Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 11 април с Доротея Николова

Мъгла във Варна
Снимка: Доротея Николова

Отводнителна шахта без капак е причина за щети по преминаващите автомобили, вкл. сметопочистващите. Проблемната шахта е в кв.Аспарухово, на пресечката на улиците Злетово и Тунджа ( в близост до храма „Св.Цар Борис Първи”).За ситуацията разказва Мариела Димитрова.

Репортаж на Валери Великов за облагородяването на района на Морска гара и за съборената каменна ограда край зоната за отдих, която някога отделяше акцизния контейнерен склад.

Окръжният съд в Добрич трябва да излезе с решението за искане за екстрадиция на Желяз Андреев, който е работил в колцентър и продавал стоки с възможна двойна употреба. Репортаж на Петранка Божкова.

Ново училище, приют за бездомни и социално слаби, кризисен център за деца и и център за обществена подкрепа ще бъдат изградени във Варна на площ от 21 дка на ул. "Петко Стайнов" 7. Още за това разказва Даниела Стойнова.

За две изложби ще ви разкажем в днешната ни програма. Визуалната провокация на Цвета Убчева, която пресъздава собственото си виждане за вселената посредством златната спирала и числата на Фибоначи е първата от тях. Мартин Николов ще ни срещне с Ангел Ненов след завръщането му от Индия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 15 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 15 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Tomi Koivusaari (AMORPHIS, BJØRKØ). Представяне на новия албум на PAST REDEMPTION "Final Redemption" – разговор с Димитър Хаджиилиев, Стефан Иванов, Александър Василев “Пандата“ и Димитър Пенков. Христо Красимиров за крафт бирата и концерта на VRANI VOLOSA на 20 април във..

публикувано на 15.04.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 14 април с Мариела Димитрова

Три закона се променят по неблагоприятен за гражданите начин, алармираха граждански и екологични организации. Според екоактивистите, с предложените от депутатите от ГЕРБ и ДПС промени между първо и второ четене в три закона - за опазване на околната среда, за  насърчаване на инвестициите и за устройство на територията, се осигурява "бърза..

публикувано на 15.04.24 в 06:15

В селото без кметство - Просечен

Село Просечен е най-малкото населено място в Община Суворово. На 5 километра е от Чернево. Има само 11 души с постоянен адрес, а по настоящ са около 30. Това е закътано местенце, което е подходящо за тези, които търсят усамотение. Селото вече няма кметски наместник и за него ни разказва кметът на Суворово Данаил Йорданов.

публикувано на 13.04.24 в 09:30
Chart

#759 ТОП 20 (12.04-19.04.2024)

публикувано на 12.04.24 в 19:21
Автор: Капка Кънева

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 април със Светлана Вълкова

Илюстраторката Капка Кънева – гост на „Литературен прожектор – слово, изображение, пространство“ - проект на Варненската регионална библиотека Предстои второ издание на БУНА - Фестивалът за съвременно изкуство във Варна Лиза Боева и Ицко Финци представят радиолектория, свързана с Кафка JP3 - Живко Петров трио, с премиера на “Beyond the..

публикувано на 12.04.24 в 12:28

НОВИЯТ ДЕН на 12 април с Иван Барбов

Още преди изгрева на слънцето в Международния ден на космонавтиката, точно в 6.00 часа, сутрешният спътник на Радио Варна ще излети в „ефирната галактика“. На борда му ви очакват Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Венци Фотев. Във времето до 10.30 часа ще гравитираме около интересните теми, актуалните новини и хубавата музика...

публикувано на 12.04.24 в 05:11
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 11 април

Коментар от Община Варна за незаконен и опасен билборд, поставен в центъра на Варна; Проблемът с популацията на бездомните кучета коментираха кметове на общини във Варненска област с областния управител на Варна. Популацията се увеличава, особено през пролетта и есента, но как може тя да се ограничи? Репортаж по темата; Проблемите на пчеларите..

публикувано на 11.04.24 в 11:12