"Новият ден" на 16 април с Доротея Николова

Снимка: личен архив

Поредица от научни наблюдения доказват, че една чашка кафе дневно всъщност от полза. Кафето може да намали риска от инфаркт! Кафето понижава риска от някои видове рак! Кафето ободрява и повишава настроението! Още за кафето от репортера ни Ваня Славова.

Въвеждането на  Синята зона във Варна, приключването на мащабното пътно строителство, чистотата на въздуха в града и проблема с паркирането са част от въпросите, които вълнуват студентите от варненския ИУ. Това стана ясно на среща – дискусия  със Станислав Иванов,  председател на комисията „Финанси и бюджет” към варненския Общински съвет, на която той запозна бъдещите финансисти как се формира бюджета на община Варна за 2018 година. С тях разговаря Димитрина Дончева.

В ефира на Радио Варна ви срещаме отново с Бела Бенова, която вече 12 години през летните месеци обикаля по света, за да снима морските фарове. Тазгодишните ѝ планове включват обиколка по крайбрежието на Литва, Латвия и Естония в пулсиращата светлина на балтийските маяци. Неизменна част от всяко нейно пътуване е велосипедът ѝ - българско производство, противно на очакванията, с почти всичките си оригинални част. В събота, Бела Бенова, която е родена във Варна открива в родния си град поредната си изложба, която ще остане тук до 3 май.

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СЕЛО на 20 октомври - село Падина

Красива природа, чисти улици, парк със спортни съоръжения на открито и детска площадка – това е част от село Падина, община Девня. Едно от малките селища в региона – около 200 души постоянни жители. На 12 километра от Девня и на около половин час път от Варна. Повечето хора са възрастни и затова естествено там няма безработни. Няма и бебета - още..

публикувано на 19.10.18 в 18:15

"Позиция" с Жоро Бекяров, 20 октомври

Темите и гостите в предаването "Позиция": Главният архитект на Община Варна Виктор Бузев в отговор на въпросите за визията на Варна, за паспортизацията на сградите културно наследство, скъпа ли е "дупката" и с какво ще я "пълним", както и за неспазените срокове на инфраструктурните проекти в града. Мария Габриел – еврокомисар по цифровата икономика..

публикувано на 19.10.18 в 15:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 19 октомври със Светлана Вълкова

Къде растат добрите мисли?: „Оранжерия за мисли“ – инсталация на художничката Велина Гребенска Детската писателка Нуша Роянова се завърна от 70-ия Панаир на книгата във Франкфурт Цигуларят Ара Маликян скоро във Варна „След лятото“ – изложба живопис на Долорес Дилова „Завой“ – Иван С. Вълев представи дебютната си..

публикувано на 19.10.18 в 13:30
Chart

#514 ТОП 20 (19.10.2018-26.10.2018)

публикувано на 19.10.18 в 10:27

НЮАНСИ на 19 октомври

Понякога не можеш да премълчиш нуждата си от почивка със семейството или от най-романтичната сватба на света, или просто от няколко часа време само за себе си сред природата и безкрая на морето. Представяме ви Аква хотели – Варна и Бургас, и ваканционен комплекс „Топола Скайс”– част от групата хотели, разположен над един от най-красивите Черноморски..

публикувано на 19.10.18 в 06:10

"Новият ден" в петък, 19.10.2018г.

Днес предстои последната от цикъла „АРХИТЕКТУРНИ СРЕЩИ“ във Варна от 18ч. Какъв е смисълът на градския център в 21 век, за пешеходството и велотранспорта, са само част от темите, на които ще се беседва тази вечер. Специален фокус ще бъде поставен върху темата за публичните градски пространства и публичния живот, за това как процесите в градския живот..

публикувано на 19.10.18 в 06:00

”На светло” на 18 октомври с Мариела Димитрова

Всички секторни системи за морско наблюдение ще станат съвместими до 2020 година и ще обменят данни помежду си стана ясно на заключителната среща по проекта „In Bul MarS” за интегрирано българско морско наблюдение.   Още за механизма ще разкаже в 14. 20 часа Петър Киров, главен секретар на изпълнителна агенция „Морска администрация”...

публикувано на 18.10.18 в 13:23