Добричко проходимо при зимни условия

В Добричка област пътищата са заснежени, проходими при зимни условия, съобщиха от Областно пътно управление. 37 машини на пътноподдържащата фирма обработват пътните настилки с гребла, пясък и сол по всички направления на републиканската пътна мрежа. Затворени пътища няма. От Областния съвет за сигурност информират, че в региона няма населени места без ток и без вода.

Информация на Петранка Божкова

ВИЖТЕ ОЩЕ

Красимир Каракачанов: "Голяма е вероятността патрулните кораби за ВМС да бъдат построени във Варна"

Договорът за изграждане на новите многоцелеви патрулни кораби за Военноморските сили се очаква да бъде подписан през пролетта на следващата година- това заяви във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.Той допълни,че има шанс част от строителството да бъде в български корабостроителници предимно във Варна. Както..

публикувано на 20.10.19 в 18:15

Община Варна е сред субектите сключили най- много договори за обществени поръчки

Община Варна е сред субектите сключили най- много договори за обществени поръчки, става ясно от доклад на Агенцията по обществени поръчки. Държавата харчи по 26,7 милиона лева на ден за обществени поръчки. Те са със 16% повече от началото на годината досега, показват данните на ресорната агенция. Държавата и общините са сключили над 16 хиляди..

публикувано на 20.10.19 в 13:43

Бизнесът дарява електромобил за нуждите на професионално училище в Добрич

Стопанската камара в Добрич ще дари електромобил на Професионалната гимназия по механотехника и електротехника. Идеята на бизнеса е да се даде възможност на училището да открие паралелка за електрическа мобилност през следващата учебна 2020-2021 година. Дарението на автомобила има за цел да осигури необходимото практическо обучение на учениците..

публикувано на 20.10.19 в 13:43

ТЕЛК комисиите ще работят и без специалисти по конкретното заболяване

ТЕЛК комисиите ще работят и без специалисти по конкретното заболяване след като правителството постанови да отпадне изискването в комисиите да работят лекари по всички видове специалности. Проблемът идва от недостига на специалисти в цялата страна, коментира пред Нова телевизия д-р Никола Петров от Монтана. Затова от догодина ТЕЛК..

публикувано на 20.10.19 в 09:22

Световен ден на остеопорозота

Световния ден за борба с остеопорозата се отбелязва днес на 20 октомври. По този повод Регионалната здравна инспекция във Варна публикува съвети как да се предпазим от най-разпространеното костно заболяване. С времето костите на страдащите от остеопороза стават крехки, тънки и лесно чупливи. Болестта протича бавно, в продължение на години и..

публикувано на 20.10.19 в 09:15

От утре се забранява преминаването на МПС с тегло над 12 т по пътя Обзор – Слънчев бряг

От утре - 21 октомври, ще бъде забранено преминаването на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 т по път I-9 Обзор – Слънчев бряг, поради извършване на ремонтни дейности на водосток при 185-ти км. Тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани по обходни маршрути през проходите „Айтоски“ и „Ришки“. Предвижда се ремонтът да..

публикувано на 20.10.19 в 08:57

Слънчево и в неделя

Сутринта ще има ниска слоеста облачност, по-значителна по крайбрежието, на места ще е мъгливо. Постепенно облачността ще намалее и през деня ще преобладава слънчево време. Ще е почти тихо, по Черноморието със слаб югоизточен вятър. Максимални температури между 22 и 27 градуса, по Черноморието 19-22 градуса, за Варна около 22. Вълнение на..

публикувано на 20.10.19 в 05:50