"Пътна полиция" провежда операция за контрол на скоростта

"Пътна полиция" ще проведе специализирана полицейска операция за контрол на скоростта от днес (16 април) до неделя (22 април). Тя е заложена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и подобни операции ще има на територията на всички страни членки, съобщиха от МВР.

Целта е намаляване на пътнотранспортните произшествия, предизвикани от бързото шофиране. В рамките й екипите на "Пътна полиция" ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за скоростта.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕК одобри българската програма по двойния стандарт при храните

Имаме поредна ефективна крачка за двойния стандарт с храните. Европейската комисия одобри предложения от България пилотен проект за справяне с двойния стандарт в храните и напитките. Вече ще има българска програма на стойност 1.3 млн. евро, която ще подпомага всички потребителски организации, които да се борят с двойните стандарти. Те вече ще..

публикувано на 23.07.18 в 13:41

КАЛЕНДАР: 23 юли – Денят на Шестия сърдечен тон

Шестият сърдечен тон е известен в медицината още като „тон на Митев“. Откритието е обявено за българското научно постижение на XX век. Негов откривател е проф. д-р Иван Митев. Първият и вторият сърдечен тон могат да бъдат чути с просто ухо. Третият и четвъртият са „достъпни“ благодарение на стетоскопа /слушалката/. Петият сърдечен тон..

публикувано на 23.07.18 в 11:31

Александър Вучич: "Изпреварихме България по средна заплата"

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че страната му вече е изпреварила по средна заплата България. В момента в Сърбия тя е 424 евро. Изпреварихме България и Босна и Херцеговина. Зад нас са Албания и Македония. Ще достигнем и останалите. Следващите държави са Унгария и Румъния, каза още Вучич. "В момента се намираме в много..

публикувано на 23.07.18 в 09:41

Догодина изпитите след 7-и клас - с близо месец по-късно

Седмокласниците да учат до края на юни и да се явяват на матури с близо месец по-късно отколкото досега. Това предлага Министерството на образованието за новата учебна 2018-2019-а година. Новият график за учебното време и ваканциите, както и за датите и дейностите по държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и изпитите за..

публикувано на 23.07.18 в 07:50

Вече 6700 чужденци работят сезонно в България

Два пъти повече сезонни работници от страни извън Европейския съюз тази година у нас, показват данните на Агенцията по заетостта. От януари до началото на юли, Агенцията е разрешила достъпа на 6700 чужденци до трудовия пазар у нас като сезонни работници. Само преди година за същия период те са били под 3000. Най-много чужденци са дошли от..

публикувано на 23.07.18 в 07:02

Жълт код за дъжд днес, валежи през цялата седмица

Предупредителен жълт код за обилни валежи е обявен за днес за почти цялата страна. Изключение правят най-източните области - Бургас, Варна и Добрич, както и най-западните - Благоевград. Кюстендил, Видин и Монтана. В районите с жълт код се очакват количества до 25 литра на квадратен метър дъжд. От понеделник до сряда атмосферата по Черноморието..

публикувано на 23.07.18 в 04:04

Обърнат камион на АМ "Хемус" промени организацията на движение край Нови Пазар

Временна организация на движението е въведена за пътуващите към и от Варна, през АМ "Хемус", съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен. Заради пътен инцидент на магистралата край Нови пазар движението от и към Варна се пренасочва от екипи на "Пътна полиция" през първокласния път Русе - Варна. В дежурната част на областната дирекция на..

публикувано на 22.07.18 в 15:47