Среща за Западните Балкани

Довечера София ще бъде домакин на срещата на 28-те европейски лидери, която предшества в четвъртък форума "Европейски съюз - Западни Балкани". Като извънредна точка в разговорите е включена темата за бъдещето на ядрената програма на Иран след решението на САЩ за излизане от сделката. Испанският премиер Мариано Рахой, който от вчера е на официално съобщение в София, ще участва в работната вечеря на лидерите на държавите-членки на Европейския съюз, но няма да присъства на утрешната среща на върха за Западните Балкани. Едно от големите предизвикателства пред София е именно дали ще се стигне до провеждане на срещата в планирания формат след като няколко държави, сред които и Испания, вече изразиха резервите си заради участието на Косово.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Николай Нанков

17 моста по „Хемус” и „Тракия” се нуждаят от ремонт

17 мостови съоръжения по магистралите са в лошо състояние и имат нужда от ремонт, а на пет от тях обновяването е започнало. Това съобщи пред медиите регионалният министър Николай Нанков. Три от ремонтиращите се са на магистрала "Хемус", а две - на "Тракия". До края на месеца ще започнат ремонтите на още три мостови съоръжения - два по "Хемус" и..

публикувано на 20.08.18 в 17:01

Близо 11 000 нарушения на пътя за три дни

При спецакцията по пътищата у нас, провела се в периода 17-19 август, са установени 10 735 нарушения при проверка на 14 625 автомобила и 19412 души, съобщават от пресцентъра на МВР. Издадени са 4960 фиша и 2063 акта за установени административни нарушения. Заловени са и 3712 водачи, шофирали с превишена скорост. Отнети са 160 шофьорски книжки..

публикувано на 20.08.18 в 16:50

Подготвя се нова информационна система за учителите

Тя ще дава информация къде и по кои предмети има нужда от преподаватели, обяви министърът на образованието Красимир Вълчев. " В информационната система ще се отразява и търсенето на педагози, както и къде учителите навършват пенсионна възраст ", каза министър Вълчев и добави: " По този начин прогнозираме търсенето на педагогически..

публикувано на 20.08.18 в 16:35

Гърция отваря нова страница

Гърция приключи успешно тригодишна програма за подкрепа на стабилността по линия на Европейския механизъм за стабилност (ЕМС), като по този начин подсигури централните си позиции в еврозоната и в Европейския съюз. Успешното приключване на програмата е свидетелство за усилията на гръцкия народ, ангажимента на страната за осъществяване на реформи и..

публикувано на 20.08.18 в 14:52

Парламентът се събира извънредно утре

Председателят на парламента Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на Народното събрание утре от 13 ч., съобщиха от парламента. Не са обявени точките от дневния ред. По-рано през деня от БСП внесоха в деловодството на парламента искане за извънредно заседание, в което се подписаха почти от парламентарната група на партията.  От..

публикувано на 20.08.18 в 14:31

Габриела Козарева поема Агенцията по вписванията

Новият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията е Габриела Козарева. Тя поема поста след Зорница Даскалова, която подаде оставка заради кризата с Търговския регистър.  Габриела Козарева е магистър по право от Софийския университет СУ „Св. Климент Охридски”.  От февруари до днес е била изпълнителен директор на..

публикувано на 20.08.18 в 14:17

Правителството призовава за оставката на Агайн заради казуса "Олимпик"

Министерският съвет призовава заместник-председателя на КФН Ралица Агайн да подаде оставка, да освободи поста си. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след среща при премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Той коментира, че Агайн няма как директно да бъде освободена, тъй като членовете на Комисията за финансов..

публикувано на 20.08.18 в 12:49