Варненци се впускат в лов на съкровища и легенди

| обновено на 16.05.18 в 16:51

Интерактивна игра изправя участници пред реални предизвикателства и изпитва техните физически и интелектуални способности. „В лов на съкровища и легенди”, състезанието TRACE се организира ежегодно в три града на България. В  надпреварата се включват 5-ма участници в един отбор. Как да се включим и къде ще се търсят тези съкровища, разказват организаторите Антония Парапанова и Бетина Стефанова:


СнимкаTRACE е изпитание за тялото, ума и духа, през което ще успеят да преминат само онези участници, които притежават както бързина, сила и смелост, така и досетливост, хитрост и комбинативна мисъл. TRACE e приключение, в което ще разчитате в еднаква степен на индивидуалните си умения и на колективните способности на целия отбор. Състезанието се организира под името “TRACE-The Treasure Race Adventure”. Участие могат да вземат лица над 14 години. Надпреварата ще се проведе в 4ч. сред природата, като вероятно участъкът ще е Морската градина и част от плажната ивица, казаха за Радио Варна организаторите. В момента тече предварително записване, а самото приключение във Варна е на 27 май. Още две надпревари ще има в Пловдив и София, а финалът ще е през юли. Кампанията има благотворителен характер. Събраните средства ще бъдат дарени на дом за деца, лишени от родителска грижа.

"Бъдете откриватели! Намерете скритото съкровище!", приканват организаторите.
Снимка

Снимка

ВИЖТЕ ОЩЕ

Екскурзоводите искат туристическа полиция

Съюзът на екскурзоводите във Варна настоява за създаването на инспекторат по туризма или туристическа полиция. Това заяви екскурзоводът Христина Неделчева по време на традиционните зимни срещи за обучение на екскурзоводите. В момента действащата наредба за упражняване дейността на екскурзоводите в България е в процедура на промени и изменения...

публикувано на 18.01.19 в 15:49

Постановката "Професия лъжец" на ДКТ Варна със 100 представления

На 23 януари постановката на Държавен куклен театър Варна "Професия лъжец" ще се играе за 99 път. Мястото е Театърът на Българската армия в София. Стотното представление ще бъде във Варна на сцената на Фестивалния и конгресен център. "Професия лъжец" е постановка на Теди Москов. Само за вързастни. Премиерата е преди шест години. През 2014 е отличена с..

публикувано на 18.01.19 в 15:48
Празник за Коледа в Дома за възрастни хора с деменция в село Салаш- 2014 г.

Два центъра за хора с деменция ще бъдат изградени във Варна

Договорът за изграждане на два нови центъра за грижа за лица с различни форми на деменция бе подписан вчера между Община Варна и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Проектът ще бъде реализиран по ОП „Региони в растеж“ и е на стойност 1,3 млн. лв. От тях 941 303 лв. са от ЕС - чрез Европейския фонд за регионално развитие,..

публикувано на 18.01.19 в 15:27

Близо 40% от учениците в Карапелит са болни

В понеделник от Регионалната здравна инспекция в Добрич ще решават дали и в кои училища на територията на областта да бъде обявена грипна ваканция. Днес най-много отсъстващи поради заболяване ученици е имало в СУ „Н. Й. Вапцаров“ в село Карапелит – 39 процента. 18.61 е процентът на отсъстващите днес ученици от първа смяна в Добричка област,..

публикувано на 18.01.19 в 14:52

Храмов празник в "Св. Атанасий"

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи архиерейска света литургия в храма "Св. Атанасий". Храмовият празник събра стотици християни, които взеха молитвено участие в богослужението. По традиция, след светата литургия беше отслужен водосвет и осветена риба, която бе раздадена на всички присъстващи. Репортаж от събитието..

публикувано на 18.01.19 в 14:43

Клуб на професионалните готвачи ще има във Варна

Клуб на професионалните готвачи във Варна учредяват в този час елитни представители на професията от морската столица. Сдружението ще е част от Българската асоциация на професионалните готвачи. Това съобщи шеф Анатолий Колев, който е част от управителния съвет. Идеята е да се разработи програма за организиране на събития, свързани с..

публикувано на 18.01.19 в 14:37

Болницата в Добрич е сред малкото в страната без финансови задължения

Многопрофилната болница в Добрич е сред малкото в страната без финансови задължения. Въпреки това перспективата не е благоприятна поради недостига на лекари и медицински персонал. Други причини са увеличението на минималната работна заплата и промените в заплащането на определени клинични пътеки от Здравната каса. Многопрофилната болница в Добрич няма..

публикувано на 18.01.19 в 14:29