"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 май

Ремонтите в района на Морска гара са към финала си. Асфалтовата настилка е поставена, довършват се тротоарите. По-голямата част от новата ограда, която е от ковано желязо, вече е монтирана. Работи се по нейното довършване, поставят се новите осветителни стълбове, както и каменната настилка около самата сграда на Морска гара. Звуците от флексове, чукове и виковете на работниците явно не пречат на постоянните посетите на Морска гара. Ще ви срещнем с двама от тях, включително и с най-известния пенсионер – продавачът на най-добрите морски червеи – Борко.

Евентуалното включване на пристанищата във Варна и Бургас в мегапроекта за т.нар. „Нов път на коприната“ ще бъде обсъждано на конференцията, която предстои във Варна. 7-ата международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018“ ще се проведе от 21 до 23 май. В събитието се очаква да вземат участие над 300 представители на изявени световни компании от морския бранш от близо 20 държави, сред които Италия, Германия, Белгия и Румъния. Подробностите ще ни каже генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура” Ангел Забуртов.

Ще ви срещнем със Зорка Вълчева - първата жена-офицер във Военноморските сили, един от първите синоптици във Варна, поет, автор на детски книги. Как Зорка завършва училището за пилоти в Долна Митрополия, но се озовава във ВМС, ще разберете, ако  слушате "Море и бряг".


ВИЖТЕ ОЩЕ

Проектът за АЕЦ "Белене": Жизненоважен или чист популизъм? (дискусия в "Позиция" с участието на ДСБ и АБВ)

„Проектът за АЕЦ „Белене” ще донесе вреди на България, той е погрешно направен и трябва да бъде спрян ”. Това заяви в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” местният лидер на ДСБ Васко Василев. Той открои два основни проблема, свързани със строежа на централата: сеизмичността на прощадката и съхранението на отработеното ядрено гориво...

публикувано на 26.05.18 в 12:44

"Позиция" с Валери Великов, на 26 май

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Председателят на Градския съвет на АБВ Любомир Господинов и местният лидер на ДСБ Васко Василев в спор в студиото за и против АЕЦ „Белене“. Важното в новия Европейски регламент за защита на личните данни научаваме от Цанко Цолов – член на..

обновено на 26.05.18 в 08:52
Chart

#497 ТОП 20 (25.05.2018-01.06.2018)

публикувано на 25.05.18 в 21:00
Милко Божков

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 25 май със Светлана Вълкова

Сдружението на писателите събира библиотека „Варненско слово” През октомври в София ще бъде възродено биеналето на илюстрацията Поетът Валери Станков – носител на Голямата награда Варна 2018 Духовият оркестър на ВМС с колективна Награда Варна в раздел "Музика" Интригуващи музикални събития на „Варна интернешънъл“ 2..

публикувано на 25.05.18 в 13:31

“Новият ден” на 25 май с Мариела Димитрова

Точна статистика за броя на българите, живеещи в Южна Африка няма. Но те не са малко и живеят основно в големите индустриални градове. Сред тях има много лекари и инженери. Децата имат възможност да посещават българското неделно училище ”Слънчо” което е създадено в Йоханесбург през 2009 година. То предлага обучение по български език и..

публикувано на 25.05.18 в 06:17

Хоризонти на 25.05.2018

Oт днес започват събитията посветени на 142-та годишнина  от подвига на Христо Ботев и неговата чета, обединени в кампанията наречена Ботеви дни. Ние ще бъдем на вода, защото последната част от делото Христо Ботев и неговите съратници  започва на борда на кораба "Радецки" на река Дунав. Затова нашето радиоприключение ще стъпи  на българския "Радецки"...

публикувано на 24.05.18 в 19:53

"На светло" на 24 май с Доротея Николова

69 блока с ученици, преподаватели, студенти и културни дейци се включиха в традиционното празнично шествие във Варна за 24-ти май. Репортаж за празника на Даниела Стойнова. И още по темата: Представителният духов оркестър на ВМС получи награда „Варна” в навечерието на 24 май. Именно с изпълненията на музикантите от оркестъра днес започна и..

публикувано на 24.05.18 в 13:54