Човек трябва да пребори себе си

За това разказва семейство Стефанови от София, които са пациенти на д-р Емилова от почти 20 години. В началото идва Евелина, на 56 години,  която има мигрена и няколко килограма повече. След като се убеждават, че периодичните разтоварвания лекуват, семейството променя начина си на живот и от години в техния дом няма никакви лекарства.

Евелина Стефанова:

Дойдох през 1999 година. Прочетох първо книгата на Лидия Ковачева и повярвах на написаното там. След това реших, че съм добре и нямам особени оплаквания. Запекът изобщо не го смятах за проблем, нали почти всеки втори има подобен проблем...

А мигрена?

Имах и то с много силни пристъпи. Вземането на аналгетици не помагаше много.... Трябваше да повърна няколко пъти, да се наспя и на другия ден беше по-добре, но за малко...

Когато дойдох при д-р Емилова, реших, че идвам с цел отслабване, защото имах десетина излишни килограма. След като чух първите лекции, разбрах, че това, което си мислех аз, не е така. Когато доктор Емилова  сподели за себе си, че е имала запек и мигрена, почувствах, че все едно говори за мен.

Бях решила да направя една седмица програма на плодове, чай и мед. Тя обаче ми каза, че много добре се повлиявам от плодовете и има какво да чистя, защото мигрената е сериозен проблем.

Така направих 20 дни програма и 10 дни захранван и спазвах много точно каквото ми беше казала. Свалих десетина килограма, с което удовлетворих напълно първоначалната си идея.

Тя ми беше препоръчала да направя и едноседмични разтоварвания след месец, направих ги. Дотогава не знаех какво е да ходиш нормално до тоалетна. Бях на 38 години и вземах всякакви медикаменти.

А сега?
Вече 20 години нямам никакъв проблем. Ходя до тоалетна без билки, без таблетки.

Първите години много редовно правех програмата на плодове и чай, но след това - не винаги. Въпреки това няма хапчета, няма мигрена, и кожата ми е много добре. Всички положителни ефекти, които се споменават в лекциите на д-р Емилова от нормалното функциониране на дебелото черво, при мен са факт.

Това ми даде много кураж да продължа.

Съпругът и дъщеря ми дойдоха на море, когато първия път бях в клиниката. Чуха лекциите на д-р Емилова. Дъщеря ми без никакви усилия направи също програма, защото в предишните години имаше много сериозни усложнения от полените през пролетта. Сега не прави програмата, но вече не яде месо и когато почувства, че има проблем, минава изцяло на растителна храна.

Снимка

Вие сега сте заедно с Вашия съпруг Петър.

Имах бронхиална астма и алергия, които са много силно повлияни. Аз имах истински пристъпи нощем, ставах и се движех, защото не можех да дишам. От астмата се разболях като дете. След това ми слагаха антиалергени, имах „светъл” период, както го наричат лекарите, но по-късно нещата се усложниха. Нощем не можех да легна, беше жив кошмар. Лекарите казаха, че не може да помогнат...

С дъщеря ми пиехме медикаменти още от февруари...

Колко програми на плодове и чай направихте?

В началото една „дълга” – 20 дни и 10 дни захранване. Направих го може би 5-6 пъти. Но със съпругата ми вече много внимаваме какво ядем. Защото програмата може да Ви изчисти и да помогне, но е големият въпрос е какво ще правиш между програмите. Тогава човек трябва да пребори себе си и да знае какво иска. Искрено вярвам на това, което Лидия Ковачева е написала и д-р Емилова прави. Вярвам, че тази система помага. Имаме много познати, на които е помогнала...

С какви заболявания?

Високо кръвно, високи стойности на холестерол и  пикочна киселина. Диабет.

Вземате ли лекарства за астмата?

Не, не!  Аз нямам спомен кога за последно съм пил лекарства.

Евелина Стефанова : В къщи нямаме никакви лекарства и даже понякога се чувствам неудобно, когато дойде наш близък и поиска нещо за главоболие например, а аз не мога да му дам, защото нямаме.

