Седмица на правните науки в Икономически университет – Варна

3
Снимка: Радио Варна

Седмица на правните науки започна от днес в Икономически университет – Варна. Инициативата е на катедра „Правни науки“.

В рамките на проявата този следобед се провежда Студентска научна сесия, на която студенти от различни специалности представят своите умения и достижения не само в научната област, в която се обучават, но и в други области. Докладите и презентациите на участниците ще бъдат оценени от специално формирана комисия, състояща се преподаватели от състава на катедра „Правни науки”, както и от представители на практиката от Районен съд - Варна и Окръжен съд - Варна, обясни за Радио Варна доц. Андрияна Андреева – ръководител на катедра „Правни науки".
Утре от 10.00 ч. ще се състои беседа "По стъпките на юриспруденцията в някогашна Варна" за студенти, преподаватели и всички с интерес към правната наука. Тръгването е от двора на ИУ, а беседата ще води краеведът Християн Облаков.

На 20.04.2018 г. от 9.30 ч. в Икономически университет – Варна, ЗАЛА 1, ще се проведе кръгла маса на тема „Административно право – съвременни тенденции в правораздаването и доктрината“, организирана съвместно от катедра „Правни науки“, Административен съд – Варна и Института за държавата и правото при БАН в изпълнение на сключени договори за сътрудничество. Целта на научната проява е да се представи проблематиката на административното правораздаване и връзката му с административната доктрина, като се предостави възможност за дискутиране на свързаните с тези сфери теми през погледа на теоретици и представители на съдебната власт. Във форума ще участват практици и учени от различни сфери на практиката и теорията, научни работници от ИУ – Варна, Института за държавата и правото към БАН и други висши училища, съдии, представители на адвокатурата и други институции.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дебатите за блок "Добрич" стартираха предизборната битка в община Добрич

Продължилата повече от 30 години вече история на един блок в Добрич стана повод за стартиране на предизборната кампания в общината 11 месеца преди местните избори. В две поредни общински сесии, едната от които извънредна и с тема на дебати само и единствено съдбата на този общински блок, общинските съветници се разделиха на два враждуващи лагера, а..

публикувано на 19.01.19 в 15:44

Янко Станев: "Здравеопазването трябва да е приоритет през следващата 2020-та. Няма да е драма ако за целта изтеглим нов кредит"

Както тази 2019-та е година на спорта за Варна, така се надявам 2020-та да е година на здравеопазването в морската столица, каза зам. председателя на общински съвет Янко Станев. Според него догодина може да се изтегли още един кредит посветен на здравеопазването: Евентуално с нов заем може да решим проблемите на АГ и Очна болница, заедно..

публикувано на 19.01.19 в 13:49

Борислав Гуцанов: "Прокуратурата трябваше отдавна да се самосезира относно проекта „Интегриран градски транспорт"

Прокуратурата трябваше отдавна да се самосезира относно проекта „Интегриран градски транспорт“, коментира за Радио Варна председателят на Градски съвет на БСП-Варна Борислав Гуцанов : "Не е възможно да трупа милиони загуба. само в бюджета за миналата година се отразява с десет милиона! И никой не казва нищо? Е, това не е ли политически чадър?..

публикувано на 19.01.19 в 13:17

Къде няма вода днес?

До около 18 часа без вода ще бъдат абонатите от района на Градския часовник до жп гара - Варна. Към 16 часа се очаква да бъде отстранена аварията, заради която на сухо е част от местност "Ален мак", съобщава на сайта си ВиК- Варна.

обновено на 19.01.19 в 11:46

Затварят улици в "Гръцката махала"

Няколко улици в район "Одесос" ще бъдат затворени за ремонт в район "Одесос" от понеделник, 21 януари. Движението ще се осъществява по обходни маршрути, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. Затворена за движение ул. „Цар Симеон I“ - в участъка между ул. „София“ и ул. „Габрово“ и между ул. „Цариброд“ и ул. „Дебър“...

публикувано на 19.01.19 в 11:18

"Върви и се усмихвай" по варненските тротоари. Възможно ли е?

Мобилното приложение "Върви и се усмихвай" ще бъде представено днес във Варна. То ще бъде тествано в реално време, след което ще бъдат обсъдени мнения и препоръки за неговото използване в ежедневието. Срещата започва в 10 часа в хотел Rosslyn Dimyat и е част от проекта „CITYWALK“ по Програма за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020..

публикувано на 19.01.19 в 08:11

Туристически поход до Атанасовското езеро днес

Походът се организира традиционно ден преди едноименния маратон. Походът покрай езерото до Сарафово започва днес в 11 ч. от Културен център "Морско казино". Над 170 души са заявили участие в спортната проява, която предстои утре. Те ще се включат в дисциплините бягане 8 км и 21 км, и колоездене. Основната цел на събитието е да се популяризират..

публикувано на 19.01.19 в 07:53