Кръводарителска акция "В кръвта ти е да спасяваш животи!" във Варна

| обновено на 17.03.18 в 08:55

Кръводарителска кампания под наслов „В кръвта ти е да спасяваш животи!“организира Ротаракт клуб Варна.

Събитието ще се проведе в събота - 17.03. в танцова школа "МАЛАМБО" (срещу х-л Графити - бул."Княз Борис I" 80А) между 10:00 ч. и 14:00 ч. с подкрепата на Районния център по трансфузионна хематология – Варна.

Водени от изконния принцип на Ротари за безкористност в добрите дела, младите добротворци приканват хората да дарят не капка кръв, а извор на надежда за някой в нужда.

Кръводарителската кампания е със световен мащаб, защото в нея ще се включат 25 държави. Това обясни в интервю за Радио Варна Виктория Парашкеванова – президент на „Ротаракт клуб Варна”.


Снимка


Очаква се в рамките на събитието да дарят кръв около 40 000 човека от цял свят, което ще го превърне в най-голямата международно организирана кръводарителска акция, която ще кандидатства за рекорд на Гинес.

Освен във Варна, кръводарителска акция в събота ще се проведе в още пет български града: Стара Загора, София, Пловдив, Велико Търново и Дупница.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Плюшени мечета правят компания на болни деца от Варна

Ръчно изработени картички ще продават младежите от Българския червен кръст във Варна в помощ на деца, които се лекуват в болници по време на празниците. Коледният базар ще се състои тази събота и неделя в „Гранд Мол”, съобщи Нирхан Фехим, специалист „Младежка дейност” в организацията. Със средствата, събрани по време на акцията, младежите ще..

публикувано на 12.12.18 в 15:32

Три дни яли, пили и се веселили на „Улицата на готвачите“ във Варна

На 14 декември /петък/ 2018 г. от 11:00 часа пред Фестивален и конгресен център – Варна, официално ще бъде открито четвъртото коледно издание на „Улицата на готвачите“ във Варна. То ще се проведе под мотото „три дни яли, пили и се веселили“. Организаторите от„Улицата на готвачите “са приготвили специални кулинарни изкушения, много забавления,..

публикувано на 12.12.18 в 14:59

Балетната трупа на Операта заминава на турне във Великобритания

Н а 17 декември, балетната трупа на Варненската опера заминава на тримесечно турне във Великобритания заедно с екипа на Международния балетен форум –  Варна 2018 . В 70-годишната си история танцьорите от морската столица за първи път поемат подобен ангажимент. Някои от градовете, чиито жители ще могат да се насладят на представленията, са..

публикувано на 12.12.18 в 14:26

БЧК зарадва 600 варненци в навечерието на Коледа

Благотворителното събитие „Заедно за Коледа” организираха за 14-а поредна година от Областния съвет на Българския червен кръст, Община Варна и Регионалната дирекция „Социално подпомагане”. В препълнената аула на Икономическия университет в морската столица и в навечерието на Рождество Христово се състоя коледен концерт с участието на формации от..

публикувано на 12.12.18 в 13:52

Нови шест самолетни линии от Варна ще има следващото лято

Директни полети до Париж, Берлин, Кьолн, Хамбург,  Ливърпул и Копенхаген ще има от Варна през следващата година. Това става възможно след като една от водещите нискотарифни авиокомпании, опериращи в България,  ще разположи на летище Варна втори свой самолет, съобщи нейният мениджър корпоративни комуникации Андраш Радо. През   последните три..

публикувано на 12.12.18 в 13:44

Изложба „Проекции във времето“ във варненската галерия "Папийон"

По традиция в края на годината и варненската галерия „Папийон“ предлага на ценителите на изобразителното изкуство сборна изложба от художествени платна и скулптури. В навечерието на Коледните и Новогодишните празници отново ни предстои среща с творбите на едни от най-интересните и вълнуващи съвременни български автори. Те разкриват най-новите си..

публикувано на 12.12.18 в 13:17

Предстои ремонт на тоалетните в ремонтираното училище "Найден Геров"

Тоалетните в прясно ремонтираното училище "Найден Геров" ще бъдат... ремонтирани. Това уточниха от общинската администрация след като родител на първокласник в училището разпространи в социалните мрежи снимки от класни стаи и сервизните помещения в сградата, която повече от година е затворена за ремонт, а учениците са пръснати в 3 други училища...

публикувано на 12.12.18 в 13:14