Човек трябва да пребори себе си

За това разказва семейство Стефанови от София, които са пациенти на д-р Емилова от почти 20 години. В началото идва Евелина, на 56 години,  която има мигрена и няколко килограма повече. След като се убеждават, че периодичните разтоварвания лекуват, семейството променя начина си на живот и от години в техния дом няма никакви лекарства.

Евелина Стефанова:

Дойдох през 1999 година. Прочетох първо книгата на Лидия Ковачева и повярвах на написаното там. След това реших, че съм добре и нямам особени оплаквания. Запекът изобщо не го смятах за проблем, нали почти всеки втори има подобен проблем...

А мигрена?

Имах и то с много силни пристъпи. Вземането на аналгетици не помагаше много.... Трябваше да повърна няколко пъти, да се наспя и на другия ден беше по-добре, но за малко...

Когато дойдох при д-р Емилова, реших, че идвам с цел отслабване, защото имах десетина излишни килограма. След като чух първите лекции, разбрах, че това, което си мислех аз, не е така. Когато доктор Емилова  сподели за себе си, че е имала запек и мигрена, почувствах, че все едно говори за мен.

Бях решила да направя една седмица програма на плодове, чай и мед. Тя обаче ми каза, че много добре се повлиявам от плодовете и има какво да чистя, защото мигрената е сериозен проблем.

Така направих 20 дни програма и 10 дни захранван и спазвах много точно каквото ми беше казала. Свалих десетина килограма, с което удовлетворих напълно първоначалната си идея.

Тя ми беше препоръчала да направя и едноседмични разтоварвания след месец, направих ги. Дотогава не знаех какво е да ходиш нормално до тоалетна. Бях на 38 години и вземах всякакви медикаменти.

А сега?
Вече 20 години нямам никакъв проблем. Ходя до тоалетна без билки, без таблетки.

Първите години много редовно правех програмата на плодове и чай, но след това - не винаги. Въпреки това няма хапчета, няма мигрена, и кожата ми е много добре. Всички положителни ефекти, които се споменават в лекциите на д-р Емилова от нормалното функциониране на дебелото черво, при мен са факт.

Това ми даде много кураж да продължа.

Съпругът и дъщеря ми дойдоха на море, когато първия път бях в клиниката. Чуха лекциите на д-р Емилова. Дъщеря ми без никакви усилия направи също програма, защото в предишните години имаше много сериозни усложнения от полените през пролетта. Сега не прави програмата, но вече не яде месо и когато почувства, че има проблем, минава изцяло на растителна храна.

Снимка

Вие сега сте заедно с Вашия съпруг Петър.

Имах бронхиална астма и алергия, които са много силно повлияни. Аз имах истински пристъпи нощем, ставах и се движех, защото не можех да дишам. От астмата се разболях като дете. След това ми слагаха антиалергени, имах „светъл” период, както го наричат лекарите, но по-късно нещата се усложниха. Нощем не можех да легна, беше жив кошмар. Лекарите казаха, че не може да помогнат...

С дъщеря ми пиехме медикаменти още от февруари...

Колко програми на плодове и чай направихте?

В началото една „дълга” – 20 дни и 10 дни захранване. Направих го може би 5-6 пъти. Но със съпругата ми вече много внимаваме какво ядем. Защото програмата може да Ви изчисти и да помогне, но е големият въпрос е какво ще правиш между програмите. Тогава човек трябва да пребори себе си и да знае какво иска. Искрено вярвам на това, което Лидия Ковачева е написала и д-р Емилова прави. Вярвам, че тази система помага. Имаме много познати, на които е помогнала...

С какви заболявания?

Високо кръвно, високи стойности на холестерол и  пикочна киселина. Диабет.

Вземате ли лекарства за астмата?

Не, не!  Аз нямам спомен кога за последно съм пил лекарства.

Евелина Стефанова : В къщи нямаме никакви лекарства и даже понякога се чувствам неудобно, когато дойде наш близък и поиска нещо за главоболие например, а аз не мога да му дам, защото нямаме.

