Човек трябва да пребори себе си

За това разказва семейство Стефанови от София, които са пациенти на д-р Емилова от почти 20 години. В началото идва Евелина, на 56 години,  която има мигрена и няколко килограма повече. След като се убеждават, че периодичните разтоварвания лекуват, семейството променя начина си на живот и от години в техния дом няма никакви лекарства.

Евелина Стефанова:

Дойдох през 1999 година. Прочетох първо книгата на Лидия Ковачева и повярвах на написаното там. След това реших, че съм добре и нямам особени оплаквания. Запекът изобщо не го смятах за проблем, нали почти всеки втори има подобен проблем...

А мигрена?

Имах и то с много силни пристъпи. Вземането на аналгетици не помагаше много.... Трябваше да повърна няколко пъти, да се наспя и на другия ден беше по-добре, но за малко...

Когато дойдох при д-р Емилова, реших, че идвам с цел отслабване, защото имах десетина излишни килограма. След като чух първите лекции, разбрах, че това, което си мислех аз, не е така. Когато доктор Емилова  сподели за себе си, че е имала запек и мигрена, почувствах, че все едно говори за мен.

Бях решила да направя една седмица програма на плодове, чай и мед. Тя обаче ми каза, че много добре се повлиявам от плодовете и има какво да чистя, защото мигрената е сериозен проблем.

Така направих 20 дни програма и 10 дни захранван и спазвах много точно каквото ми беше казала. Свалих десетина килограма, с което удовлетворих напълно първоначалната си идея.

Тя ми беше препоръчала да направя и едноседмични разтоварвания след месец, направих ги. Дотогава не знаех какво е да ходиш нормално до тоалетна. Бях на 38 години и вземах всякакви медикаменти.

А сега?
Вече 20 години нямам никакъв проблем. Ходя до тоалетна без билки, без таблетки.

Първите години много редовно правех програмата на плодове и чай, но след това - не винаги. Въпреки това няма хапчета, няма мигрена, и кожата ми е много добре. Всички положителни ефекти, които се споменават в лекциите на д-р Емилова от нормалното функциониране на дебелото черво, при мен са факт.

Това ми даде много кураж да продължа.

Съпругът и дъщеря ми дойдоха на море, когато първия път бях в клиниката. Чуха лекциите на д-р Емилова. Дъщеря ми без никакви усилия направи също програма, защото в предишните години имаше много сериозни усложнения от полените през пролетта. Сега не прави програмата, но вече не яде месо и когато почувства, че има проблем, минава изцяло на растителна храна.

Снимка

Вие сега сте заедно с Вашия съпруг Петър.

Имах бронхиална астма и алергия, които са много силно повлияни. Аз имах истински пристъпи нощем, ставах и се движех, защото не можех да дишам. От астмата се разболях като дете. След това ми слагаха антиалергени, имах „светъл” период, както го наричат лекарите, но по-късно нещата се усложниха. Нощем не можех да легна, беше жив кошмар. Лекарите казаха, че не може да помогнат...

С дъщеря ми пиехме медикаменти още от февруари...

Колко програми на плодове и чай направихте?

В началото една „дълга” – 20 дни и 10 дни захранване. Направих го може би 5-6 пъти. Но със съпругата ми вече много внимаваме какво ядем. Защото програмата може да Ви изчисти и да помогне, но е големият въпрос е какво ще правиш между програмите. Тогава човек трябва да пребори себе си и да знае какво иска. Искрено вярвам на това, което Лидия Ковачева е написала и д-р Емилова прави. Вярвам, че тази система помага. Имаме много познати, на които е помогнала...

С какви заболявания?

Високо кръвно, високи стойности на холестерол и  пикочна киселина. Диабет.

Вземате ли лекарства за астмата?

Не, не!  Аз нямам спомен кога за последно съм пил лекарства.

Евелина Стефанова : В къщи нямаме никакви лекарства и даже понякога се чувствам неудобно, когато дойде наш близък и поиска нещо за главоболие например, а аз не мога да му дам, защото нямаме.

