80 агресивни кучета има във Варненския приют, няма евтаназирани животни

Приютът за безстопанствени кучета във Варна  е с капацитет  близо 200 животни. В момента там има около 110. Бюджетът за издръжката му е над 340 хил. лв.

В двете халета на приюта са настанени 80 агресивни кучета, прибрани от улиците на града по жалби и свидетелство на граждани.  Какви са основанията, за да бъде настанено в приюта агресивно куче и какво се предприема обясниха пред репортера Даниела Стойнова директорът на  дирекция “Управление на сигурността и контрол на обществения ред” Николай Няголов и главният  експерт Нели Георгиева:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба показва реквизити от филма "Капитан Петко войвода" във Варна

По случай Деня на Тракия 26 март изложба с реквизит от филма "Капитан Петко войвода" ще се открие на 22 март 2018 в от 11.00 ч. в сградата на Музея на Възраждането във Варна на ул. Л. Заменхоф 21. Изложбата показва пътя на създаването на един знаков за българската памет филм и припомня историята на българите преселници от Беломорска Тракия. Тя..

публикувано на 20.03.18 в 16:04

"Градски транспорт" - Варна с 20% по-малко приходи заради задръстванията

С 20 % са паднали приходите на фирма "Градски транспорт" - Варна, заради затруднения трафик в града и отлива на пътници. Това обяви инж. Злати Златев – изпълнителен директор на „Градски транспорт” - Варна на днешното заседание на комисия "Транспорт" към Варненския общински съвет. Проблеми с точното изпълнение на графика има превозвачът. "Заливат..

публикувано на 20.03.18 в 15:27
Изчакване на гарата във Велинград

Родопската теснолинейка - необходимост и романтика

Началната гара е Септември. Крайната – Добринище. Разстоянието между тях е 124,7 километра по тясна железопътна линия. В следващите минути ще ви пренесем в Родопите и ще ви повозим с едно от влакчетата на родопската теснолинейка, която свързва Горнотракийската низина, Родопите, Рила и Пирин. По пътя си родопската теснолинейка преминава през..

публикувано на 20.03.18 в 15:18

Пролетта не е фалшива новина

Пролетта идва, въпреки снежните вихрушки навън! Доказва го шарения чадър и пролетното настроение на момиченцето с цветния чадър,което като Мери Попинз за малко да излети нагоре с вятъра. Доказва го и разцъфналата, въпреки студа магнолия,на която варненци са закичили мартениците си с пожелания за здраве и радост. А..

публикувано на 20.03.18 в 15:10

„Дни на кандидат – студента” в Пета гимназия във Варна

За поредна година учениците от всички класове на Пета гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх" имат възможност за лична среща с представители на различните висши училища във Варна, на агенции и университети от страната, предлагащи образование в чужбина. Идеята е те да получат нужната им информация за по-нататъшното си образование, която да..

обновено на 20.03.18 в 15:02

До края на март отварят едното платно на бул. „Приморски”

До края на месец март едното платно на бул. „Приморски” във Варна ще бъде отворено за движение, обяви директорът на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване” Петър Гърбузов на днешното заседание на комисията по Транспорт към Варненския общински съвет. Гърбузов не се ангажира със срок за завършване на строителството на бул. „Левски”, но..

публикувано на 20.03.18 в 14:30

Костадин Костадинов готви протест срещу посещението на Ердоган във Варна

Протест срещу посещението на турския президент Ердоган в България за срещата във Варна организират на 26 март от 12 часа на площад "Независимост" в морската столица от партия "Възраждане". Това съобщи Костадин Костадинов - председател на формацията. Костадинов посочи, че в протеста ще участват хора и от други градове, ще има и други акции,..

публикувано на 20.03.18 в 14:27