Мидопроизводството в Кранево се активизира

Задвижват се инвестициите за мидопроизводство в Кранево и зеленчукови оранжерии в село Църква. Това съобщават от Басейнова дирекция с последните си решения, обявени от Община Балчик.

В село Църква е одобрено водовземане за напояване на 6,4 декара зеленчукови оранжерии. Годишното потребление е близо 4000 кубически метра вода в продължение на 10 години.

Още по темата в прикачения звуков файл от кореспондента на Радио Варна в Балчик Албена Иванова:ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчиха наградите в конкурса за есе на Радио Варна - "Морето в мен"

Над 30 есета, на младежи на възраст от 9 до 18 години от различни населени места - Благоевград, Варна, Годеч, Димитровград, Карнобат, Мездра, Монтана, Перник, Шабла и Шумен се включиха в конкурса за есе на Радио Варна „Морето в мен”. Награждаването на младите автори се състоя в Арт салона на медията. Морето и необятното му синьо, хоризонтът,..

обновено на 21.03.18 в 17:46

Община Варна с награда за охранителните канали в Аспарухово

Община Варна получи награда за проекта „Възстановяване на водопроводимостта на двата охранителни канала в кв. Аспарухово“, в категория „Екологична инфраструктура“ по време на специалното издание на инициативата „Infrastructure Bulgaria Awards 2018“. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и се..

публикувано на 21.03.18 в 16:52

Ицко Финци идва да живее във Варна

Актьорът Ицко Финци, известен както от театъра и киното, така и с проявите си като цигулар се пренася в морската столица. Това заяви той броени дни преди концерта му на 30 март от 18,30 часа Концертното студио на Радио Варна. Ицко Финци ще изнесе пред публиката "Нещо като домашен концерт" (опит за музикална автобиография). Какво накара актьорът и..

публикувано на 21.03.18 в 16:43

Задържаха руменъц за кражба в Балчик

20-годишен румънски гражданин е задържан, след като е установено, че е извършил кражба от търговски обект в Балчик, съобщиха от областната дирекция на полицията в Добрич. Е.К. е от Констанца, от търговския обект в крайморския град е извършил кражба на дамски портфейл с намиращите се в него лични документи и пари, е установено в хода на..

публикувано на 21.03.18 в 15:50

Започна реконструкцията на пречиствателната станция в Добрич

Първа копка на реконструкцията на градската пречиствателна станция за отпадни води в Добрич бе направена днес. Модернизацията на съоръжението е в рамките на проекта за подобряване на водния цикъл в града, който се реализира по Оперативна програма „Околна среда“. Проектът е на обща стойност 115 милиона лева, а в реконструкцията на..

публикувано на 21.03.18 в 15:31

3862-ма добруджанци декларираха доходите си пред НАП

Това  съобщиха от местния офис на приходната агенция в Добрич. Все повече данъкоплатци предпочитат да контактуват с институцията по електронен път, катоблизо 2000   от  формулярите са подадени с електронен подпис или персонален идентификационен код, което представлява 52% от общо подадените годишни декларации. От приходната агенция напомнят..

публикувано на 21.03.18 в 15:28

Иван Портних: Ремонтът на Аспарухов мост започва през есента

Ремонтът на Аспарухов мост ще започне през есента на тази година, това стана ясно след изказване на кмета на Варна Иван Портних по време на сесията на Общинския съвет. Отговорът дойде след питане на общинския съветник от БСП Милена Георгиева. Георгиева попита: „Имал ли разминаване между изказването на министъра на Регионалното развитие и..

обновено на 21.03.18 в 15:19