"Новият ден" на 13 март с Доротея Николова

Снимка: Радио Варна

Проблеми с изкупуването на частните трафопостове във вилните зони на Варна водят до факта, че при спирането на тока, възстановяването му отнема по два – три дни. Репортаж на Емилия Николова.

Какво очакват студентите по туризъм във Варна в началото на кампанията за набиране на персонал. Интервю на Даниела Стойнова с един вече реализирал се експерт в областта на туризма - Денчо Пенелов. 

Шум, разбити улици и спукани водопроводи от преминаващите тежкотоварни камиони. Това е проблемът, който застига балчишкото село Царичино всяка година с активизирането на зърнотърговията през късната есен и ранна пролет. В селото има две големи бази, откъдето се изнася продукция към пристанищата във Варна и Балчик. Търсят се варианти за осигуряване спокойствието на стотината жители на селото, за запазване на инфраструктурата, но същевременно да не бъде възпрепятствана работата на действащите стопански структури. Едното решение е да се въведе еднопосочно движение, друг вариант е кооперациите да осигурят достъп на камионите в своята собственост. Още по темата от разговора на Албена Иванова с кмета на Царичино Георги Генов.

Четири бъдещи студенти в ТУ Варна в специалност индустриален дизайн – Симона, Даниела, Есра и Сание от Кърджали разказват за проекта си „Фабрика за кислород”, с който участваха на финалите за най-добра иновативна идея за ученици във Варна. А, как изглежда дървесният вид, на който те залагат - пауловния, може да видите пред сградата на Радио Варна, едно от дърветата, на които всяка година по това време може да видите стотици мартеници.

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 19 юни със Светлана Вълкова

„Аспарухово“почита паметта на загиналите при наводнението от 2014 година Елизабет Костова представи във Варна българското издание на новия си роман „Земя на сенки” Възможно е България да се превърне в сметището на Западна Европа Още по проблема с финансовата корекция на проекта за Регионално депо за..

публикувано на 19.06.18 в 12:29

"Новият ден" на 19 юни 2018 г. с Димитрина Дончева

Авария по канализацията на ул."Иван Церов" във варненския кв."Младост" създава неудобство на живеещите в района. Хората газят в отпадни води, а от жегите миризмата е непоносима. Кога ВиК-Варна ще отстрани аварията? Очаква се стадион „Варна“, който варненци знаят със старото име „Юрий Гагарин”, да бъде е готов през 2019 година, обяви..

публикувано на 19.06.18 в 05:10

"На светло" на 18 юни със Сияна Спиридонова

Извънредна сесия на общинския съвет във Варна се проведе днес. Какво решиха съветници за съдбата на спортен комплекс "Спартак"? Водноспасителната служба към БЧК във Варна отбелязва 90-години през 2018 г., а от днес до 22 юни започват редица събития, свързани с дейността на спасителите в т.нар. Седмица на водното спасяване.  Какъв е животът на..

публикувано на 18.06.18 в 13:35
Изгрев във Варна

"Новият ден"на 18 юни с Мариела Димитрова

Ще се повиши ли безопасността по българските пътища с готвените промени в Закона за движението по пътищата коментираме с Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка и Христо Радков, председател на Българско обединение на шофьорите. Чуйте в 8.10 часа. Собствеността на спортен комплекс Спартак и стадион Спартак ще..

публикувано на 18.06.18 в 06:34

"Позиция" с Валери Великов, на 16 юни

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Репортаж от срещата между социалния министър Бисер Петков и протестиращите родители на деца с увреждания. Дни преди старта на Синята зона във Варна важното, което трябва да знаем ще ни каже управителят на общинското предприятие „Паркинги и..

публикувано на 16.06.18 в 08:30
Chart

#500 ТОП 20 (15.06.2018-22.06.2018)

публикувано на 15.06.18 в 21:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 юни със Светлана Вълкова

14.00 – 15.00 „Пристрастно. Театърът на Варна“ – книга на Виолета Тончева Жоро Тошев за новите си филми и книги за известни български творци „Монолози в цвят и форма” – изложба на Аршак Нерсисян 15.00 – 16.00 Концерт, посветен на 340 години от рождението на Вивалди Приключва гостуването на XIX Музикална и..

публикувано на 15.06.18 в 13:40