Варненци - най-добри шофьори и автомонтьори

Отборът на Професионалната техническа гимназия във Варна е комплексен победител в националното състезание за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС в страната. Състезатели на домакините станаха първи  и в двете индивидуални дисциплини. Най-добър млад водач в България е 12-класникът Христо Христов. Най-добре ремонтира автомобилите 11-класникът Владислав Чекриеру. Двете момчета заедно с ръководителя на варненския отбор инж. Асен Начков ще представят страната в европейското състезание през май. За първи път България ще участва в надпревара на такова високо ниво благодарение на спонсор.

Втори в отборното състезание е екипа на Професионалната гимназия по селско стопанство "Земя" в Провадия, трети - Техническата професионална гимназия от Ботевград. В надпреварата участваха общо 7 отбора от цялата страна. Състезанието е част от официалния календар на образователното министерство.

"Всяка година имаме представители сред първите трима, но комплексни победители сме за втори път след 2014 година", каза за Радио Варна зам.-директорът на Професионалната техническа гимназия- Варна  Надежда Желязкова. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

„No talk, All Action!”

Предстои 11-то издание на   Startup Weekend Varna.  То ще събере над 100 бъдещи и настоящи предприемачи в Техническия университет във Варна. В рамките на почти три дни, участниците ще могат да претворят иновативната си идея в бизнес и да получат помощ от дългогодишни професионалисти. Startup Weekend e интензивно 54-часово събитие, в..

публикувано на 23.09.18 в 13:52

Кран за нерегламентирано точене на алкохол откриха в района на Карнобат

При производството на алкохол в района на Карнобат е имало тръба, от която е преминавало нерегламентирано количество алкохол. Това съобщиха на специален брифинг днес от Агенция "Митници". Всичко това води до ощетяване на държавния бюджет, посочи Юлиян Мирков от агенция „Митници“. „Тръбата е част от производствен процес на дестилация в..

публикувано на 23.09.18 в 13:41

Нова организация на транспорта в Белослав

Реорганизацията на комуникационно – транспортната мрежа на територията на Белослав е заради новата учебна година и предстоящия зимен сезон, съобщава на сайта си местната администрация. Промяната предвижда забраняване  паркирането на автомобили  по улица „ Трети март” в участъка от кръстовището на ул. „Св.Св.Кирил и Методий” и ул. „Трети март” до..

публикувано на 23.09.18 в 12:06

Пътища в ремонт в Източна България

Продължават ремонтите дейности по пътищата от републиканската мрежа в Източна България, съобщава на сайта си Агенция "Пътна инфраструктура". До 23 декември движението па автомагистрала „Черно море“  област Варна от км 0+000 до км 8+600 ще се осъществява  двупосочно в платното за Бургас, поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка...

публикувано на 23.09.18 в 12:00

Събират опасни отпадъци от домакинствата

Мобилен пункт ще приема опасни отпадъци от домакинствата във Варна между 26 и  29 септември, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.  Гражданите могат да предават  лекарства с изтекъл срок на годност; живачни термометри и живак; почистващи препарати, дезинфектанти,..

публикувано на 23.09.18 в 11:02

Вход свободен в седмицата на спорта

От днес до следващата неделя – 30 септември, Варна е част от инициативите, които са свързани с европейската седмица на спорта. Мотото ѝ е „Бъди активен“. Открити тренировки по тенис на маса, любителски и благотворителни бягания, кондиционна тренировка на открито, планинско колоездене и дори домакинство на открития национален турнир по..

публикувано на 23.09.18 в 09:09

Чистят плажа под хижа "Ветеран"

Доброволци организират почистване на плажа „Ветеран“ днес . Началото на почистването е от 10.30 ч., а за краен момент е посочен 14.30 ч.  Инициативата е в подкрепа на каузата „Черно море, свободно от пластмаса“. Зад нея застават и хората, които се впуснаха в първото в страната морско предизвикателство Wind2win - сърфистите Илияна..

публикувано на 23.09.18 в 08:22