Галата вече с нова спортна площадка и фитнес на открито

6
Снимка: Радио Варна

Нова детска площадка и спортно игрище в Галата откри днес кметът на Варна Иван Портних. Комплексът, на площ от 2 декара, включва детска площадка, спортно игрище с трибуни за зрители  с капацитет 60 места и фитнес на открито. Иван Портних коментира пред репортера Даниела Стойнова, че програмата на Общината за осигуряване на условия за масов спорт ще продължи във всички райони на града:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Снежинка Цветкова

Отделението за недоносени бебета в АГ-болницата винаги има нужда от нова апаратура

Всекидневно се използват двете дарения, които   получи Неонатологичното отделение във варненската АГ-болница, благодарение на кампанията „Аз вярвам и помагам” за събиране на пластмасови капачки. Това каза за радио Варна доктор Снежинка Цветкова, началник на отделението. Едната апаратура е интензивен кувьоз /на снимката/ за отглеждане на..

публикувано на 20.03.19 в 15:43

Отрязоха до корен болните дървета по главната

От рано тази сутрин работници от озеленяването кастрят дърветата по бул. "Сливница". Оборудвани с дървена стълба, моторен трион и жива сила, бързо-бързо започнаха работа. От близките заведения и живеещите в кооперацията отрекоха да са подавали оплакване в общината. По обед стана ясно, че не става дума за кастрене, а за изрязване до дъно. Както се..

обновено на 20.03.19 в 15:22

Бъдещето на бизнеса зависи от поколение Z

Ротари клуб Варна-Галатея съвместно с Технически университет Варна организираха кръгла маса на тема "Бъдещето на бизнеса зависи от поколение Z". Това е първото събитие от проект за по-лесно интегриране на младото поколение в бизнес средите. Проектът се нарича „Партньорството Висше образование-бизнес е в подкрепа на успешния кариерен старт на..

публикувано на 20.03.19 в 14:49
The Wolrd, най-големият круизен

Круизните кораби избягват Черно море поради руското анексиране на Крим

Основните круизни компании избягват черноморските пристанища поради несигурната геополитическа ситуация след анексирането на Крим от Русия през 2014-а година, съобщава сайтът Portseurope.com, цитирайки източници от българските пристанища. Само два круизни кораба са посетили българските пристанища през 2017-а година, докато през 2018-а година..

публикувано на 20.03.19 в 13:29

В район "Приморски" се засаждат 179 дървета и над 110 храсти

Пролетното засаждане на дървета и храсти на територията на Район „Приморски“ е в разгара с. В първия пролетен ден на променадната алея, в близост до параклиса в квартал „Чайка“, бяха засадени 23 иглолистни дръвчета от видовете ела и кипарис, съобщават от районната администрация.  Досега в рамките на акция Пролетно засаждане 2019..

публикувано на 20.03.19 в 13:21

Състезание по стрелба с гладкоцевно оръжие се провежда край Балчик

Състезание по стрелба с гладкоцевно оръжие се провежда днес в Държавно ловно стопанство – Балчик. В надпреварата участват служители от всички стопанства на Североизточното държавно предприятие. Целта на състезанието е да бъде сформиран отбор по стрелба, който да представи предприятието на традиционния турнир в Пловдив, съобщават от..

публикувано на 20.03.19 в 13:02

Министър Нено Димов пристига за спешна проверка на Шабленското езеро

Министър Нено Димов пристига в Шабла, за да провери състоянието на езерата в района, чието ниво е спаднало драстично. За това алармираха еколози във вторник . По-късно от Българското дружеството за защита на птиците сезираха прокуратурата за източването на водата. Очаква се проверката на министъра да започне около 16 часа. Междувременно..

публикувано на 20.03.19 в 12:58