"Новият ден" на 13 март с Доротея Николова

Снимка: Радио Варна

Проблеми с изкупуването на частните трафопостове във вилните зони на Варна водят до факта, че при спирането на тока, възстановяването му отнема по два – три дни. Репортаж на Емилия Николова.

Какво очакват студентите по туризъм във Варна в началото на кампанията за набиране на персонал. Интервю на Даниела Стойнова с един вече реализирал се експерт в областта на туризма - Денчо Пенелов. 

Шум, разбити улици и спукани водопроводи от преминаващите тежкотоварни камиони. Това е проблемът, който застига балчишкото село Царичино всяка година с активизирането на зърнотърговията през късната есен и ранна пролет. В селото има две големи бази, откъдето се изнася продукция към пристанищата във Варна и Балчик. Търсят се варианти за осигуряване спокойствието на стотината жители на селото, за запазване на инфраструктурата, но същевременно да не бъде възпрепятствана работата на действащите стопански структури. Едното решение е да се въведе еднопосочно движение, друг вариант е кооперациите да осигурят достъп на камионите в своята собственост. Още по темата от разговора на Албена Иванова с кмета на Царичино Георги Генов.

Четири бъдещи студенти в ТУ Варна в специалност индустриален дизайн – Симона, Даниела, Есра и Сание от Кърджали разказват за проекта си „Фабрика за кислород”, с който участваха на финалите за най-добра иновативна идея за ученици във Варна. А, как изглежда дървесният вид, на който те залагат - пауловния, може да видите пред сградата на Радио Варна, едно от дърветата, на които всяка година по това време може да видите стотици мартеници.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#522 ТОП 20 (14.12.2018-21.12.2018)

публикувано на 14.12.18 в 21:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 14 декември със Светлана Вълкова

8-годишната Илеа Димчева с втора самостоятелна изложба Децата от театрална академия "Питър Пан" репетират коледните си представления Театрален маратон за 45-годишнината на легендарната варненска школа „Златното ключе” Магда Борисова: как един юрист започна да пише детски пиеси Немската читалня във Варна на 25 Варненските галерии с празнични изложби..

публикувано на 14.12.18 в 13:45

"Новият ден" на 14 декември 2018 г. с Димитрина Дончева

Петък сутрин. Време за тръгване на работа, но и за планове за почивните дни. Пътуването е възможно и приятно дори и с малки деца. В това ни убеждават авторите на най-новата книга-пътеводител, която вече е на книжния пазар в страната – „101 отбивки с деца“ . Изданието включва точно 101 дестинации, които освен за нас възрастните са..

публикувано на 14.12.18 в 06:00

”На светло” на 13 декември с Мариела Димитрова

Безводието от вчера продължава до 5 часа в петък. Ситуацията засегна хиляди варненски домакинства. Репортав в 14.15 часа от опашката пред една от водоноските. Наръчник по антитероризъм с основните принципи на действие при подобни случаи подготвят в Медицински университет-Варна. Разказваме в 14.40 часа с един от авторите проф.д-р Красимир Методиев,..

публикувано на 13.12.18 в 14:47

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък,13.12.2018г.

Домът за медико-социални грижи за деца във Варна вече разполага с робот за прохождане - система за локомоторна терапия LokoHelp Woodway. Апаратурата е дарение от благотворителната инициатива "Българската Коледа“. Добрата новина споделяме след 8.00ч.; Ученици от Математическата гимназия във Варна събират дарения за участието си в Жаутиковската..

публикувано на 13.12.18 в 06:35

"POST FACTUM" на 12 декември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Съдът постанови присъдата на шофьора, прегазил на пешеходна пътека балетиста Мартин Чикалов. Как колегите на Чикалов коментират шестте години затвор за виновника? Колко голяма е кашата "бонус-малус" ? Абсурдите на системата за гражданската отговорност коментира  дългогодишният преподавател по застрахователна..

публикувано на 12.12.18 в 16:11

"На светло" на 12 декември 2018 г. с Димитрина Дончева

Благотворително събитие „Заедно за Коледа”   се провежда днес във Варна. Репортаж. Очаквайте и информация за това как варненското летище приключва годината. С какво още екипът на Карин дом подпомага деца със специални потребности и техните родители? Докъде стигна делото за затворения приют за безстопанствени животни? Какво..

публикувано на 12.12.18 в 13:45