Кръводарителска акция "В кръвта ти е да спасяваш животи!" във Варна

| обновено на 17.03.18 в 08:55

Кръводарителска кампания под наслов „В кръвта ти е да спасяваш животи!“организира Ротаракт клуб Варна.

Събитието ще се проведе в събота - 17.03. в танцова школа "МАЛАМБО" (срещу х-л Графити - бул."Княз Борис I" 80А) между 10:00 ч. и 14:00 ч. с подкрепата на Районния център по трансфузионна хематология – Варна.

Водени от изконния принцип на Ротари за безкористност в добрите дела, младите добротворци приканват хората да дарят не капка кръв, а извор на надежда за някой в нужда.

Кръводарителската кампания е със световен мащаб, защото в нея ще се включат 25 държави. Това обясни в интервю за Радио Варна Виктория Парашкеванова – президент на „Ротаракт клуб Варна”.


Снимка


Очаква се в рамките на събитието да дарят кръв около 40 000 човека от цял свят, което ще го превърне в най-голямата международно организирана кръводарителска акция, която ще кандидатства за рекорд на Гинес.

Освен във Варна, кръводарителска акция в събота ще се проведе в още пет български града: Стара Загора, София, Пловдив, Велико Търново и Дупница.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Областна администрация избра фирмата, която ще осигури спасители на неохраняемите плажове във Варненско

Фирма „Тата 1” ООД спечели обществената поръчка за осигуряване на водното спасяване на неохраняемите плажове в общините Варна и Аврен. Това каза за радио Варна областният управител Стоян Пасев. Две фирми кандидатстваха по поръчката на областната администрация за осигуряването на спасители на общо 16 неохраняеми плажа. Другата фирма бе "Трес 2015“..

публикувано на 20.06.18 в 15:40

Плажуващите не се вслушват в съветите на спасителите

Започнаха летните отпуски... И все по-осезателно замирисва на море, на свободни летни дни, на безгрижие, на сладолед, на бира, на мечти... любов и още нещо. От два дни флагът във Варна е жълт... Като яркостта на слънцето. Пясъкът вече пари. Чадърът на градския плаж е по 5 лева, шезлонгът също е 5 лева. Водата е с цвят тюркоаз, с топлина..

публикувано на 20.06.18 в 15:35
Галин Николов

Галин Николов за промените в закона: Испекторите на ИАРА може да използват физическа сила

Народните представители приеха окончателни промени в Закона за рибарството и аквакултурите, които осигуряват по-голяма сигурност за инспекторите на ИАРА при извършаване на проверки. При установяване на нарушения по закона, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ще може да задържа правонарушители, да използва записващи и..

публикувано на 20.06.18 в 14:53

Силно начало за X-я национален събор на читалищата в Бяла

Десетото издание на Националния събор на читалищата официално откриха снощи Анастас Трендафилов - кмет на Община Бяла и Силва Хачерян – представител на Министерство на културата.  Зрителите се насладиха на 20 индивидуални и групови изпълнения, а организаторите връчиха 8 златни медала.  Участват 57 читалища с общо над 1100..

публикувано на 20.06.18 в 14:46
Смятаното доскоро за изгубено писмо на Христо Ботев до Христо Сяров, дарено на агенцията от наследниците на фабриканта.

Лични архиви попълват "бели" петна в историята ни

Личните архиви и истории, част от голямата история стават все по-интересни на историците. Това посочи за РВ директорът на варненския държавен архив Владимир Владимиров. До последните политически промени, а и малко след това, приоритет бяха архивите на големите предприятия. Сега тенденциите се обръщат, което позволява да попълваме белите петна в..

публикувано на 20.06.18 в 13:25
Ангел Забуртов

До две години електронен обмен на документи в пристанищата ни

До края на 2020 г. у нас ще заработи системата за електронен обмен на информация в морските ни пристанища. Това каза за Радио Варна генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструкра” Ангел Забуртов. Платформата– т.нар. port community system или PCS, ще струва около 10 млн. лв., а обществената поръчка за избор на изпълнител ще бъде..

публикувано на 20.06.18 в 13:23

Йоги ще правят демонстрации в Добрич

С мащабна демонстрация на 21 юни във фоайето на Висшето училище по мениджмънт в Добрич ще бъде отбелязан Международният ден на Йога. Над 100 студенти от 12 държави, близо от половината от които са от Индия, ще се включат в събитието, съобщиха от учебното заведение. На монитор във фоайето ще бъде излъчена демонстрацията на Йога упражнения на..

публикувано на 20.06.18 в 12:21