”На светло” на 14 февруари с Мариела Димитрова

Снимка: БГНЕС
Днес много от лозарите зарязват лозите. В 14.15 часа ще ракажем за ритуала Евксиноград. А в 14.40 часа и за празника в Етнографски комплекс „Старият Добрич“.

Общата селскостопанска политика в Европа ще бъде коментирана на Шестата национална среща на земеделските производители в България, която започна край Варна днес. В дебата ще се включи председателят на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към Европейския парламент Чеслав Адам Шекерски, както и представители на Европейската комисия. Репортаж в 15.15 часа.

Най-интересните си открития от археологическия сезон през 2017 г. представи екипа на варненския Археологически музей. Какви са новите находки разказваме в репортаж в 15.40 часа.

15 двойки ще започнат официално семейната си история на Свети Валентин във Варна. След като се подпишат в Ритуалната зала, всички ще получат подарък от общинската фирма „Обреди" – бутилка вино и сладкиш под формата на сърце. По-горещи ли са емоциите на сватба с тематичен повод чуйте в репортажа ни в 16.40 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" с Валери Великов, на 19 май

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Министърът на правосъдието Цецка Цачева и евродепутатът Емил Радев с подробности за Международната конференция за несъстоятелността, което се проведе във Варна. С евродепутата Петър Курумбашев от ПЕС разговаряме за пакета за мобилност , станал..

публикувано на 19.05.18 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 май със Светлана Вълкова

БАШ МАЙСТОРА ЗАВИНАГИ - изложба в памет на актьора Кирил Господинов, среща в ефир с неговата дъщеря Веселина Господинова "Девствената проститутка": откровено за живота в автобиографичната книга на режисьора  Николай Волев „НОВИТЕ ОТКРИТИЯ: Разкопките на Варненския археологически музей през последните години” - новата лятна изложба в музея..

публикувано на 18.05.18 в 13:30

Хоризонти на 18.05.2018

Заедно с варненския пътешественик, музикант и маратонец Андон Донев ще ви поведем в голяма европейска обиколка. Андон се завърна във Варна след 3 седмици по пътищата и градовете на Стария континет. Ще чуете впечатленията му от Нойщвайнщайн до Аушвиц, за участието му в маратона на Краков, за блясъка на Прага и Будапеща. Слушайте Хоризонти от 11 до 12 часа..

публикувано на 18.05.18 в 08:57

“Новият ден” на 18 май с Мариела Димитрова

Селектирани ресторанти и заведения ще „излязат” на Улицата на готвачите в три дни – на 18,19 и 20 май за едно незабравимо преживяване, където уличната храна се превръща в деликатес. Така ни приканват организаторите, които обещават много авторска кухня, десерти и майсторски сладоледи.В 8.10 часа подробности ще ни разкаже един от организаторите..

публикувано на 18.05.18 в 05:50

НА СВЕТЛО в четвъртък, 17.05.2018г.

Днес е Спасовден - репортаж от село Близнаци; Проследяваме протестът на превозвачите и във Варна - репортаж; 102-годишна варненка вижда без очила надалеч след операция за премахване на ”перде” на окото - репортаж; Отбелязваме Световния ден на хипертонията; Тази седмица музеи и културни места в града ще отворят вратите си за..

публикувано на 17.05.18 в 12:40
септемврийско море

"Новият ден" на 17 май 2018 г. с Димитрина Дончева

Днес е 40 ден след Възкресение Христово – денят, в който се отбелязва празника Възнесение господне или Спасовден. Спасовден е професионален празник на хлебари и сладкари, както и на шофьори. В „Новият ден” очаквайте разговор с Георги Михалев, който повече от 10 години прави хляб и сладкиши. Има ли хляб на празничната трапеза на хлебарите и..

публикувано на 17.05.18 в 05:30

"На светло" в сряда, 16 май

Международния ден на светлината, под егидата на ЮНЕСКО, беше отбелязан днес с наблюдение на слънцето от телескопите на варненската обсерватория „Николай Коперник"; Проследяваме решенията на общинския съвет във Варна - репортаж; Какви нови сгради се издигат на плаж "Кабакум"? - репортаж след 14.30ч.; Резултатите от скринингово..

публикувано на 16.05.18 в 14:21