Ремонтират ул."6 септември" в Добрич

В Добрич започва рехабилитацията на ул. „6-ти септември“ в индустриалната зона на града по проект за подобряване на инфраструктурата. Проектът е на стойност 1 441 000 лева и се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“. На 20 април в 11 ч. ще бъде направена първата копка на обекта. Проектът е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на община Добрич, съобщиха от общинската администрация. Рехабилитираната улица ще осигури по-добри възможности за развитие на местния бизнес, ще улесни достъпа на потенциалните клиенти до бизнесзоната и ще подобри мобилността на фирмите, смятат от общината.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Крадци от Румъния гастролират във Варна

Двама румънски граждани бяха задържани във Варна за кражба на дрехи от Гранд Мол Варна. В неделя ловките летовници - на 38 и на 46 години, успели да задигнат общо 127 артикула от стелажите на магазин на първия етаж. По-късно те били заловени от полицията и са задържани за 24 часа. Още един инцидент с чуждестранни туристи имаше през уикенда. В събота..

публикувано на 23.07.18 в 15:30

Студенти от Англола учат за капитани и механици в Морското училище

39 студенти от Ангола   вече се обучават във Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров”  във Варна в специалностите „Корабни машини и механизми” и „Навигация”-това съобщи флотилен адмирал проф.Боян Медникаров. За Радио Варна той обясни: Флотилен адмирал проф.Медникаров каза още,че курсантите през новата учебна година ще бъдат 40, а..

публикувано на 23.07.18 в 15:16

Облачно с дъжд и гръмотевици

През денонощието ще е предимно облачно, на много места с краткотраен дъжд и гръмотевици, възможни са градушки. По-значителни по количество ще са валежите над Югоизточна България. Минимални температури от 17 до 22 градуса. През деня вятърът от север ще се усили до умерен и с него ще нахлуе по-хладен въздух. Дневните температурите ще се понижат..

публикувано на 23.07.18 в 14:18
ново село градушка

Агрометеоролог: Възможни са още градушки

Градушките снощи във Варненско имат локален характер, затова щетите засягат масиви с площ от няколко до няколко десетки декара. Това коментира за Радио Варна агрометеорологът Мирослав Ганчев от НИМХ-клон Варна. Има нанесени щети на плодни дръвчета и лози, възможно е да има и ударени слънчогледови пити, но те са по-устойчиви насаждения, каза..

публикувано на 23.07.18 в 13:53
Градушката с размери на лешник е унищожила реколтата в селата

39 произшествия през уикенда в областта

През изминалите почивни дни на територията на Варненска област са регистрирани   39  произшествия. Четири от тях са свързани с метеорологичната обстановка. Това съобщи за Радио Варна комисар Тихомир Тотев - директор на Регионална  дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението „:

публикувано на 23.07.18 в 13:20

Поемат 75% от обезщетенията за чумата

Очаква се в Болярово да бъдат взети нови проби от стопанството на Ана Петрова, за да се установи дали наистина има зараза в стадото ѝ от 200 овце. Очаква се със съгласието на стопаните ветеринарите да вземат от животните им повторни проби, които да потвърдят или да отхвърлят съмнението за чума. До момента стопаните отказват, тъй като се..

публикувано на 23.07.18 в 12:34

Високи технологии заменят опасните операции в болница „Св. Марина“

Екип от специалисти на УМБАЛ „Св. Марина“-Варна извърши безкръвна интервенция за смяна на аортна клапа на нови шест пациента. „Минимално инвазивната сърдечносъдова процедура се прилага при стеноза на аортната клапа и е животоспасяващо лечение за болните, при които отворената сърдечна хирургия е свързана с висок риск“, обяснява инвазивният кардиолог д-р..

публикувано на 23.07.18 в 12:30