След като направихте програми на плодове  и чай, Вашето семейство няма нужда от медикаменти?

Абсолютно! Но това е наше разбиране. Ние смятаме, че по-добре се лекуваме с тези периодични разтоварвания, и с това, че преди 8 години спряхме месото и ограничаваме като цяло животинските продукти. Наблягаме основно на растителна храна- салати, всякакви зеленчуци, бобови ...

Ние практикуваме и йога, държим на положителното мислене, разходките... Това не са празни приказки.

Препоръчвам на всеки, който има проблем, преди да посегне към лекарства или вече ги взема, да се ориентира към здравословен живот , защото лекарствата са до време, след това идва страшното....
Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288


ВИЖТЕ ОЩЕ

2 години спах клекнал до леглото

Това споделя Атанас Йовчев, който имал проблеми с наднормено тегло и отоци по тялото. Мъжът страдал от сънна апнея и заспивал докато шофирал. "Сега съм нов човек", убеден е Йовчев след 27 дни програма на плодове, чай и мед, която прави под контрола на д-р Емилова. Трудно беше, спах на колене, подпрян на леглото.... Как разбрахте за д-р Емилова?..

публикувано на 18.03.18 в 17:17

Бобовите растения - с повече белтъчини от месото

Консумацията на растителни храни и изчистването на тялото от токсини смиряват хората, това разказва д-р Людмила Емилова, която има опит с прилагането на програма на плодове, чай и мед от 25 години  първо върху себе си, а след това и на повече от 45 000 пациенти от цял свят. Спазването на поста не води до намаление на белтъчините в тялото, защото те се..

публикувано на 04.03.18 в 15:43

Без животински храни човек става по-добър

Цялото семейство на Слави Кръстев от Силистра е убедено в ползата от здравословен живот. И родителите му, и съпругата му, както и той, са спортисти от десетилетия. Той е стоматолог и винаги има много работа, а напрежението се отразява и на здравето, а килограмите се качват. Но той има 3 деца и когато кръвното започнало системно да излиза от нормата..

публикувано на 24.02.18 в 16:32

Тук се казва истината - в клиниката на д-р Емилова

Думите са на Антоанета Ангелова от Пловдив.         При д-р Емилова я води нуждата да живее по здравословен начин и да се храни така, че да е здрава и да изглежда добре.Това е разказ за нейния път към истината, за промяната и ползата от нея: Какъв беше здравословният проблем? Наднормено тегло, високо кръвно налягане и холестерол...

публикувано на 19.02.18 в 01:10

Борбата за здраве е трудна, важно е да не се откажеш

Семейството на Панайот Киров от Варна е сред първите пациенти на д-р Емилова. Началото е преди около 24 години. От програмата на плодове, чай и мед, се възползват неговата майка и сестра. Сега след такава програма  дъщеря му очаква бебе. Самият Панайот Киров няколко пъти е правил дълга програма на плодове, но не само това. Той няколко пъти е бил и само..

обновено на 11.02.18 в 15:33

Къде остана кашлицата?

Здравословни проблеми с белия дроб е решил пациент на д-р Емилова, който прави програмата на плодове, чай и мед. Аз се казвам Иванка Попова и съм от Бургас. От дете много често боледувам от белодробни заболявания, била съм по санаториуми. След това развих ХОББ - Хронична обструктивна белодробна болест, много правех тези инфекции. Колко..

публикувано на 04.02.18 в 16:02

46 хапчета всеки ден?

Всеки ден Елена Пенчева от Пловдив взимала 46 хапчета на ден за няколко сериозни заболявания. Днес те само 4 след 2 години спазване програма на д-р Емилова на плодове, чай и мед и природосъобразен начин на живот. 68-годишната жена идва в клиниката като придружител на внука си. Тогава била трудоустроена заради онкологично заболяване,..

публикувано на 29.01.18 в 00:05