Концерт на най-добрите солисти от музикалното училище във Варна

Музиканти от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна излизат на една сцена с оркестъра на Държавна опера – Варна. Това ще се случи тази вечер на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Точно в 19 часа ще започне превърналият се в традиция концерт на солисти от Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна. Музикантите ще бъдат съпровождани от престижния оркестър на симфониците на Държавна опера – Варна под диригентството на маестро Станислав Ушев. На сцената ще прозвучат произведения от различни стилове и епохи – от Моцарт до Гершуин и Емануел Сежурне, а интерпретатори в произведенията за глас, пиано, цигулка, виолончело и маримба ще са едни от най-изявените възпитаници на училището. Благодарение на своите качества те са получили възможността за професионална изява по време на този концерт. Традицията на тези концерти е жива близо 70 години. За не малка част от солистите на училището това е успешният старт на тяхната бъдеща професионална изпълнителска кариера. Организаторите канят варненци на една незабравима вечер, където се срещат младостта, талантът и изкуството.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Екзотични музиканти представят музиката на Гана във Варна

На 25 септември 2018 г. Младежка фондация „Аморфа“ ще срещне в музикална работилница краля на кологото – Кинг Аишоба заедно с Аюуне Суле от Гана с ученици от профил „Музика“ на Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – Варна. Инициативата е в рамките на музикалния фестивал „Аларма Пънк Джаз“ на Българското..

публикувано на 24.09.18 в 10:15

Провадия се подготвя за Националния конкурс "Светослав Обретенов"

За двадесет и шести път Провадия ще бъде домакин на националния конкурс за млади инструменталисти и певци "Светослав Обретенов". Най-талантливите възпитаници на детските музикални школи, средните и висши музикални учебни заведения от цялата страна ще покажат своите възможности от 25 до 27 септември. Тази година конкурса се провежда през есента вместо..

публикувано на 23.09.18 в 12:35

Вечният романтик Хулио Иглесиас навършва днес 75 години

Иглесиас, чието пълно име е Хулио Хосе Иглесиас дела Куева, е роден на 23 септември 1943 г. в Мадрид в семейството на лекари. Той дълго време играе в младежкия отбор на "Реал Мадрид", но травма го отказва от футболната кариера, от което печели музиката. През 1966 г. учи в езиково училище в Кеймбридж, а през 1967 г. постъпва в юридическия..

публикувано на 23.09.18 в 11:05

140 творци бойкотират Евровизия 2019

140 творци бойкотират шейсет и четвъртото издание на Евровизия, което ще се проведе в Израел тази година. Британският вестник Гардиън публикува отворено писмо, подписано от 140 музиканти, писатели, актьори, режисьори, писатели и поети, в което те призовават за бойкот,..

публикувано на 23.09.18 в 08:24
Vocal group

Accent: шест гласа, пет държави, два континента, един саунд!

В първото издание на най-новата рубрика " Акапела с Крис и Кос" , която се излъчва в предаването " Джем сешън" , двамата абсолютни фенове на вокалната музика без съпровод - Кристиян Неделчев и Константин Бейков ви срещат с изкуството на група Accent .  Шест гласа, пет държави, два континента, един саунд! Изумителни са! "Accent" е създадена е..

публикувано на 21.09.18 в 20:19

"Съботна трапеза" - нов сезон, нови джингли!

Едно от най-любимите предавания за слушателите на Радио Варна "Съботна трапеза"  започва своя нов сезон с нова звукова визия. Новите "джингли" и "шапки" на рубриките са дело на композитора  Йордан Данев , а в звукозаписните сесии се включиха едни от най-изявените съвременни фолклорни изпълнители: певиците Теодора Стамболиева, Петя Панева, Ева..

публикувано на 21.09.18 в 11:58
Константин Бейков - Кос и Кристиян Неделчев - Крис

Акапела с Крис и Кос - най-новата рубрика в "Джем сешън"

От тази седмица в предаването „Джем сешън” започва новата рубрика за съвременна вокална музика без съпровод „Акапела с Крис и Кос” . В кратка радиоформа Кристиян Неделчев – Крис – водещ на предаването и Константин Бейков – Кос, когото познавате от единствената по рода си в България вокална формация „Спектрум”, ще ни срещат с музиката на..

публикувано на 20.09.18 в 11:41