Детското вокално студио "Съншайн" от Балчик издава първи албум

"Съншайн"
Снимка: Радио Варна

5 години на сцена навършват тази година децата от Детското вокално студио „Съншайн” в Балчик. По този повод те записват в Концертното студио на радио Варна първия си албум.

„Госпожо, вие знаете ли, че ние вече сме на пет години?”

Това е въпросът, който поражда идеята да отбележат петте години заедно освен с много концерти и с един албум, разказа за радио Варна ръководителят на групата Валентина Георгиева. Тя е дългогодишен диригент на смесения балчишки хор "Черноморски звуци".

Работата с децата е един заряд с много положителна енергия, казва още Валентина Георгиева. Стигат до звукозаписното студио на радио Варна благодарение на спонсори, партньори, сред които и радио Варна и разбира се подкрепата на родителите на децата. А децата са уникални като група, казва още техният ръководител. Те поддържат репертоар, който е тип хоров с клавирен съпровод и  който е популярен за вокалните групи с инструментални съпроводи. Чуйте още в звуковия файл:

За избора на детската вокална студиа и за вълнението да запишеш албум - споделиха Мирослав, Мария, Велизара, Вероника и Александър.


Децата ще запишат 10 песни, а първият им албум ще се казва „Съншайн”, както е името на групата им.ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят за движение едната лента по бул. „Мария Луиза“

От 19ч. тази вечер до около 10 часа утре ще бъде затворена за движение на автомобили едната лента по бул. „Мария Луиза“ в отсечката от бул. „Вл. Варненчик“ до ул. „Шопен“ в посока от Катедралата към Археологическия музей. Извършените рехабилитационни дейности са в част от гаранционните условия по изграждането на булеварда.

публикувано на 23.04.18 в 17:41

Само с актуализация на бюджета могат да се увеличат заплатите в РЗИ

Министерството на здравеопазването търси правна възможност служителите в Регионалните здравни инспекции да получат до края на годината всичките 6 милиона лева, отпуснати за увеличение на заплатите. Това стана ясно след срещата на заместник- министъра на здравеопазването Бойко Пенков с протестиращите служители на РЗИ. Действащата в момента наредба..

публикувано на 23.04.18 в 16:39

Пръскат срещу кърлежи в Балчик

Започна обработката срещу кърлежи на тревните площи за обществено ползване в община Балчик, съобщиха от общинско предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“. Обработени са терени в селата Кранево и Рогачево, както и дворовете на детските градини в Балчик. В началото на май започва работата в другите селища, като първо ще се започне със..

публикувано на 23.04.18 в 15:18

200 книги през миналата година е прочел читателят на годината в Добрич

Следобед в Добрич от 17.30 часа ще има и една литературна премиера, на която ще бъде представена книгата „Камино: Пътят на завръщането“ от Тихомир Иванов. Авторът признава, че различни житейски обстоятелства са го предизвикали да започне едно своеобразно пътуване към себе си и в търсенето на истините за своята личност се е озовал на „Камино..

публикувано на 23.04.18 в 16:05

И утре слънце

Ще бъде предимно ясно и слънчево, с временно заоблачаване на места в следобедните часове, когато е възможно да превали слаб дъжд. През нощта вятърът ще е слаб от юг, в южните райони от изток, а през деня ще се обърне от югозапад, в североизточна България от запад. Минимални температури между 9 и 14 градуса, а максимални 24 – 29 градуса, по..

публикувано на 23.04.18 в 15:08

Добричкият кмет чете "на един дъх" Дан Браун

Четящи хора от различни възрасти изпълниха фоайето на Регионална библиотека „Дора Габе“, където днес се провежда традиционният Маратон на четенето по случай Световния ден на книгата и авторското право. Проявите започнаха с откриване на фотодокументална изложба „В света на Дора Габе“, която проследява съществени моменти от живота и творчеството..

публикувано на 23.04.18 в 14:57

Забраняват спирането на улица "Батак"

Във връзка с въвеждането на „синя зона“ във Варна от 24-ти  до 26-ти април ще се полага хоризонтална маркировка в карето около ул. „Батак“ , съобщиха от ОП „Общински паркинги и синя зона“. За времето от 7 ч. до 19,30ч. спирането на моторно-превозни средства в района ще района ще бъде забранено. От общинската фирма призовават гражданите да преместят..

публикувано на 23.04.18 в 14:56