Концерт на най-добрите солисти от музикалното училище във Варна

Музиканти от Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна излизат на една сцена с оркестъра на Държавна опера – Варна. Това ще се случи тази вечер на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Точно в 19 часа ще започне превърналият се в традиция концерт на солисти от Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна. Музикантите ще бъдат съпровождани от престижния оркестър на симфониците на Държавна опера – Варна под диригентството на маестро Станислав Ушев. На сцената ще прозвучат произведения от различни стилове и епохи – от Моцарт до Гершуин и Емануел Сежурне, а интерпретатори в произведенията за глас, пиано, цигулка, виолончело и маримба ще са едни от най-изявените възпитаници на училището. Благодарение на своите качества те са получили възможността за професионална изява по време на този концерт. Традицията на тези концерти е жива близо 70 години. За не малка част от солистите на училището това е успешният старт на тяхната бъдеща професионална изпълнителска кариера. Организаторите канят варненци на една незабравима вечер, където се срещат младостта, талантът и изкуството.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Анжела Маджарова

Френска музика от дуото Недева / Маджарова на 29 март в Градската художествена галерия във Варна

Очаквано добра комбинация – арфа и флейта, ни очаква на концерта   Musica da camera от XV Европейски музикален фестивал. Ивона Недева и Анжела Маджарова са добре познати на публиката като изявени музиканти с богата професионална биография и дългогодишно сътрудничество. „ Комбинацията флейта и арфа е възможно най-добрата, тъй като двата..

публикувано на 23.03.18 в 16:00

Селин Дион с юбилейно турне

На 30 март Селин Дион ще отпразнува 50-годишния си юбилей. Както е известно по препоръка на лекарите канадската певица бе принудена да анулира повечето от концертите.Тя вече може да се върне на сцената и за да се извини за това тя реши да направи световно турне, което да включва и Австралия и Нова Зеландия. Като че ли това е черешката на тортата...

публикувано на 21.03.18 в 14:01

С концерт посрещат Първа пролет във варненския Културен дом на слепите

За трета поредна година в Дома на културата на слепите в град Варна посрещат Първа пролет с концерт „Гласовете ви чувам”, който е подарък за незрящите хора и другите хора с увреждания. По традиция и тази година концертът ще се проведе на 22 март от 16,30 ч. в Дома на културата на слепите в гр. Варна, ул. „Петко Стайнов“ № 3. В концерта..

публикувано на 19.03.18 в 15:20

Николина Чакърдъкова пя във Варна

80 състава са във Варна за „Пролетно надиграване“ 2018. Звездният гост на празника на народния танц бе Николина Чакърдъкова, която излезе на сцената заедно с Неврокопския танцов състав. Сред участниците са Фолклорен танцов ансамбъл Варна, Детски народен хор „Медени звънчета“ с диригент Петя Драгнева, певиците Моника Парушева, Лилия Николова и Теодора..

публикувано на 17.03.18 в 10:31
Част от Ансамбъла на БНР: Кремена Станчева, Анастасия Костова, Благой Благоев, Руска Недялкова, Ева Георгиева, Стоян Величков, Величка Стамболова, Костадин Варимезов, Василка Андонова, Цвятко Благоев, Надежда Хвойнева

Ансамбловата музика, която ни завеща Коста Колев

Творческият живот на композитора Коста Колев винаги е вълнувал и публика, и следовници, и специалисти в областта на българския фолклор. Интересен за проследяване е процесът на работа при него - от събираческата дейност до композиторската намеса. Откриването на интересен автентичен материал (а Коста Колев и "имал ухо" за това), обработката и..

обновено на 15.03.18 в 12:27
Мария Балтаджиева

Знаете ли историята на песента "Даньова мама"?

Едва ли има българин, който да не е чувал поне заглавието на тази песен. По стечение на различни обстоятелства обаче, широката публика не познава автора ѝ. Да, точно така, тази народна песен си има конкретен автор. При това незабравим остава споменът на всеки, който е слушал емоционалното изпълнение на певицата, чието сърце и голям..

обновено на 15.03.18 в 12:25

Найджъл Кенеди с концерт във Варна

Малко след 19 ч. на 10 март в пълната зала на ДКЦ- Варна започна срещата на варненци с цигуларя визионер Найджъл Кенеди , който разруши бариерите между класика, рок и джаз и промени представите за интерпретация на музикалното наследство. За новата си среща с морската публика Найджъл Кенеди дойде с програма, която хвърли мостове между..

публикувано на 10.03.18 в 07:15