Служителите на РЗИ - Добрич излизат на протест

На мирен протест на открито излизат служители на Регионална здравна инспекция - Добрич. Това съобщи за Радио Варна председателят на КТ

„Подкрепа” в добруджанското РЗИ Дияна Йорданова. Поводът е несправедливото заплащане на труда в системата, което води до напускане на квалифициран персонал, се казва още в съобщението. Протестът ще се проведе в 12,00 часа на 15.03.2018 г., когато е професионалният празник на здравните инспектори, пред сградата на Регионалната здравна инспекция в Добрич.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Африканската чума ще нанесе огромни икономически щети, ако се развие на територията на България

На извънредно заседание на Епизоотичната комисия в област Добрич бяха набелязани спешни мерки срещу проникването и разпространението на болестта африканска чума по свинете. Започва и масовият отстрел на диви свине, с цел намаляването на популацията на този вид животни. По данни на Областната дирекция по безопасност на храните във ферми в..

публикувано на 25.06.18 в 11:12

Лоша инфраструктура, отпадни води, мрак и тъма на плажа "Кабакум"

През погледа на повечето туристи плажът „Кабакум” край Варна се отличава с кристално чиста вода, широка пясъчна ивица и приятни заведения. Каква е ситуацията с курортното селище обаче през очите на предприемачите, които се опитват да развиват бизнес през летния сезон там?... Липса на улично осветление, лоша инфраструктура, течове с неприятни..

публикувано на 25.06.18 в 10:45

Честваме Международния ден на моряка

Тази година за шести  поре­ден път във Варна на 25 юни 2018 ще се праз­нува Меж­ду­на­род­ния ден на моряка. В Лет­ния теа­тър ще се събе­рат мор­ски мъже, военни моряци, близки на моряци, пред­с­та­ви­тели на Община Варна, гости на града, просто хора, които се чув­с­т­ват съп­ри­час­тни на мор­с­ката идея. Кон­цер­тът ще бъде отк­рит от..

публикувано на 25.06.18 в 10:29

Адреси без вода на 25 юни

Част от к.к. "Св.св. Константин и Елена" е без вода от 9.30ч. до около 14ч. Без вода в Добрич днес са на ул. "Ген. Кантарджиев" - Северна промишлена зона до 14ч. ул. "Суха река" 20, ул. "Стоян Михайловски" 4 ЖК "Добротица" 14, кв. "Рилци" - ул. "Александър Батенберг". Без вода са и в кв. "Пастир", Генерал Тошево и в  Шабла на ул. "Пионерска"...

публикувано на 25.06.18 в 09:40

Адреси без ток на 25 юни

Няколко района във Варна ще са с прекъсване в електрозахранването днес. Причината е извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия. - от 08:00 ч. до 17:00 ч., гр. Варна, квартал Виница - част от ул. Ангел Главчев, част от ул. Мария Бацарова, ул. Младежка, местност Дъбравата, част от ул. Найден Райков,..

публикувано на 25.06.18 в 09:32

КЕВР днес ще обяви новите цени на газа и парното

Комисията за енергийно и водно регулиране ще проведе днес обществено обсъждане, на което ще стана окончателно ясно с колко ще поскъпне природният газ от 1 юли. БГНЕС припомня, че на 15 юни държавният регулатор одобри на Булгаргаз 10,81%, въпреки че в доклада си до Комисията държавната компания поиска..

публикувано на 25.06.18 в 07:55

Честваме паметта на свети преподобномъченик Прокопий Варненски

В 9 часа ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия в Катедрален храм "Успение Богородично" - Варна. На този ден Българската православна църква чества паметта на светия преподобномъченик Прокопий Варненски. Приканват се всички благочестиви християни да вземат участие в празничната богослужба, съобщава сайта на Варненската митрополия.  Свети..

публикувано на 25.06.18 в 07:17