Човек трябва да пребори себе си

За това разказва семейство Стефанови от София, които са пациенти на д-р Емилова от почти 20 години. В началото идва Евелина, на 56 години,  която има мигрена и няколко килограма повече. След като се убеждават, че периодичните разтоварвания лекуват, семейството променя начина си на живот и от години в техния дом няма никакви лекарства.

Евелина Стефанова:

Дойдох през 1999 година. Прочетох първо книгата на Лидия Ковачева и повярвах на написаното там. След това реших, че съм добре и нямам особени оплаквания. Запекът изобщо не го смятах за проблем, нали почти всеки втори има подобен проблем...

А мигрена?

Имах и то с много силни пристъпи. Вземането на аналгетици не помагаше много.... Трябваше да повърна няколко пъти, да се наспя и на другия ден беше по-добре, но за малко...

Когато дойдох при д-р Емилова, реших, че идвам с цел отслабване, защото имах десетина излишни килограма. След като чух първите лекции, разбрах, че това, което си мислех аз, не е така. Когато доктор Емилова  сподели за себе си, че е имала запек и мигрена, почувствах, че все едно говори за мен.

Бях решила да направя една седмица програма на плодове, чай и мед. Тя обаче ми каза, че много добре се повлиявам от плодовете и има какво да чистя, защото мигрената е сериозен проблем.

Така направих 20 дни програма и 10 дни захранван и спазвах много точно каквото ми беше казала. Свалих десетина килограма, с което удовлетворих напълно първоначалната си идея.

Тя ми беше препоръчала да направя и едноседмични разтоварвания след месец, направих ги. Дотогава не знаех какво е да ходиш нормално до тоалетна. Бях на 38 години и вземах всякакви медикаменти.

А сега?
Вече 20 години нямам никакъв проблем. Ходя до тоалетна без билки, без таблетки.

Първите години много редовно правех програмата на плодове и чай, но след това - не винаги. Въпреки това няма хапчета, няма мигрена, и кожата ми е много добре. Всички положителни ефекти, които се споменават в лекциите на д-р Емилова от нормалното функциониране на дебелото черво, при мен са факт.

Това ми даде много кураж да продължа.

Съпругът и дъщеря ми дойдоха на море, когато първия път бях в клиниката. Чуха лекциите на д-р Емилова. Дъщеря ми без никакви усилия направи също програма, защото в предишните години имаше много сериозни усложнения от полените през пролетта. Сега не прави програмата, но вече не яде месо и когато почувства, че има проблем, минава изцяло на растителна храна.

Снимка

Вие сега сте заедно с Вашия съпруг Петър.

Имах бронхиална астма и алергия, които са много силно повлияни. Аз имах истински пристъпи нощем, ставах и се движех, защото не можех да дишам. От астмата се разболях като дете. След това ми слагаха антиалергени, имах „светъл” период, както го наричат лекарите, но по-късно нещата се усложниха. Нощем не можех да легна, беше жив кошмар. Лекарите казаха, че не може да помогнат...

С дъщеря ми пиехме медикаменти още от февруари...

Колко програми на плодове и чай направихте?

В началото една „дълга” – 20 дни и 10 дни захранване. Направих го може би 5-6 пъти. Но със съпругата ми вече много внимаваме какво ядем. Защото програмата може да Ви изчисти и да помогне, но е големият въпрос е какво ще правиш между програмите. Тогава човек трябва да пребори себе си и да знае какво иска. Искрено вярвам на това, което Лидия Ковачева е написала и д-р Емилова прави. Вярвам, че тази система помага. Имаме много познати, на които е помогнала...

С какви заболявания?

Високо кръвно, високи стойности на холестерол и  пикочна киселина. Диабет.

Вземате ли лекарства за астмата?

Не, не!  Аз нямам спомен кога за последно съм пил лекарства.

Евелина Стефанова : В къщи нямаме никакви лекарства и даже понякога се чувствам неудобно, когато дойде наш близък и поиска нещо за главоболие например, а аз не мога да му дам, защото нямаме.

