Пътищата в община Аврен са проходими при зимни условия

Снимка: Андрей Казимов, NovaVarna

Пътищата в община Аврен са проходими при зимни условия. Обстановката е нормална, съобщи кметът на общината Еманиул Манолов. Той допълни, че от Областното пътно управление ще осигурят необходимата техника за тяхното осоляване. Няма бедстващи хора. На територията на общината няма населени места без ток и вода. Автобусният транспорт се движи по разписание, каза още кметът на общината Еманиул Манолов.ВИЖТЕ ОЩЕ

Бюджет 2019 на Балчик: Опит... пореден

Проектът за бюджет за 2019 година на Община Балчик влиза за одобрение за пореден път. Заседанието на местния парламент започна в 9.00 часа. В началото на годината рамката, внесена от кмета, не бе приета от Общинския съвет с основния мотив, че не са взети предвид предложения за вложения и че бюджетът е нереален. Кметът..

публикувано на 18.07.19 в 10:26
Силвия Георгиева

Общините искат собствен подоходен местен данък за сметка на намаляване на националния

„От десет години водим разговор с централната власт за това, че общините имат нужда от стабилна и прогнозируема собствена приходна база. Искаме да имаме фискална връзка с бизнеса и с местното икономическо развитие. И да ни се предостави възможност да имаме собствен подоходен местен данък за сметка на намаляване на националния, а не като..

публикувано на 18.07.19 в 10:22

Протест на служители в МВР ще има днес във Варна

Във Варна се подготвя протест на служители в МВР, който се организира за тази вечер от Синдикалната федерация на служителите във ведомството. Това е първият регионален протест, ще последват и в други градове, като намерението е да се свика национален протест в София. Протестът във Варна е насрочен за 18.30 часа днес  до Паметника на..

публикувано на 18.07.19 в 10:10
atentat

7 години от атентата на бургаското летище

7 години от атентата на бургаското летище се навършват днес. С възпоменателна церемония, пред мемориалния паметник изграден в района на инцидента, отново ще бъде почетена паметта на загиналите петима израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кьосов. 16 близки на жертвите се очаква да присъстват на панихидата.  С традиционни молитви, поставянето..

публикувано на 18.07.19 в 10:07
Българският трибагреник на Роженските поляни

Над 6 декара българско знаме на Рожен днес

Днес, в 13:00 часа спортистите на България Тервел Пулев, Екатерина Дафовска и много други ще се включат в инициативата „Знамето на Рожен – Духът на България“ за общо разпъване на най-големия национален трибагреник на Роженските поляни. Той е 21 метра широк и 300 метра дълъг.  За него са използвани шест хиляди квадратни метра плат или размерът му е над..

обновено на 18.07.19 в 10:06

Историкът Мариана Николова: Левски не е даденост

182 г. от рождението на Васил Левски честваме днес. Легендата и историческата истина разказват как той преминава през всяко българско селище, увлича най-добрите българи след себе си и почти във всяко кътче създава революционен комитет за Освобождението на България. Защото е убеден, че "Нашето дело зависи от нашите собствени усилия".  Левски не е..

публикувано на 18.07.19 в 09:47
Атанас Скатов

Атанас Скатов изкачи и Гашербрум 2

Тази сутрин Атанас Скатов стъпи на Гашербрум 2 (8035 м), в планината Каракорум, Пакистан. Това е деветият осемхилядник за 41-годишния българин и трети за него за този сезон. На 15 май Скатов изкачи третия по височина връх на планетата  Канчендзьонга (8586 м) , а на 12 юли - Гашербрум 1 (8080 м) , три осемхилядника за малко повече от два..

публикувано на 18.07.19 в 06:55