“Новият ден” на 16 май с Мариела Димитрова

Изгрев във Варна
Снимка: Румен Йовев

Летописната книга на варненското средно училище „Св. Климент Охридски“ ще бъде преиздадена фототипно за 135-годишнината от основаването му тази година. Тя разказва за забележителни събития във Варна, отбелязва историкът и директор на едно от най-популярните училища в града Петко Петков. Чуйте го в 8.10 часа.

Все повече варненски ученици ползват фалшиви абонаментни карти за градски транспорт, констатират от общинския превозвач. Как ще се справят с проблема? В 8.20 часа коментира изпълнителният директор на „Градски транспорт” Злати Златев.

След сутрешна разходка по кея на Морска гара-Варна водещият на предaването „Море и бряг” Валери Великов в 8.45 часа ще ни разкаже завършват ли ремонтите там и за какво си говорят рибарите.
Международния ден на светлината, под егидата на ЮНЕСКО, ще бъде отбелязан днес с наблюдение на слънцето от телескопите на варненската обсерватория „Николай Коперник”. При ясно време наблюдението ще започне със специален инструктаж как се наблюдава безопасно слънцето, разказа за Радио Варна Свежина Димитрова, директор на обсерваторията. В 9.15 часа ще научим и за събитията, с които ще отбележат 50-годишнината на обсерваторията. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СЕЛО на 20 октомври - село Падина

Красива природа, чисти улици, парк със спортни съоръжения на открито и детска площадка – това е част от село Падина, община Девня. Едно от малките селища в региона – около 200 души постоянни жители. На 12 километра от Девня и на около половин час път от Варна. Повечето хора са възрастни и затова естествено там няма безработни. Няма и бебета - още..

публикувано на 19.10.18 в 18:15

"Позиция" с Жоро Бекяров, 20 октомври

Темите и гостите в предаването "Позиция": Главният архитект на Община Варна Виктор Бузев в отговор на въпросите за визията на Варна, за паспортизацията на сградите културно наследство, скъпа ли е "дупката" и с какво ще я "пълним", както и за неспазените срокове на инфраструктурните проекти в града. Мария Габриел – еврокомисар по цифровата икономика..

публикувано на 19.10.18 в 15:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 19 октомври със Светлана Вълкова

Къде растат добрите мисли?: „Оранжерия за мисли“ – инсталация на художничката Велина Гребенска Детската писателка Нуша Роянова се завърна от 70-ия Панаир на книгата във Франкфурт Цигуларят Ара Маликян скоро във Варна „След лятото“ – изложба живопис на Долорес Дилова „Завой“ – Иван С. Вълев представи дебютната си..

публикувано на 19.10.18 в 13:30
Chart

#514 ТОП 20 (19.10.2018-26.10.2018)

публикувано на 19.10.18 в 10:27

НЮАНСИ на 19 октомври

Понякога не можеш да премълчиш нуждата си от почивка със семейството или от най-романтичната сватба на света, или просто от няколко часа време само за себе си сред природата и безкрая на морето. Представяме ви Аква хотели – Варна и Бургас, и ваканционен комплекс „Топола Скайс”– част от групата хотели, разположен над един от най-красивите Черноморски..

публикувано на 19.10.18 в 06:10

"Новият ден" в петък, 19.10.2018г.

Днес предстои последната от цикъла „АРХИТЕКТУРНИ СРЕЩИ“ във Варна от 18ч. Какъв е смисълът на градския център в 21 век, за пешеходството и велотранспорта, са само част от темите, на които ще се беседва тази вечер. Специален фокус ще бъде поставен върху темата за публичните градски пространства и публичния живот, за това как процесите в градския живот..

публикувано на 19.10.18 в 06:00

”На светло” на 18 октомври с Мариела Димитрова

Всички секторни системи за морско наблюдение ще станат съвместими до 2020 година и ще обменят данни помежду си стана ясно на заключителната среща по проекта „In Bul MarS” за интегрирано българско морско наблюдение.   Още за механизма ще разкаже в 14. 20 часа Петър Киров, главен секретар на изпълнителна агенция „Морска администрация”...

публикувано на 18.10.18 в 13:23