Служителите на РЗИ - Добрич излизат на протест

На мирен протест на открито излизат служители на Регионална здравна инспекция - Добрич. Това съобщи за Радио Варна председателят на КТ

„Подкрепа” в добруджанското РЗИ Дияна Йорданова. Поводът е несправедливото заплащане на труда в системата, което води до напускане на квалифициран персонал, се казва още в съобщението. Протестът ще се проведе в 12,00 часа на 15.03.2018 г., когато е професионалният празник на здравните инспектори, пред сградата на Регионалната здравна инспекция в Добрич.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Министър Ананиев: До дни ще са готови нови правила за финансово управление на държавните болници

До края на следващата седмица ще бъдат готови нови правила за финансово управление и контрол на държавните болници, които ще бъдат предложени и на общините, заяви във Варна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който присъства на медицински съвет за отчета на дейността на университетската болница „Света Марина” . Що се отнася до новия..

публикувано на 23.03.18 в 15:36

Ремонтираха уличното осветление в три добрички села

В три населени места в община Добричка - в Самуилово, Бранище и Стефан Караджа, през 2017 г. е извършен ремонт на уличното осветление. Съществуващите лампи са подменени със 130 светодиодни осветителни тела. В с. Самуилово, където е извършена цялостна подмяна на уличното осветление, е реализирана икономия на енергия от 40 % . Данните са от..

публикувано на 23.03.18 в 15:15

През следващото денонощие ще остане облачно

 Валежите ще продължат, но следобед ще отслабнат и до вечерта ще спрат. Ще са предимно от сняг, по южното Черноморие от дъжд. През деня ще духа слаб до умерен вятър от север и североизток, привечер ще отслабне до почти тихо. Минималните температури ще са от -4 до 1, а максималните ще достигнат от 0 до 5 градуса. За Варна минимална 0, максимална 3..

публикувано на 23.03.18 в 14:46

България със свой щанд в Панаир на детската книга в Болоня

1 200 изложители от 75 страни, както и 25 000 международни професионалисти, заети в търговията с книги. Това са предварителните данни за 55-ия Панаир на детската книга в Болоня от 26 до 29 март. Програмата на най-голямото събитие за бранша в световен мащаб включва множество срещи, дебати, изложби. То е отворено само за професионалисти и събира..

публикувано на 23.03.18 в 14:35
Медицински университет-Варна

Дни на отворени врати в Медицински университет - Варна

„Дни на отворени врати" се провеждат днес и утре (23 и 24 март 2018 г.)в четирите факултета към университета – Медицина, Дентална медицина, Фармация и Обществено здравеопазване, както и Медицинският колеж. Десетки желаещи, предимно от Варна, Бургас и региона разгледаха учебните бази на МУ-Варна. Настоящи студенти консултират кандидат-студентите в..

публикувано на 23.03.18 в 14:09

От днес се кандидатства по мярка "Млад фермер"

От днес стартира приемът на проектни предложения по мярка „Млад фермер“ по Оперативна програма “Развитие на селските райони“. Срокът за кандидатстване вече е 3 месеца, а не както досега 1 месец. Приоритет ще се дава на проекти, които се изпълняват от бенефициенти със завършено средно или висше образование в областта на селското стопанство,..

публикувано на 23.03.18 в 13:49

Бурното море може да застраши корабчетата в Балчик

Собствениците на плавателни съдове в Балчик да обърнат внимание на собствеността си, тъй като морето е изключително бурно. Това призоваха от боцманат Балчик. Няма данни за бедстващи хора в морето, добавиха оттам.

публикувано на 23.03.18 в 13:34