"Бъдете толерантни на пътя", съветва Стилиян Димитров

Снимка: www.novini.bg

„Карай внимателно, някой те обича“ - това са част от електронните надписи, разположени по главните пътища на България. Несъобразената скорост е главната причина за пътно-транспортни произшествия сочи статистиката. Тези, които не се съобразяват с правила, писани и неписани закони, пътни знаци, условия за пътуване и изобщо нищо на пътя, са от хората, които си мислят, че са вечни. И безсмъртни. Никой обаче не е застрахован. На старта на новия мотосезон, когато "волните ездачи" са вече по пътищата, е добре да не се забравят няколко елементарни истини, споделя Стилиян Димитров - любител на високите скорости, за когото животът придобива нов смисъл след 2002 година. Чуйте разказа му в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартира електронният прием за детските градини във Варна

Електронният прием за детските градини във Варна стартира днес, 20 април, в 10:01ч. Първото заявление  е регистрирано в 10:02ч. През първия половин час са по електронен път са подадени 556 заявления, а към 13:30 часа те са 838 броя за деца за първа група и 401 - за яслена група. 98% от заявленията са регистрирани от родителите онлайн, съобщиха..

публикувано на 20.04.18 в 15:40

Община Добрич инвестира 1, 4 милиона лева в рехабилитация на улица „6 – ти септември“

1 440 000 ще бъдат вложени в рехабилитацията на ул. „6-ти септември“ в Добрич, която се намира в индустриалната зона на града. Участъкът, обект на ремонтните дейности, е с дължина 1 145 метра, започва от ул. „Поп Богомил“ и свършва до „Добруджански хляб“ АД. Близо 9 000 кв метра улична настилка ще бъде рехабилитирана, предвижда се да бъдат..

публикувано на 20.04.18 в 15:04

142 години от Априлското въстание - фоторепортаж

142 години от Априлското въстание   отбеляза Варна с общоградско честване пред паметника на Георги Бенковски в Морската градина. Присъстваха областният управител, кметът на Варна, председателят на Общинския съвет, районни кметове, общински съветници и граждани. Участваха почетният караул и Представителният духов оркестър на Военноморските сили...

публикувано на 20.04.18 в 14:11

Добруджанска сватба представят в "Двореца" в Балчик

Представяне на добруджанска сватба – традиции и новости, организира днес Държавен културен институт „Двореца“ в Балчик. Присъстващите можаха да направят паралел между сватбения обичай в Добруджа преди 100 години и днес, да видят сватбената одежда в миналото и сега, ястия и традиции. Сватбата на нашите предци представи група за народни обичаи..

публикувано на 20.04.18 в 14:04

Обявиха пожароопасен сезон за горите във Варненско

Засилени мерки за осигуряване на пожарна безопасност са предприети в горските територии във Варненска област. В съответствие със заповедта на областния управител Стоян Пасев и в координация с всички отговорни институции горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие  са създали организация за повишен контрол и незабавни действия по..

публикувано на 20.04.18 в 12:57

Обсъждат правни норми в ИУ Варна

Незаконното строителство, данъците и проблемите в трудовото право са акцентите на кръгла маса във варненския Икономически университет. Конференцията, в която участват преподаватели от правните катедри на няколко висши училища, съдии, адвокати и представители на Института за държавата и правото към БАН се   организира за осми пореден път, каза..

публикувано на 20.04.18 в 12:17

8 деца на бежанци са били временно настанени в центрове от семеен тип през 2017 г. в Добрич

Настаняването на децата за около месец е разпоредено с прокурорски постановления. Престоят е продължавал в зависимост от наложената на родителите полицейска мярка и образуваното досъдебно производство. Данните са от годишния отчет на Община Добрич за дейностите по закрила на децата, който ще бъде обсъден на заседанието на Общинския съвет на 24..

публикувано на 20.04.18 в 11:51