"Новият ден" на 16 април с Доротея Николова

Снимка: личен архив

Поредица от научни наблюдения доказват, че една чашка кафе дневно всъщност от полза. Кафето може да намали риска от инфаркт! Кафето понижава риска от някои видове рак! Кафето ободрява и повишава настроението! Още за кафето от репортера ни Ваня Славова.

Въвеждането на  Синята зона във Варна, приключването на мащабното пътно строителство, чистотата на въздуха в града и проблема с паркирането са част от въпросите, които вълнуват студентите от варненския ИУ. Това стана ясно на среща – дискусия  със Станислав Иванов,  председател на комисията „Финанси и бюджет” към варненския Общински съвет, на която той запозна бъдещите финансисти как се формира бюджета на община Варна за 2018 година. С тях разговаря Димитрина Дончева.

В ефира на Радио Варна ви срещаме отново с Бела Бенова, която вече 12 години през летните месеци обикаля по света, за да снима морските фарове. Тазгодишните ѝ планове включват обиколка по крайбрежието на Литва, Латвия и Естония в пулсиращата светлина на балтийските маяци. Неизменна част от всяко нейно пътуване е велосипедът ѝ - българско производство, противно на очакванията, с почти всичките си оригинални част. В събота, Бела Бенова, която е родена във Варна открива в родния си град поредната си изложба, която ще остане тук до 3 май.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В StartUp: Дропшипинг или как продаваш без да притежаваш

След като вече ви срещнахме с единствената българка, която работи в една от най-големите онлайн платформи за търговия в света – ebay, тази седмица в StartUp ще ви разкажем как да търгувате през нея, но и през останалите подобни световни платформи. Наш гост ще е Цветан Радушев, който се занимава с т.нар. дропшипинг вече близо 8 години и зад..

публикувано на 23.04.18 в 15:05

"На светло" в понеделник, 23 април

Добър ден от Нина Милошевич, Петър Венков, Атанас Илиев! Проследяваме протеста на служителите в РЗИ след 14ч. И още...."Маратон на четенето" в Добрич и Варна; Репортаж от заседанието на Правната комисия в Община Варна; Какво си спомня Меглена Шишева за началото си във Варненската детско-юношеска опера, която отбелязва 25-годишен юбилей?; Има ли..

публикувано на 23.04.18 в 11:42

“Новият ден” на 23 април с Мариела Димитрова

Маратон на четенето ще направят и т.г. Регионалните библиотеки във Варна и Добрич. И т.г. в традиционното четене на глас и споделяне на любими произведения ще участват ученици, екипи на варненски фирми и организации и разбира се, редовни читатели на Библиотеките. В 8.10 часа чуйте повече за четенето в РБ „Пенчо Славейков“-Варна. А в 10.10 часа..

публикувано на 23.04.18 в 06:40

"Позиция" с Валери Великов, на 21 април

Теодор Дечев от Асоциацията на индустриалния капитал обяснява защо работодателите отново са в протестна готовност заради ТЕЦ "Варна". Кой и как може да излекува здравната система?. Отговорите са от председателя на Българския лекарски съюз проф. Радослав Радев. Евродепутатът Ангел Джамбазки с коментар за евентуалното присъединяване на Македония..

публикувано на 21.04.18 в 09:29
Chart

#492 ТОП 20 (20.04.2018-27.04.2018)

публикувано на 20.04.18 в 21:10

Уранопули, Света гора, Егейско море - "Хоризонти" в Гърция с досег към безкрайността

Малкият гръцки град Урануполи е досег с безкрайността. И не само заради непосредствената близост до Света гора. Уранопули е последното селище от свободната гръцка територия на Халкидическия полуостров. На юг следва третия, най-източен ръкав на Халкидики - Атон, или Света гора. Тесният къс земя се врязва в Егейско море и дори завършва с двухиляден..

публикувано на 20.04.18 в 11:33
Анелия Калчева

"Новият ден" на 20 април 2018 г. с Димитрина Дончева

Много динамично  е ежедневието на 23-годишната  варненка Анелия Калчева /на снимката/. Учи медии в Шотландия, била е на обмен в Австралия, желае да продължи обучението си  в Италия, знае основните международни езици и вече е убедена, че може да се реализира където и да е по света. Има сайт, кулинарен блог и фотографска страница. Обича да пътува и..

публикувано на 20.04.18 в 05:30