Отново затварят част от бул. "Владислав Варненчик"

| обновено на 15.02.18 в 05:48

Във връзка с изграждането на бул. „Левски“ - в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“, от 22.00 ч. на 15-ти февруари до 6ч. на 16-и февруари ще бъде затворено за движение платното на бул. „Владислав Варненчик“ в посока изход от града в отсечката от кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Струга“. Кръстовището с ул. „Акад. Андрей Сахаров“ ще бъде отворено за преминаване на автомобили, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Високотехнологичната конференция Innowave Summit започва в петък във Варна

Два дни остават до началото на Innowave Summit - най-мащабната високотехнологична конференция в Югоизточна Европа, която ще се проведе във Варна, в Двореца на културата и спорта, на 19-ти и 20-ти октомври. Днес е последният срок, в който могат да бъдат купени билети на преференциални цени. Организатор е Български Бизнес Форуми, в партньорство..

обновено на 17.10.18 в 17:08

Стартира вторият етап от изграждането на канализацията в гр. Долни чифлик

Вторият етап от изграждането на канализационна мрежа в град Долни чифлик започна днес. Тя ще е с дължина 3405 метраи ще обхване 18 улици в града –„ Марин тепе“, „Шипка“, „Странджа“, „Вихрен“, „Пирин“, „Черни връх“, „Стара планина“, „Родопа“, „Кокиче“, „Детелина“, „Синчец“, „Нарцис“, „Латинка“, „Иглика“, „5 декември“, „Демокрация“, „Лилия“ и..

публикувано на 17.10.18 в 17:08

Данъците в Балчик ще останат без промяна в следващите три години

Покачване на налозите в община Балчик през следващите три години не се предвижда. Това показва актуализираната бюджетна прогноза за периода 2019 – 2021 г. в частта и за местни дейности, която се предлага за утвърждаване от Общински съвет на редовно заседание този четвъртък. Постъпленията в местни дейности се залага да бъдат годишно..

публикувано на 17.10.18 в 17:05

В Държавно ловно стопанство-Балчик залесяват 52 дка

Есенното залесяване в ДЛС - Балчик ще обхване 52 дка. След  необходимата подготовка на почвата то ще се извърши чрез засаждането на жълъд. Лесовъдите предвиждат насаждения в землищата на селата Сенокос и Бобовец, както и на град Балчик. Планирано е залесяване и в полезащитни горски пояси, които предпазвайки от ветрова ерозия,..

публикувано на 17.10.18 в 16:55

Десет контейнера за дрехи ще има и във Варна

Те ще са за стари, но годни за употреба дрехи. Очакваме районните кметства да издадат разрешителните за поставянето им , каза за Радио Варна Илко Раев, председател на Областния съвет на БЧК – Варна . При интерес от страна на гражданите ще поставим и още, в Пловдив и София вече две години интересът е голям, допълни Раев. БЧК няма пералня,..

публикувано на 17.10.18 в 15:55

Дни на кариерата: IT и Аутсорсинг секторите се развиват устойчиво във Варна

За втора поредна година „Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ доказа, че е мястото, където фирмите, опериращи в едни от най-бързо развиващите браншове в България срещнаха своите бъдещи служители. Варненското издание доказа, че градът има потенциал за развитие и все повече млади хора ще бъдат наети в тези сектори, твърдят организаторите от..

публикувано на 17.10.18 в 15:19

С месец закъснение започна учебната година в Музикалното училище

Новата учебна година в  Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна започна  - с месец закъснение.  След серия от отлагания (първият учебен ден беше насрочен за 25-и септември, после - за 8-и октомври, а след това и за 15-и октомври)  заради незавършилия ремонт на сградата възпитаниците на Музикалното най-после влязоха..

публикувано на 17.10.18 в 14:44