Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тридневен форум „Кариери” в Икономически университет-Варна

Рекорден брой фирми участват в деветото издание на кариерния университетски форум. 81 работодатели и представители на различни браншови организации представят дейността си, като осигуряват над 300 свободни длъжности - стажове, работни позиции с постоянна или сезонна заетост, длъжности на професионално и експертно ниво. Студенти и бизнес се срещат на Студентската улица, която се помещава на първия етаж в основната сграда на Икономическия университет, научаваме от Гергана Стоева, ръководител сектор „Алумни и кариери”:

Всеки един от трите дни ще има различни фирми между 10 и 14 часа. Работодателите ще могат да се срещнат с всички студенти на Икономически университет Варна и на Колежа по туризъм, за да обявят своите работни позиции, начините си на подбор, а и студентите от своя страна са подготвени и носят на място своите автобиография и мотивационно писмо, за да кандидатстват директно на форума. "

На форума в Икономически университет има представители както от туристическия сектор, така също и от всички основни направления на икономическата дейност – индустрия, международни компании, държавна администрация, уточнява доц. Мария Станимирова, ръководител мрежа за сътрудничество на ИУ-Варна с бизнеса:

"Икономически университет развива платформа за сътрудничество като иновативен канал за комуникация. От тази учебна година задължителните стажове за студенти трети курс ще се администрират задължително през платформата. По този начин ще можем да обхванем като статистика областите, в които студентите се реализират, каква оценка като удовлетвореност дават на бизнеса, каква оценка дават техните работодатели за положените от тях усилия по време на стажа. Друга възможност е да посочат, че са създали собствен бизнес и работят в организацията си. Наблюденията ни показват, че нараства броят на онези инициативни студенти, които стартират бизнес още докато се обучават, както и тези, които работят на основен трудов договор по време на своето обучение."

Всеки от трите дни на кариерния форум ще започва с официално откриване в Конферентна зала 1 в ИУ – Варна. Студентите ще бъдат включени в няколко игри с награди.

Целият репортаж на Емилия Николова чуйте в прикачения файл:





Снимка

Снимка

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Облачно, на места ще превали

Днес ще има значителна облачност. По-късно следобед и вечерта на места ще превали, възможни са и гръмотевици. По-малка е вероятността за валежи по Черноморието. Ше духа слаб вятър предимно от юг-югоизток, който следобед в Североизточна България, а до вечерта и по Черноморието ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Максимални..

публикувано на 25.04.24 в 05:49

Адресите без ток

В периода 23.04.2024 - 26.04.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Рояк. Ще се редува поетапно изключване на отделни улици, така че да не се лишават от електрозахранване всички клиенти. На 25.04.2024 от 09:00 ч. до..

публикувано на 25.04.24 в 05:00

Грешно задание на инвестиционния проект за разширение на бул. "Цар Освободител" - около тази теза се обединиха участниците в общественото обсъждане по темата

Близо три часа продължи общественото обсъждане на инвестиционния проект за разширяване на булевард "Цар Освободител" във Варна. На срещата в зала "Пленарна" бе изразено единното мнение, че проблемът за бъдещото изпълнение на идейния проект идва още със самото му задание.  Подробният комуникационно-транспортен план в териториалния обхват на бул. „Цар..

публикувано на 24.04.24 в 20:50

ОбС-Варна утре решава ще има ли нови правила за ел. тротинетките и по-високи тарифи на такситата

Общинският съвет се събира на редовно заседание в четвъртък – 25 април, в 10:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна. В предварителния дневен ред са включени 12 точки. Съветниците ще определят кои ще са тазгодишните носители на награда „Варна“ в сферата на културата, науката и образованието. За престижното отличие са номинирани общо 30 личности и..

публикувано на 24.04.24 в 19:52

Безплатна винетка за хората с увреждания с електрически автомобили

Хората с увреждания ще могат да получават безплатна винетка при ползване и на електрически автомобили с мощност на мотора до 160 конски сили, предаде БНР. Това решиха депутатите, приемайки на две четения промени в Закона за пътищата, предложени от "Възраждане".  Досега от възможността за освобождаване от винетна такса се възползваха притежателите на..

публикувано на 24.04.24 в 18:52

23 партии и 11 коалиции са подали документи за вота 2 в 1

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия. Крайният срок за това изтече в 17 часа днес, предаде БНР. Всички, подали документите си в срок, ще бъдат регистрирани от ЦИК в условията на така..

публикувано на 24.04.24 в 17:52

Бивши офицери от службите за сигурност във Варна искат реформа в системата

Варненската асоциация „Сигурност“, която е новосформирана от бивши офицери от службите за сигурност в града, иска повече експертност и консултативни съвети към институциите по проблемите на сигурността. Председателят на организацията Марин Черкезов посочи, че той и останалите му колеги искат да помогнат на ръководството на града. Павлин Павлов,..

публикувано на 24.04.24 в 16:23