти февруари Нина Милошевич посети малко магазинче за цветя, в което първото усещане още от вратата е за богатството от цветове, които изпълват душата ти и сякаш времето спира.

Разбира се, няма да пропуснем и другият акцент на празника и  ще ви заведем в провадийското с. Блъсково. Там вече няколко години - от 2010 г., винарската  изба "САЛЛА ЕСТЕЙТ" кани туристи от цял свят на дегустация и още нещо. Повече за това от репортажа на Вяра Николаева.

Малко по-прозаичният поглед към днешния ден е насочен към запалените по звездите ученици. Причината? Space camp Turkey за 15-ти пореден път набира деца между 9 и 15 години. Повече за космическия лагер на НАСА и как да се включат децата в него от разговора с координатора на програмата за България Гергана Райжекова.

Няма да пропуснем и малко познатия ден на археолога, който отбелязваме от 1971 г. По този повод варненските археолози ще разкажат и представят публично днес по-значимите си открития от последното археологическо лято. Какво е усещането да сглобяваш пъзела на миналото разказва един от дойаените на варненската археология - проф. Александър Минчев. С него ни среща Светлана Вълкова.

Преди да се разделим ще ви разходим до Балчик.

В очите на децата 14 февруари е празникът на любовта – Свети Валентин. Възрастните го отбелязват като се обичат, целуват и си подаряват цветя, картички, бонбони и други подаръци на романтична вечеря. Чуйте какво желаят на всички влюбени децата от подготвителна група „Пчелички“ при централната детска градина „Здравец“ в Балчик.


ВИЖТЕ ОЩЕ

”На светло” на 15 октомври с Мариела Димитрова

Авангардна камера за незрящи демонстрираха във Варна за Международния ден на белия бастун - 15 октомври. Тя се прикрепва към очила и може да чете текст на български и да разпознава лица. Репортаж в 14.15 часа от Специалното училище за деца с нарушено зрение "Проф.д-р Иван Шишманов". Съпредседателите на Демократична България, ДСБ и..

публикувано на 15.10.18 в 11:47

НОВИЯТ ДЕН на 15 октомври със Светлана Вълкова

15 октомври - Световен ден на селските жени: как живеят жените в българското село? От днес се преустановява експресният превоз по линии 120 и 122 във Варна, причината е финансова неизгодност на превозвача. Близо 4 процента от търговията в България се извършва онлайн, в световен мащаб този процент е близо 13. Дали традиционните магазини няма..

публикувано на 15.10.18 в 06:48

СЛАВЕЙКОВО

Приятен ден ви пожелаваме екипът на предаването: Ваня Славова и  Герасим Старчев! Днес сме на гости в Провадийското село Славейково. Славейково е село в Североизточна България, част от община Провадия, област Варна . Намира се на 27 км югозападно от гр. Провадия и на 74 км западно от гр. Варна . Селото е известно с чистия въздух и..

публикувано на 13.10.18 в 05:30
Есенно море

В "Гравитация нула" на 12 октомври

В "Гравитация 0" на 12 октомври 2018 година: -   Гости в студиото – за кино-литературният фестивал „Синелибри” - Юлия Петкова, представител на организаторите за Варна; -   Иван Мудов и Васил Даскалов за самостоятелната изложба на Иван Мудов „От глоба към музика”; -   Румяна Петрова – преподавател в музикалното училище „Добри..

публикувано на 12.10.18 в 11:57

"Новият ден" на 12 октомври с Мариела Димитрова

Дни на японската култура започват днес във Варна. През почивните дни ще има обучение по направата на икебана и по калиграфия за деца и за възрастни. В 8.10 часа разказваме с организатора Ана Никова и с преподавателят от новооткритата варненска школа Согецу Оксана Штик, която се е обучавала 4 г. в Япония. Ще разкрием в какво е..

публикувано на 12.10.18 в 06:28

НА СВЕТЛО на 11 октомври със Светлана Вълкова

Задръстванията по варненските улици – градски репортаж Международен архитектурен пленер 2018 на тема " Адаптация на Пристанище „Варна – Изток“ за нови обществени пространства”: арх. Калина Манолова представя българо-македонския проект, класиран на първо място в конкурса Специалистите от Клиниката по психиатрия в УМБАЛ „Св. Марина“..

публикувано на 11.10.18 в 13:30

В "НЮАНСИ" очаквайте...

Този петък - 12 октомври, в предаването "НЮАНСИ" ще говорим за чудото, наречено живот, за репродуктивното здраве, за това колко деца се раждат във Варна и лесно ли е да си майка и татко в днешно време, особено ако природата е решила, че няма да ти даде рожба по естествен начин. Гости в студиото ще бъдат проф. Емил Ковачев – управител на..

публикувано на 11.10.18 в 12:36