След като направихте програми на плодове  и чай, Вашето семейство няма нужда от медикаменти?

Абсолютно! Но това е наше разбиране. Ние смятаме, че по-добре се лекуваме с тези периодични разтоварвания, и с това, че преди 8 години спряхме месото и ограничаваме като цяло животинските продукти. Наблягаме основно на растителна храна- салати, всякакви зеленчуци, бобови ...

Ние практикуваме и йога, държим на положителното мислене, разходките... Това не са празни приказки.

Препоръчвам на всеки, който има проблем, преди да посегне към лекарства или вече ги взема, да се ориентира към здравословен живот , защото лекарствата са до време, след това идва страшното....
Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288


ВИЖТЕ ОЩЕ

Край на високото кръвно и поликистозните яйчници

Високо кръвно налягане, диабет тип 2, поликистозни яйчници - това са част от диагнозите, заради които в клиниката на д-р Людмила Емилова идва млада жена от София. След няколко дълги програми тя вече говори за заболяванията в минало време. Казвам се Деница. Имах високо кръвно, което достигаше 180/120. Пиех много кафета и малко вода. Хранех се с повече..

публикувано на 23.09.18 в 13:05

Забравих за хиперинсулинизма, алергията и болките

"Чувствам се като космонавт", така определя своето здравословно състояние една млада жена от Пловдив. Светла Русева е на 42 години. Програма на плодове, чай и мед и една година здравословно хранене - това е рецептата за промяната. Според нея в момента "е дъщеря на жената, която е била 12 месеца преди това". За първи път дойдох в клиниката на..

публикувано на 16.09.18 в 10:43

Противораковата салата на Цвета

Цвета Атанасова е   от първите пациенти на д-р Людмила Емилова. Вече 25 години използва метода на Лидия Ковачева и д-р Емилова за изчистване на тялото от токсини. Има сериозни заболявания и първо става вегетарианка, след това преминава към суровоядство. Тя вече има „своя“ рецепта за здравословна салата. Включени са много зеленчуци, които..

публикувано на 09.09.18 в 10:50

За един месец свалих кофа мазнини

Една година програмата на гладолечение прилага семейство Попови от Силистра. Причините са сериозни заболявания   - съпругът Георги има високо кръвно, диабет втори тип, омазняване на черния дроб, натрупва и повече килограми, разказва неговата половинка Златка. Двамата са инженери и обичат логическото мислене. Винаги са си мислели, че..

публикувано на 02.09.18 в 11:40

Да „смениш гардероба“, защото си с 40 кг по-лек

Да свалиш 40 килограма и да нормализираш кръвната захар и кръвното налягане – това постига за една година Максим Каракаш от София. Опитвал се да нормализира показателите на кръвта с различни диети, но без резултат. Идва вклиниката на д-р Емилова след съвет от приятели и не съжалява - вече без хапчета кръвното е до 130, но това е нормално за..

публикувано на 25.08.18 в 11:35

Аз контролирам болестите, а не те мен!

Повече от 15 болести, свързани с инфекции, са причина Жанета Маринова от Разград да потърси помощ в клиниката на д-р Людмила Емилова. Списъкът със заболяванията е много дълъг, но включва усложнения  от Лаймска болест и така се стига до  токсокароза, полиневропатия, двустранна коксартроза,  гонартроза и още десетина сериозни заболявания, включително..

публикувано на 19.08.18 в 14:20

Семейство спря консумацията на колбаси

Вече десет години едно семейство от Карнобат върви по пътя на здравословния начин на живот. Първо в клиниката на д-р Людмила Емилова идва момчето. Той бил с повече килограми. Когато се върнал у дома, впечатлена от резултатите, програмата на гладолечение започва и майката Иванка Стоева. Причината -  високите показатели на кръвното налягане и кръвната..

публикувано на 12.08.18 в 13:25