"Новият ден" на 14февруари с Доротея Николова

Снимка: БГНЕС

В дена на виното и любовта започваме срещата си с разходка из няколко варненски магазина за цветя. Защото, всяка жена обича подаръци по повод и без повод. Цветята пък обикновено съпътстват подаръците. Най-хубаво е ако се подаряват и в ден обикновен. В навечерието на 14-ти февруари Нина Милошевич посети малко магазинче за цветя, в което първото усещане още от вратата е за богатството от цветове, които изпълват душата ти и сякаш времето спира.

Разбира се, няма да пропуснем и другият акцент на празника и  ще ви заведем в провадийското с. Блъсково. Там вече няколко години - от 2010 г., винарската  изба "САЛЛА ЕСТЕЙТ" кани туристи от цял свят на дегустация и още нещо. Повече за това от репортажа на Вяра Николаева.

Малко по-прозаичният поглед към днешния ден е насочен към запалените по звездите ученици. Причината? Space camp Turkey за 15-ти пореден път набира деца между 9 и 15 години. Повече за космическия лагер на НАСА и как да се включат децата в него от разговора с координатора на програмата за България Гергана Райжекова.

Няма да пропуснем и малко познатия ден на археолога, който отбелязваме от 1971 г. По този повод варненските археолози ще разкажат и представят публично днес по-значимите си открития от последното археологическо лято. Какво е усещането да сглобяваш пъзела на миналото разказва един от дойаените на варненската археология - проф. Александър Минчев. С него ни среща Светлана Вълкова.

Преди да се разделим ще ви разходим до Балчик.

В очите на децата 14 февруари е празникът на любовта – Свети Валентин. Възрастните го отбелязват като се обичат, целуват и си подаряват цветя, картички, бонбони и други подаръци на романтична вечеря. Чуйте какво желаят на всички влюбени децата от подготвителна група „Пчелички“ при централната детска градина „Здравец“ в Балчик.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 21 май 2018 г. с Димитрина Дончева

110 години навършва през 2018 година първият български черноморски туристически комплекс „Св. Св. Константин и Елена”. Десетки варненци и гости на града присъстваха на празничната света литургия в манастира носещ името и на курорта. За традициите и за молитвите, които днес отправят към светците и Бог – анкета с граждани. В деня на Светите..

публикувано на 21.05.18 в 13:30

"Новият ден" в понеделник, 21 май

Варна е на второ място в страната по електронна пазаруване след София. Какво говори още статистиката за електронната търговия в региона?; Седма международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018“ стартира във Варна; Отбелязваме 21 май – Ден на Светите равноапостоли Константин и Елена. Репортаж от традиционната..

обновено на 21.05.18 в 07:39
Красимир Делчев, Красимир Тодоров, Любомир Бенковски-Бенджи, Румен Сарандев и Пламен Гутинов

Радио Варна представя: Фоторепортерите на Варна

Предаването тази седмица е посветено на колегите фоторепортери Красимир Делчев, Любомир Бенковски-Бенджи, Красимир Тодоров, Пламен Гутинов и Румен Сарандев. Поводът е годишната им изложба на репортерски снимки, усетени от тях самите. Срещата с варненската публика ще е на 22 май от 18ч. в ГХГ „Борис Георгиев”. Изложбата включва 30 принта 50/70 по 6..

обновено на 21.05.18 в 07:36

"Позиция" с Валери Великов, на 19 май

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Министърът на правосъдието Цецка Цачева и евродепутатът Емил Радев с подробности за Международната конференция за несъстоятелността, което се проведе във Варна. С евродепутата Петър Курумбашев от ПЕС разговаряме за пакета за мобилност , станал..

публикувано на 19.05.18 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 май със Светлана Вълкова

БАШ МАЙСТОРА ЗАВИНАГИ - изложба в памет на актьора Кирил Господинов, среща в ефир с неговата дъщеря Веселина Господинова "Девствената проститутка": откровено за живота в автобиографичната книга на режисьора  Николай Волев „НОВИТЕ ОТКРИТИЯ: Разкопките на Варненския археологически музей през последните години” - новата лятна изложба в музея..

публикувано на 18.05.18 в 13:30

Хоризонти на 18.05.2018

Заедно с варненския пътешественик, музикант и маратонец Андон Донев ще ви поведем в голяма европейска обиколка. Андон се завърна във Варна след 3 седмици по пътищата и градовете на Стария континет. Ще чуете впечатленията му от Нойщвайнщайн до Аушвиц, за участието му в маратона на Краков, за блясъка на Прага и Будапеща. Слушайте Хоризонти от 11 до 12 часа..

публикувано на 18.05.18 в 08:57

“Новият ден” на 18 май с Мариела Димитрова

Селектирани ресторанти и заведения ще „излязат” на Улицата на готвачите в три дни – на 18,19 и 20 май за едно незабравимо преживяване, където уличната храна се превръща в деликатес. Така ни приканват организаторите, които обещават много авторска кухня, десерти и майсторски сладоледи.В 8.10 часа подробности ще ни разкаже един от организаторите..

публикувано на 18.05.18 в 05:50