“Новият ден” на 16 май с Мариела Димитрова

Изгрев във Варна
Снимка: Румен Йовев

Летописната книга на варненското средно училище „Св. Климент Охридски“ ще бъде преиздадена фототипно за 135-годишнината от основаването му тази година. Тя разказва за забележителни събития във Варна, отбелязва историкът и директор на едно от най-популярните училища в града Петко Петков. Чуйте го в 8.10 часа.

Все повече варненски ученици ползват фалшиви абонаментни карти за градски транспорт, констатират от общинския превозвач. Как ще се справят с проблема? В 8.20 часа коментира изпълнителният директор на „Градски транспорт” Злати Златев.

След сутрешна разходка по кея на Морска гара-Варна водещият на предaването „Море и бряг” Валери Великов в 8.45 часа ще ни разкаже завършват ли ремонтите там и за какво си говорят рибарите.
Международния ден на светлината, под егидата на ЮНЕСКО, ще бъде отбелязан днес с наблюдение на слънцето от телескопите на варненската обсерватория „Николай Коперник”. При ясно време наблюдението ще започне със специален инструктаж как се наблюдава безопасно слънцето, разказа за Радио Варна Свежина Димитрова, директор на обсерваторията. В 9.15 часа ще научим и за събитията, с които ще отбележат 50-годишнината на обсерваторията. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проектът за АЕЦ "Белене": Жизненоважен или чист популизъм? (дискусия в "Позиция" с участието на ДСБ и АБВ)

„Проектът за АЕЦ „Белене” ще донесе вреди на България, той е погрешно направен и трябва да бъде спрян ”. Това заяви в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” местният лидер на ДСБ Васко Василев. Той открои два основни проблема, свързани със строежа на централата: сеизмичността на прощадката и съхранението на отработеното ядрено гориво...

публикувано на 26.05.18 в 12:44

"Позиция" с Валери Великов, на 26 май

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Председателят на Градския съвет на АБВ Любомир Господинов и местният лидер на ДСБ Васко Василев в спор в студиото за и против АЕЦ „Белене“. Важното в новия Европейски регламент за защита на личните данни научаваме от Цанко Цолов – член на..

обновено на 26.05.18 в 08:52
Chart

#497 ТОП 20 (25.05.2018-01.06.2018)

публикувано на 25.05.18 в 21:00
Милко Божков

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 25 май със Светлана Вълкова

Сдружението на писателите събира библиотека „Варненско слово” През октомври в София ще бъде възродено биеналето на илюстрацията Поетът Валери Станков – носител на Голямата награда Варна 2018 Духовият оркестър на ВМС с колективна Награда Варна в раздел "Музика" Интригуващи музикални събития на „Варна интернешънъл“ 2..

публикувано на 25.05.18 в 13:31

“Новият ден” на 25 май с Мариела Димитрова

Точна статистика за броя на българите, живеещи в Южна Африка няма. Но те не са малко и живеят основно в големите индустриални градове. Сред тях има много лекари и инженери. Децата имат възможност да посещават българското неделно училище ”Слънчо” което е създадено в Йоханесбург през 2009 година. То предлага обучение по български език и..

публикувано на 25.05.18 в 06:17

Хоризонти на 25.05.2018

Oт днес започват събитията посветени на 142-та годишнина  от подвига на Христо Ботев и неговата чета, обединени в кампанията наречена Ботеви дни. Ние ще бъдем на вода, защото последната част от делото Христо Ботев и неговите съратници  започва на борда на кораба "Радецки" на река Дунав. Затова нашето радиоприключение ще стъпи  на българския "Радецки"...

публикувано на 24.05.18 в 19:53

"На светло" на 24 май с Доротея Николова

69 блока с ученици, преподаватели, студенти и културни дейци се включиха в традиционното празнично шествие във Варна за 24-ти май. Репортаж за празника на Даниела Стойнова. И още по темата: Представителният духов оркестър на ВМС получи награда „Варна” в навечерието на 24 май. Именно с изпълненията на музикантите от оркестъра днес започна и..

публикувано на 24.05.18 в 13:54