Най-доброто пазаруване е чрез симбиоза между онлайн и офлайн избор

 В случай, че харесвате интернет пазаруването, е необходимо да бъдете бдителни, когато избирате стока, а също така да обърнете внимание дали са добре описани данните на фирмата, която предлага тази стока.

Вече 22 години Димитър Димитров е управител на една от големите онлайн платформи. Фирмата за компютърна техника е една от стабилните във Варна и в страната.  Той е и регионалният представител за Варна на Българската Е-комерс асоциация.

- Каква е мисията на Българската Е-комерс организация?

- Мисията на Българската Е-комерс асоциация е да подпомага развитието на електронната търговия в България. Основен приоритет на асоциацията е да лобира за по-добри и желани политики за индустрията чрез сътрудничество с държавните органи, при създаването на законови нормативи. Провеждат се проучвания, обучения, всичко, което популяризира електронната търговия в България.

-  На какво ниво е електронната търговия у нас в сравнение с другите страни от Европейския съюз?

- За съжаление, според мен, както всичко в България, електронната търговия върви няколко години назад, независимо че сме една от страните, които имат много добър интернет достъп. В момента все още електронната търговия не е придобила тази масовост както е в другите страни. По различни проучвания между 50-60 процента от българите са ползвали електронна търговия и са купували онлайн, докато на запад процентите са 80-90 процента.

- Вие с какво си го обяснявате този факт? На какво се дължи това?

- Според мен народопсихология. Българинът не вярва, не се доверява лесно. Страхува се от измами. За съжаление, водени от желанието винаги да получаваме нещо на най-ниската цена, много често се парим и си правим изводи за целия бранш. Независимо, че по-голямата част от търговците са коректни. Всеки, който търси най-евтиното решение, се подлъгва по "изгодната" оферта.

Цялото интервю с Димитър Димитров може да чуете в прикачения файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ара Маликян: "Аз съм гражданин на света"

Ексцентричният цигулар Ара Маликян - ливанец с арменски произход и испански паспорт, любим на всички поколения меломани по света, е главното действащо лице на финалния гала концерт от Международния музикален фестивал "Варненско лято". Ара Маликян ще разкаже своята много лична емоционална приказка за "Невероятната история на една цигулка"...

публикувано на 19.10.18 в 16:04

Ирина Величкова: У нас има добри закони за авторските права, но няма контрол и наказания

Ирина Величкова е юрист по професия. На фестивала "Златната роза" беше представен  дебютният й късометражен филм "Сън за щастие". Кинотворбата е дипломната й работа от специализацията й по режисура на игрален филм. - Доколко правата на авторите са защитени в България? - Защитени са на ниво закон. Изключително добре защитени с даже. Защото нашият..

публикувано на 17.10.18 в 16:24
Награждаването на победителите.

Старите кранове ще са основен акцент на пристанището и след превръщането му в зона за почивка

Продължаваме да ви представяме идеите на младите архитекти за бъдещия облик на пристанище Варна-Изток. След като ви запознахме с проекта на българо-турския екип , който беше класиран на второ място в Международния архитектурен пленер на тема "Адаптация на Пристанище „Варна – Изток" , сега е ред на отличниците: екипът Македония/България в състав Ана..

публикувано на 16.10.18 в 15:54

Искрен Пеев: Опазването на морето зависи и от всеки човек

Искрен Пеев е трето поколение моряк. Неговият дядо - проф. Илия Пеев, е преподавател във Военноморското училище, капитан първи ранг от резерва, бил е на подводниците. Бащата д-р Петър Пеев  е бил лекар във Военноморска болница, но преди това е бил на корабите, вкл. на  ветрохода "Калиакра" . От шестгодишен ветроходство изучава и Искрен. Сега е на..

публикувано на 14.10.18 в 18:05

С подкуп и лихва строели църквите през Възраждането

Всички участвали в строителството на храмове в годините на робство, разказва журналистът и краевед Иван Миланов , наследник на главния инициатор за строежа на църквата в село Изгрев - Ханджи Дойчо Янев, който водил и сметките по строителството, а написаното отразява специфичното наречие на тогавашното население. На Петковден храмът..

публикувано на 14.10.18 в 08:10

Лифт до "Галата" и мостове предлагат млади архитекти за пристанището

Второ място в Международния архитектурен пленер 2018 на тема "Адаптация на Пристанище „Варна – Изток“ спечели екипът Турция/България в състав: Ембре Торбаглу, Кансу Йапики, Угур Челеби, Момчил Димов. Проектът, озаглавен „Crossing Walls”, впечатлява със задълбочения анализ на приемствеността между миналото, настоящето и бъдещето на зоната и оригиналните..

публикувано на 11.10.18 в 16:49
Мария Чакърова и майка й

Мария Чакърова посвещава юбилейната изложба в галерия "Теди" на майка си

Най-слънчевата варненска художничка Мария Чакърова ще отпразнува 70-годишнината си с изложба в галерия "Теди". Селекцията от 27 платна масло и 16 акварелни миниатюри, рисувани основно през последните две години, е наречена "На майка ми". Авторката споделя с огромна любов: "С майка ми бяхме изключително силно духовно свързани. Тя ме импулсира да направя..

обновено на 11.10.18 в 13:46