Млади дизайнери показват проекти на осветителни тела

| обновено на 21.05.18 в 10:32

На 18 май 2018, като част от програмата на фестивала „Нощ на музеите и галериите“ – Варна, в Радио Варна ще бъде представена изложба на проекти за осветителни тела. Те са изработени от студенти 3 курс, специалност „Индустриален дизайн“ в Технически университет – Варна. Изложбата показва 19 функционални модели и макети – творчески проекти на 14 души. Тя се осъществява със съдействието на Радио Варна по програма „Криле за начало“.

Разработките са в две основни направления – анималистично, в което инспирация във формообразуването са различни животински видове и персонализиращо, в което потребителят може да променя някои детайли по формата, за да персонализира изделието.

Куратор на изложбата е гл.ас.д-р Кремена Цанкова. Участват студентите: Александра Якимова, Атанаска Герчева, Весела Бойчева, Габриела Костадинова, Деница Костадинова, Димитър Русев, Кристина Караджова, Михаела Градинарова, Момчил Минчев, Моника Алексиева,   Ивелина Пенчева, Павлина Андонова, Сидика Бедри, Стефка Янкова

Заповядайте! 18 май, петък, 19:30 часа - Стъклен павилион, Радио Варна
ВИЖТЕ ОЩЕ

AMSTERDAM CONNECTION - съпричасност, приемственост и страст към музиката

2 юни (събота); 19:00 часа, Концертно студио на Радио Варна Амстердам е един от креативните притегателни центрове в Европа, особено когато става въпрос за музика. Това е градът, който е дал много вдъхновение и уроци на артистите събрани в проекта AMSTERDAM CONNECTION. Периодът на пребиваване в Амстердам е и повратен в живота на младия..

публикувано на 25.05.18 в 10:07

Ученици и учители в обща изложба

16 май, сряда, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа Изложба на преподавателите и завършващите магистри от профил Педагогика на обучението по визуални изкуства към Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”. В експозицията със свои творби ще се включат преподавателите проф. Благомир Папазов, проф. Валери Чакалов, проф. Димитър Балкански и..

обновено на 22.05.18 в 21:33

Баш Майстора Завинаги - изложба в памет на Кирил Господинов

На 24 май, Кирил Господинов щеше да навърши 84 г. Големият български актьор, оставил след себе си десетки роли както в киното, така и в театъра остава всенароден любимец най-вече с ролята на Баш-Майстора в едноименния филм. След години търсене из архивите на приятели, колеги и познати, дъщеря му Веселина Господинова представя тази..

обновено на 22.05.18 в 21:32

"Сезони" - представяне на дебютната книга на Кристияна Кирилова

10 юни, неделя, Арт салон на Радио Варна, 14:00 до 17:00 Кристияна Кирилова е едва на 8 години, когато прекрачва прага на Литературен клуб „Касталия“ при ОДК - гр. Варна. От най-ранна детска възраст тя избира пътя на литературата и литературата избира нея. Лауреат на множество национални и международни литературни конкурси, тази година..

публикувано на 22.05.18 в 19:10

Как да си помогнем с кристали? Научете в Арт салона на Радио Варна

За всички приятели на минералите, Wellness Center Alfa 2003 организира представяне на новата книга „Как да си помогнем с кристали“. Авторите Гергана и Иван Митеви ще ви запознаят с възможностите на минералите за постигане на живот без здравословни проблеми, за израстване в духовен аспект и за осигуряване на съвършена енергийна защита. Ще имате..

публикувано на 22.05.18 в 13:40

Притчи, мисли и тристишия за Душата представят в Радио Варна

28 май, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа Ина Крейн представя новите си книги "Аромат на Южен вятър" - сборник с разкази и приказки, "Мисли без плът" - притчи, мисли, тристишия за Душата и авторски рисунки по тях. Романтика, екзотика, мъдрост, топлина и човечност можете да откриете във всяка от тях - те носят Слънцето и усмивките..

публикувано на 21.05.18 в 12:22

Радио Варна подкрепя за поредна година младите таланти

Каним Ви и през 2018-та година да пренесете и реализирате своите идеи в пространството на Радио Варна. Като обществена медия предлагаме отново безрезервно нашата организационна, техническа и медийна подкрепа за детски, юношески и младежки прояви - индивидуални и колективни, на творчески състави, профилирани паралелки, училища по изкуства,..

публикувано на 02.02.18 в 14:03