Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

55-тата обиколка на Радио Варна

| обновено на 03.03.18 в 16:00

Щафетната Обиколка на Радио Варна тази година се проведе в първоначалния си формат. Освен добре познатата лекоатлетическа щафета, имаше и щафетни състезания по плуване и колоездене. В този формат е стартирала проявата преди 55 години. Стартът на състезанието даде директорът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева, в присъствието на кмета на Варна Иван Портних, областния управител Стоян Пасев, командващия на ВМС контраадмирал Петев, както и много други гости и спортни деятели. Анелия Синабова, областен експерт на Министерството на младежта и спорта връчи специален плакет на директора на Радио Варна от името на министър Красен Кралев и поздрави от негово име участниците в обиколката. В обръщението на министъра към спортистите - професионални и аматьори, се казва: "Аз съм много горд, че толкова много хора обичат спорта в моя роден град Варна. На всички участници пожелавам успех и позитивни емоции, свързани с 55 – та юбилейна щафета на Радио Варна. Убеден съм, че Вашият кураж и любов към спорта ще запалят повече наши съграждани да се занимават активно със спортна дейност."

В надпреварата по лека атлетика участваха общо 15 отбора, като първи на старта застанаха представителите на БНТ-2 и Радио Варна, сборни формации. В медийната надпревара БНТ-2 станаха първи, а отборът на организаторите от Радио Варна на второ място. Отбор от служители в Радио Варна заедно с участници в предаването „Свободен час” дадоха символичния старт на Обиколката.  При най-малките 5-8 клас първо място при момчетата за отбора на Първа езикова гимназия, пред тимовете на Професионалната гимназия по електротехника и ОУ „Стефан Караджа”. При момичетата в тази възраст златни отличия за ОУ „Стефан Караджа”. Спортно училище „Т. Бенковски” също взе участие в надпреварата, като на първо място при двата пола са представителите на СК „Супер спорт”. При по-големите участници, 9-12 клас Математическа гимназия се пребори за златото при юношите и девойките. Втори място за юношеския тим на Гимназията по електротехника. Технически университет –Варна стана първи при студентите. Тази година имаше един специален отбор, който участва в една нова категория – „Родители и учители”. Наградата спечелиха представителите на ОУ „Стефан Караджа”. При ветераните първото място е за тима на „Стария чинар” при мъжете, а при жените злато за отбор „Приятели”. При мъжете отборът на „Фит 2 рън” бе над всички и грабна златото. На второ и трето място са отборите на „Три спорт” и „Девет дни с камили”. При жените отново първо място за отбор „Фит 2 рън”, в който се отличаваше именитата ни лекоатлетка Ваня Стамболова.

В колоездачната щафета най-добре се представи отборът на Ясен Александров. Второ място за тима Никола Илиев и Любомир Илчев, а на трета позиция са Кристиян Балкански и Александър Стоянов. В женската щафета по колоездене победителки са Севда Начева и Венета Пандихова.

Сериозен интерес имаше към плувните щафети, където взеха участие състезатели на ПСК „Черно море” и други желаещи. В клубната надпревара на първо място е отбор „Черешка” в състав Ева Христова, Борис Александров, Радослав Русин и Миглена Адамова. Второ място за отбор „Пингвини”-Максим Манолов, Елиза Кралова, Даниел Кралев и Йордан Кънев. Третото място е за отбор „Делфини” – Валентин Филипов, Александър Иванов, Светослав Аврамов и Георги Иванов. При ветераните в плуването на първо място е отбор” Албатрос” пред „Русалки” и „Удавници”. Огромно съдействие по провеждането и организирането на Обиколката на Радио Варна оказа Община Варна, Дирекция „Спорт”, ПСК „Черно море”. Призьорите във всички дисциплини получиха специални купи, медали и грамоти. Специална торта имаше и за най-малката участничка Елизабет Бойчанова от ОУ „Стефан Караджа”, родена през юни 2008 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

С над 11,5 млн. лв. във Варна ще изградят и ремонтират две училища, три детски градини и общежитие

Над 11,5 млн. лева ще осигури Община Варна за проекти в областта на образователната инфраструктура. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за обезпечаване на част от средствата, необходими за изграждане и основен ремонт на две училища, три детски градини и едно общежитие в града. Варна има одобрени проекти по програмата на..

публикувано на 25.04.24 в 12:37

Нова детска градина отваря врати тази есен във Варна

Изцяло нова детска градина ще отвори врати тази есен във Варна. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за откриване на детското заведение на ул. „Хъшове“ №2. Строителството на градината, което започна преди няколко години, трябва да приключи през август и от новата 2024/2025 г. детското заведение ще започне дейността си, стана ясно на..

публикувано на 25.04.24 в 12:31

Птиците в две ферми в Добрич са засегнати от инфлуенца

26 случая на високо патогенна инфлуенца по птиците са регистрирани у нас от 2023 година до сега. 12 са случаите от тази година. 2 ферми в Добрич с птици са засегнати от болестта. В едноседмичен срок е необходимо да се проведат срещите по общини, стан а ясно на среща в Областна управа-Варна. В момента областта не е..

публикувано на 25.04.24 в 11:38

Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков, предаде БНР. Решението беше взето с 129 гласа "за" и 103 "против".  "Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут", заяви Желязков в словото си преди гласуването на оставката и се обърна към залата с думите: "Благодаря за доверието и недоверието, те са огледала на самооценката". "Всички..

публикувано на 25.04.24 в 11:27
Община Балчик

Потвърдиха избора на ликвидатор на общинското дружество "Търговски център - Кранево"

Общински съвет потвърди избора си на ликвидатор за общинското търговско дружество "Търговски център - Кранево". Решението беше върнато от областния управител за ново обсъждане с мотива, че предложеното лице не е в списъка на ликвидаторите, обявен от Агенцията по вписванията. На заседанието на местния парламент този..

публикувано на 25.04.24 в 11:24

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на ул. „Цар Симеон“,

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на  ул. „Цар Симеон“, където бе открита късноантичната стена на стария Одесос. За реализирането им ще бъдат използвани европейски средства по програма  „Развитие на регионите“ 2021-2027. Финансиране ще получат общо 12 проекта, а общата стойност на помощта е 43,8 млн. лева...

публикувано на 25.04.24 в 11:22
Росен Желязков

Депутатите обсъждат оставката на Росен Желязков

Пленарният ден започна с липса на кворум и 30 минутна почивка, след което продължи с дебатите по исканата оставка на председателя на НС, предаде  БГНЕС. "Днес трябваше да се гласува оставката на председателя на НС Росен Желязков, което искане бе инициирано от БСП, "Възраждане" и ПП-ДБ. Обратно на това искане част от групите на ПП-ДБ и БСП също не се..

публикувано на 25.04.24 в 10:12