След като направихте програми на плодове  и чай, Вашето семейство няма нужда от медикаменти?

Абсолютно! Но това е наше разбиране. Ние смятаме, че по-добре се лекуваме с тези периодични разтоварвания, и с това, че преди 8 години спряхме месото и ограничаваме като цяло животинските продукти. Наблягаме основно на растителна храна- салати, всякакви зеленчуци, бобови ...

Ние практикуваме и йога, държим на положителното мислене, разходките... Това не са празни приказки.

Препоръчвам на всеки, който има проблем, преди да посегне към лекарства или вече ги взема, да се ориентира към здравословен живот , защото лекарствата са до време, след това идва страшното....
Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288


ВИЖТЕ ОЩЕ

Студовата алергия може да се излекува

Сериозен проблем с алергиите решава  19-годишната  Авигея  от Велико Търново. Тежката алергия към студ и влага била от 4-5 години. Не помогнала традиционната медицина и хомеопатията, споделя Авигея. През миналата година 3 месеца е без мензис, след това приема в продължение на 3 месеца хормони, килограмите се увеличили с 10, но след спиране на..

публикувано на 17.06.18 в 11:50

Без хапче за диабет и за високо кръвно

За болестите в минало време говори Тодорка Христова от Силистра. Няколко години тя прави програмата на плодове и чай, която се прилага в клиниката на д-р Емилова и вече е без хапчета за високо кръвно и диабет тип 2. От нездравословен начин на живот, консумация на месо и сол, от застояване, стигнах до високо кръвно налягане и диабет тип 2. Станах..

публикувано на 10.06.18 в 12:50

Да свалиш 55 килограма за една година? Възможно е.

55  килограма успява да свали за една година Атидже Башева от София. Младата жена тежала 155 килограма. Била в преддиабетно състояние, стойностите на кръвната захар били на границата. Имала и сънна апнея – не можела да спи нормално, често се будела и се чувствала отпаднала. Направила 4 дълги програми на плодове, чай и мед – общо 90..

публикувано на 03.06.18 в 14:05

Без хапче за кръвно и за диабет

" Вече не ползвам хапчета за кръвно, за диабет и инсулин ", това казва пациент на д-р Емилова. Станислав Христов от град Каолиново, област Шумен, идва в клиниката по настояване на съпругата си Надежда. Тя знаела за добрите резултати на екипа от години, но той все не се съгласявал. Сега шеговито казва за своята съпруга, че познава биографията на д-р..

публикувано на 27.05.18 в 15:02

Край на екземите?

" Живея живот без лекарства и затова благодаря, че има клиниката на д-р Емилова ". Признанието е на Моника Шванк , която живее в Берлин. Това е особено важно, защото е казано от 71-годишна дама, допълва д-р Емилова. Моника Шванк  идва преди 2 години в клиниката и сега е за трети път. Благодарение на програмите на плодове и чай и променения начин на..

публикувано на 20.05.18 в 16:35

След 5-дневна плодова програма децата не боледуват от бронхит и ангини

Това показва 25-годишния опит на д-р Людмила Емилова. Практиката е доказала, че  когато децата направят 5-дневна програма на плодове и чай, и след това правилно се захранят, след това имат по-силен имунитет. За трети път клиниката на д-р Людмила Емилова ще бъде в Поморие и този път периодът е по-дълъг – от 17 май до 15 юни. 5-звездният Гранд хотел..

публикувано на 13.05.18 в 16:43

Центърът на д-р Емилова отбеляза 25 години

"Всички пациенти са преминали през сърцето ми" , това сподели пред приятели д-р Людмила Емилова . За 25 години през центъра са лекувани 40 880 души от цял свят и всички те са станали част от мен, защото " никога не съм лекувала само за бройка ". И още от думите на популярната по цял диетоложка :  "Успяхме да помогнем на толкова много хора, но всеки..

публикувано на 06.05.18 в 08:15