Представяне на романа „Обречено“ на Искра Урумова

| обновено на 22.03.18 в 17:25

25-ти март (неделя), Арт салон на Радио Варна, 15:00 часа

„Обречено“ е втората книга от трилогия, чието начало е романът „Откраднато“ – история за скрити съкровища и неземни сили, за жестоки убийства и забранени любови, за знанието на кръвта и могъществото на съдбата…

Самодивите кроят планове да си върнат властта над златото, скрито в недрата на българските земи, чрез магичното Ковчеже, което най-големите им врагове са откраднали преди четири години. Бъдещата Пазителка Неда има важна роля в постигането на тази цел, но преди съдбовния Еньовден на пътя ѝ отново застава Марко. Двамата се оказват във вихъра на неочаквани събития, опасни ситуации и напрегнати обрати. Те трябва да избират дали да бъдат врагове, или съзаклятници в смъртоносната вражда между юди и Стари.

Ще се скъса ли невидимата нишка, свързваща самодивата и овчаря още от детството?

Идва времето, което ще разкрие дълго пазени и страшни тайни за мистични обреди, за лукавство и за любов, прокълната от векове…

БЛАГОВЕЦ води пролетта и самодивите по нашите земи... С тях идва и "ОБРЕЧЕНО" - вторият сезон на тази История за чудеса, започнала с "ОТКРАДНАТО".

Среща с автора на романа ИСКРА УРУМОВА на благовешка пита с мед (както повелява традицията за този ден) и с майстора на самодивски плетива, вдъхновени от романа - НИВЕЛИНА НЯГОЛОВА. 
Интересни изненади, ръчно изработени дарове и ароматен чай от розмарин Ви очакват на тази среща!
Да събудим пролетното вълшебство с продължението на магичната история за самодиви и юнаци, мистични кътчета, скрити съкровища и древни тайни!

БЛАГОВЕЦ ни повежда в новия сезон на тази История за чудеса - наши си, БЪЛГАРСКИ...
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ицко Финци и НЕЩО КАТО ДОМАШЕН КОНЦЕРТ

30 март, петък,  Концертното студио на Радио Варна, 18.30 часа "Нещо като домашен концерт" (опит за музикална автобиография) изнася Ицко Финци Актьорът Ицко Финци е известен както от театъра и киното, така и с проявите си като цигулар. Но той свири не само на цигулка. Интересно е как е постигнал своите умения и за какво са му служили. Не се..

обновено на 22.03.18 в 17:25

Конкурс за есе на Радио Варна "Морето в мен" - резултати

Желаещите да се включат в конкурса "Морето в мен" можеха да изпращат своите произведение до 1 март. Радио Варна получи над 30 есета, на младежи на възраст от 9 до 18 години. Участниците са от различни населени места - Благоевград, Варна, Годеч, Димитровград, Карнобат, Мездра, Монтана, Перник, Шабла, Шумен. Интерес към писането са проявили..

обновено на 21.03.18 в 16:34

Представяне на книгата на Огнян Панов "Горчива мъгла"

17 април, вторник, от 18.00 часа в Арт салона на Радио Варна ще бъде представена книгата на Огнян Панов "Горчива мъгла" Един прекрасно написан сборник с разкази, който ще ви разчувства и ще ви покаже един друг свят. Имax нoвa любoв и я pиcyвax c дyми. Kaĸ бяx зaбpaвил, чe тoлĸoвa oтдaвнa ги oбичaм. Бoгoтвopяx ги. И зaпoчнax дa ги пoдpeждaм. B..

обновено на 19.03.18 в 18:39

Драга Дюлгерова представя „С птици и с дървета разговарям“

На 10 април, вторник, от 18:00 часа в Арт салон на Радио Варна ще бъде премиера на поетичната книга на Драга Дюлгерова „С птици и с дървета разговарям“.  Събитието е част от Пролетен салон на изкуствата 2018.

обновено на 19.03.18 в 18:39

Приключи конкурсът за есе на Радио Варна

Желаещите да се включат в конкурса "Морето в мен" можеха да изпращат своите произведение до 1 март. Радио Варна получи над 30 есета, на младежи на възраст от 9 до 18 години. Участниците са от различни населени места - Благоевград, Варна, Годеч, Димитровград, Карнобат, Мездра, Монтана, Перник, Шабла, Шумен. Интерес към писането са проявили ученици от..

публикувано на 03.03.18 в 16:28

ЗНАК РИБА, изложба - скулптура и рисунки на Драгомир Гандев

23 февруари, петък, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа В първите дни на зодиакалния знак Риби, ще имаме удоволствието да присъстваме на откриването на "ЗНАК РИБА", изложба - скулптура и рисунки на Драгомир Гандев. Рибата - раннохристиянски, библейски символ, натоварван с всевъзможен подтекст, обект с метафоричен смисъл. При Драгомир тя е..

публикувано на 16.02.18 в 14:23

Радио Варна подкрепя за поредна година младите таланти

Каним Ви и през 2018-та година да пренесете и реализирате своите идеи в пространството на Радио Варна. Като обществена медия предлагаме отново безрезервно нашата организационна, техническа и медийна подкрепа за детски, юношески и младежки прояви - индивидуални и колективни, на творчески състави, профилирани паралелки, училища по изкуства,..

публикувано на 02.02.18 в 14:03