ДГС „Суворово” подари фиданки на ОУ „Васил Левски” в с. Михалич

ДГС „Суворово” подари фиданки на ОУ „Васил Левски” в с. Михалич, община Вълчи дол. Дръвчетата бяха засадени в двора на училището, а залесителната инициатива се превърна в истински празник, посветен на грижата за природата. 

Събитието бе част от националната кампания „Лесовъд за един ден”, чрез която горски служители помагат на деца да усвоят полезни знания и умения за опазването на зеленото богатство. За своето активно участие в залесяването учениците от ОУ „Васил Левски” получиха от ДГС „Суворово” грамоти и подаръци.
„Чрез кампанията се опитваме да предадем своите знания и натрупания опит на младите хора, на които ще завещаем грижата за природата”, коментира директорът на горското стопанство инж. Радостин Желязов. По думите му през тази година на територията на ДГС „Суворово” ще бъдат залесени 63 дка.

„На други 1310 дка предвиждаме лесовъдски мероприятия с цел да подпомогнем естественото възобновяване на горите, което е изключително важно за развитието на устойчивите местни видове”, информира инж. Желязов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От Дуранкулак до Резово с уиндсърф: За море без пластмаса

След месеци очакване и подготовка, днес точно в 10:00 уиндсърфистите Йоан Колев и Илияна Стоилова (сърф училище Акаша), потеглиха от Дуранкулак към Резово, за да осъществят подготвяното една година морско предизвикателство WIND2WIN за скоростно преминаване по море между най-северната и най-южната точка на българското Черноморие, общо около 300 км...

публикувано на 18.09.18 в 20:25

Данъчните дариха на музеи съкровища на иманяри

610 антични монети и други културни ценности са предоставили варненските данъчни на Регионалните исторически музеи в гр. Русе, Силистра и Шумен от началото на годината, съобщават от НАП. Ценните антики са отнети от съда в полза на държавата от иманяри, които незаконно са търсили и държали археологически обекти. През последните няколко..

публикувано на 18.09.18 в 19:40

Подлезът на спирка "Явор" всъщност е в ремонт

Подлезът на спирка "Явор", снимка на чиито "ронещи се" стълби обикаля социалните мрежи и националните медии в последните дни, всъщност е в ремонт. Това обясни за Радио Варна Петър Гърбузов - директор на „Инженерна инфраструктура и благоустройство” в Община Варна. "От началото на година сме направили картотека на всички подлези със състоянието им, снимков..

обновено на 18.09.18 в 17:44

Кметовете на побратимените български и руски градове се събраха за рождения ден на най-стария ни курорт

Втори форум на побратимените български и руски градове се провежда край Варна, във връзка със 110-та годишнина от създаването на най-стария български черноморски курорт „Св. Св. Константин и Елена”. В срещата, организирана от Община Варна, Националното сдружение на общините в Република България, Руския културно-информационен център в България и..

публикувано на 18.09.18 в 17:43

Варна отбелязва независимостта с военно-историческа възстановка

Мащабна военно-историческа възстановка на различните периоди от създаването на българската армия досега ще бъде показана в Аспаруховския парк във Варна на 22 септември - Деня на независимостта на България. Началото на спектакъла е в 11 часа, осигурени са всички мерки за безопасност за зрителите, уточниха организаторите от Министерството на..

публикувано на 18.09.18 в 17:34
Част от проекта на новия бул.

Обитателите на 9 имота продължават да бавят строителството на бул. "Левски"

Обитателите на 9 имота по трасето на новия бул. "Васил Левски" още не са напуснали отчуждените си жилища. Това спира работата на строителите - както в участъка между булевардите "Владислав" и "Сливница", така и преди бул. "Цар Освободител" и около кръстовището със "Струга". Общо 13 бяха проблемните имоти, за които трябваше да се произнесе съдът...

публикувано на 18.09.18 в 16:30

Част от кв."Владиславово" утре без вода

Ден без вода очаква част от жителите на варненския квартал „Владиславово”, съобщават от ВиК-Варна. Поради ремонт на водопровод захранващ квартала, водата ще бъде спряна на 19 септември, сряда,  от 9 до около 21 ч аса на следните адреси -   блокове от 401 до 407 включително; района на Пощата в квартала, блокове от 18 до 36; от 50  до 57..

публикувано на 18.09.18 в 15:27