След като направихте програми на плодове  и чай, Вашето семейство няма нужда от медикаменти?

Абсолютно! Но това е наше разбиране. Ние смятаме, че по-добре се лекуваме с тези периодични разтоварвания, и с това, че преди 8 години спряхме месото и ограничаваме като цяло животинските продукти. Наблягаме основно на растителна храна- салати, всякакви зеленчуци, бобови ...

Ние практикуваме и йога, държим на положителното мислене, разходките... Това не са празни приказки.

Препоръчвам на всеки, който има проблем, преди да посегне към лекарства или вече ги взема, да се ориентира към здравословен живот , защото лекарствата са до време, след това идва страшното....
Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288


ВИЖТЕ ОЩЕ

Зеленчуковият шампион при запек, затлъстяване и диабет

Зеленият грах доставя на организма лесно усвоими растителни въглехидрати, разказва д-р Людмила Емилова. Вече 25 години тя разкрива тайните на природното хранене и начин на живот на хора от цял свят. Тя лично изпробва методите върху себе си и не спира да следи най-новите световни открития в медицината. Един от най-добрите американски лекари -Джоуел..

публикувано на 08.12.18 в 15:02

Излекуван диабет на бабата променя живота на цяло семейство

Денят на един тийнейджър вече започва със смути, след като видял как програмата на плодове променил живота на неговото семейство. Това разказват родителите -  семейство Бакалови. В клиниката на д-р Емилова първо идва  свекървата, която била с диабет.  Ефектът за мен беше невероятен, защото тя слагаше 14 единици сутрин инсулин, 16 вечер, пиеше шепа..

публикувано на 01.12.18 в 15:51

С лекота свалих 25 килограма за четири месеца

" Отличник " - така д-р Емилова определя Александър Тучев, който успява да свали 25 килограма за 4 месеца. През юли той  посещава клиниката в Боровец заедно със свой приятел, който имал нужда от подкрепа в борбата с наднорменото тегло. Но се оказва, че сам преодолява "предубеждението"  да направи програмата на плодове и чай и да обърне повече внимание..

публикувано на 24.11.18 в 11:15

Програмата на плодолечение подобрява спермограмата

Броят на сперматозоидите се увеличава след като се направи програмата на плодове, чай и мед , за това това разказва семейство Христови от София . Христо е на 44 години. Години наред има проблем със спермограмата. Провеждал курсове на лечение, но сам определя ефекта като „минимален“. Той идва в клиниката на д-р Емилова преди 6 месеца, за да..

публикувано на 17.11.18 в 11:18

Земна ябълка при диабет и ревматични болки

Суровата земна ябълка е изключително полезна за повишаване на имунитета и е  най-добрият избор за включване в менюто ни, разказва д-р Людмила Емилова. От години растението е част от нейната градина. Позната е като ерусалимски артишок и почти не изисква никакви грижи. Гулията дълго време беше сред забравените и пренебрегвани богатства на..

публикувано на 11.11.18 в 10:51

Клиниката на д-р Емилова празнува четвърт век!

Преди 25 години лично създателката на системата за лечебно гладуване Лидия Ковачева открива създадената от нейната ученичка д-р Людмила Емилова клиника. Датата е 7 ноември 1993 година. "Денят беше много слънчев и топъл и беше истински подарък" , спомня си д-р Емилова. След тържеството двете отишли да запалят свещ в близкия манастир "Св.Св. Константин и..

публикувано на 07.11.18 в 08:45

Нарът намалява холестерола и ни предпазва от болестта на Алцхаймер

В сезона на плодовете как максимално да използване техните полезни качества обяснява д-р Людмила Емилова всяка сутрин на своите пациенти. Античните гърци наричали нара плод на боговете. Днес го определят като   лекарство или антибиотик. Причината - к онсумацията му влияе благотворно при сърдечно-съдови заболявания, като понижава нивата на лошия..

обновено на 27.10.18 в 18:13