Почина Стивън Хокинг

Стивън Хокинг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Признатият за един от най-голумите умове за времето си астрофизик Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст.Той боледуваше от амиотрофична латерална склероза и почти единственото нещо от тялото му, което работеше, бе мозъкът. Заболяването го бе привързало към инвалидна количка повече от 40 години.Британският учен почина в сряда, съобщиха неговите деца в комюнике."Ние сме дълбоко натъжени от смъртта на нашия обожаван баща". "Той бе голям учен и необикновен човек, чиито трудове ще живеят още много години", написаха децата му Лъки, Робърт и Тим в текста, публикуван от британската Прес асосиейшън и АФП.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Доклад ЕК о состоянии данного государства

Българи в Брюксел на протест пред Европейската комисия

Българи, живеещи в страната и в чужбина ще се съберат следобед на протест пред Европейската комисия в Брюксел. Протестът е предвиден за 15 ч. българско време, като досега участие са потвърдили малко над 160 души."По-голямата част от населението на България е поставено в изключително тежки условия, несъвместими с нормалното оцеляване и водещо до..

публикувано на 26.09.18 в 07:13

Представят варианти на нови здравноосигурителни модели

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще представи днес варианти на нови здравноосигурителни модели. Сред предложенията за нов здравен модел са допълнително задължително здравно осигуряване и пропорционално доплащане от страна на пациента. Една от идеите за нов здравен модел на осигуряване е да се удържат допълнителни средства  за втори..

публикувано на 26.09.18 в 07:08
Трайчо Трайков

Съдът запорира имуществото на Трайчо Трайков заради 2,4 млн. лв.

След проверка   на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е открила несъответствие между декларираните доходи и активи на бившия министър на енергетиката .Съдът наложи запор на имущество на бившия министър на енергетиката Трайчо Трайков, който сега е общински съветник. След проверка,..

публикувано на 26.09.18 в 06:56

ЦРУ търси агенти с турски, арабски, персийски и китайски езици

Директорът на Централното разузнавателно управление на Съединените американски щати Джина Хаспел заяви, че ръководената от нея организация има нужда от агенти владеещи арабски, китайски, персийски и турски езици. Според Хаспел именно подобни агенти са от първостепенна необходимост за разузнавателни операции в държави, противници на Съединените..

публикувано на 26.09.18 в 06:52

Русия предупреди САЩ срещу разполагането на оръжия в космоса

Русия е предупредила САЩ да не разполагат оръжия в космоса, заяви директорът на управлението по неразпространение и контрол над оръжията в руското МВнР Владимир Ермаков. „Има една държава, САЩ, в чиято военна доктрина ясно е отберлязано, че САЩ ще предприемат всички възможни усулия, за да..

публикувано на 25.09.18 в 15:49

Утвърдени са новите учебни програми за безопасност на движение по пътищата

Децата и учениците ще учат безопасност на движението по пътищата по нови програми, утвърдени от Министерството на образованието и науката. 56 часа минимално са предвидени за подготовка в училище в часа на класа, а в детските градини ще има между пет и седем педагогически ситуации годишно, съобщи пресцентърът на МОН. Часовете по пътна..

публикувано на 25.09.18 в 15:46

Хората се влюбват за една трета от секундата

Невробиолози установиха, че хората се влюбват за една трета от секундата, съобщи в. "Дейли мейл". Определянето на пола на човека насреща отнема 244 милисекунди, а привлекателността се преценява само 59 милисекунди по-късно. Според една теория хората регистрират привлекателността толкова бързо, за да увеличат вероятността да изберат..

публикувано на 25.09.18 в 12:36