Кръводарителска акция "В кръвта ти е да спасяваш животи!" във Варна

| обновено на 17.03.18 в 08:55

Кръводарителска кампания под наслов „В кръвта ти е да спасяваш животи!“организира Ротаракт клуб Варна.

Събитието ще се проведе в събота - 17.03. в танцова школа "МАЛАМБО" (срещу х-л Графити - бул."Княз Борис I" 80А) между 10:00 ч. и 14:00 ч. с подкрепата на Районния център по трансфузионна хематология – Варна.

Водени от изконния принцип на Ротари за безкористност в добрите дела, младите добротворци приканват хората да дарят не капка кръв, а извор на надежда за някой в нужда.

Кръводарителската кампания е със световен мащаб, защото в нея ще се включат 25 държави. Това обясни в интервю за Радио Варна Виктория Парашкеванова – президент на „Ротаракт клуб Варна”.


Снимка


Очаква се в рамките на събитието да дарят кръв около 40 000 човека от цял свят, което ще го превърне в най-голямата международно организирана кръводарителска акция, която ще кандидатства за рекорд на Гинес.

Освен във Варна, кръводарителска акция в събота ще се проведе в още пет български града: Стара Загора, София, Пловдив, Велико Търново и Дупница.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европейската седмица на спорта продължава във Варна

Европейската седмица на спорта продължава до 30 септември във Варна. Това е инициатива на Европейската комисия, с която се насърчават спорта и физическата активност в цяла Европа. Основната тема на кампанията продължава да бъде Бъди активен! #BeActive, като целта е да се насърчи активността както през Седмицата на спорта, така и през цялата..

публикувано на 25.09.18 в 07:41

С 16 специалности по-малко в средното образование във Варна

Новите технологии,   атрактивното  и бързо интернет пространство и изключителният бум на добре платените  IТ-специалисти в целия свят определят интересите на съвременните деца и специалностите, които избират да учат. Факт е, че във Варна най-предпочетената специалност след 7-ми клас  тази учебна година  е интернет технологии . Така постепенно в..

публикувано на 25.09.18 в 07:28
Фонтанът и художествената галерия в центъра на Добрич

Денят на Добрич се отбелязва днес

25 септември се облезява като ден на Добрич. На този ден се навършват 78 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България в резултат на Крайовския договор. На 25 септември 1940 г. хиляди добруджанци посрещат българските освободителни войски, предвождани от генерал-лейтенант Георги Попов, който става и първият генерален управител на..

публикувано на 25.09.18 в 07:09

Слънцето се показва следобед

Сутринта ще е облачно с валежи от дъжд, които постепенно ще спират, най-късно в Югоизточна България. Следобед от запад на изток и облачността ще намалява до слънчево. Вятърът ще отслабне, ветровито ще е все още по крайбрежието: вятърът ще е умерен, по носовете до силен от север-северозапад. Максималните температури чувствително ще се понижат и..

публикувано на 25.09.18 в 05:51

Благотворителен маратон „Километри от книги“ ще се проведе във Варна

Кампанията "Километри от книги" ще се проведе за поредна година в морската столица. С нейна помощ досега бяха събрани и купени над 400 книжки, като безплатни библиотечки вече радват децата в шест варненски здравни заведения, разказа в интервю за Радио Варна Дими Илиева – маркетинг директор в компанията, организатор на събитието. Доброто дело..

публикувано на 24.09.18 в 15:55

Дъжд и гръмотевици

През нощта облачността от запад ще се увеличава до значителна и на много места ще превалява дъжд, като главно над северозападните райони валежите на места ще са интензивни и придружени от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад умерен до силен с пориви до 20-24 м/с, призори ще отслабва. Минимални температури между 9 и 14..

публикувано на 24.09.18 в 15:42

Продължават ремонтите дейности по пътищата от републиканската мрежа в Източна България

 Движението па автомагистрала „Черно море“  област Варна се осъществява  двупосочно в платното за Бургас, поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението в участъка Кранево – Варна е ограничено за движение на МПС над 10 тона. Обходният маршрут е : Кичево – Оброчище. Движението по път Добротич – Калоян да се осъществява с повишено..

публикувано на 24.09.18 в 13:26