Варненци се впускат в лов на съкровища и легенди

| обновено на 16.05.18 в 16:51

Интерактивна игра изправя участници пред реални предизвикателства и изпитва техните физически и интелектуални способности. „В лов на съкровища и легенди”, състезанието TRACE се организира ежегодно в три града на България. В  надпреварата се включват 5-ма участници в един отбор. Как да се включим и къде ще се търсят тези съкровища, разказват организаторите Антония Парапанова и Бетина Стефанова:


СнимкаTRACE е изпитание за тялото, ума и духа, през което ще успеят да преминат само онези участници, които притежават както бързина, сила и смелост, така и досетливост, хитрост и комбинативна мисъл. TRACE e приключение, в което ще разчитате в еднаква степен на индивидуалните си умения и на колективните способности на целия отбор. Състезанието се организира под името “TRACE-The Treasure Race Adventure”. Участие могат да вземат лица над 14 години. Надпреварата ще се проведе в 4ч. сред природата, като вероятно участъкът ще е Морската градина и част от плажната ивица, казаха за Радио Варна организаторите. В момента тече предварително записване, а самото приключение във Варна е на 27 май. Още две надпревари ще има в Пловдив и София, а финалът ще е през юли. Кампанията има благотворителен характер. Събраните средства ще бъдат дарени на дом за деца, лишени от родителска грижа.

"Бъдете откриватели! Намерете скритото съкровище!", приканват организаторите.
Снимка

Снимка

ВИЖТЕ ОЩЕ
плаж Кабакум, Варна

Близо 100 млн. лева са приходите на хотелите край Варна през август

Приходите от нощувки през август 2018 г. в област Варна достигат 98,5 млн. лв., съобщават от Териториалното статистическо бюро. Увеличението в сравнение със същия месец на миналата година е 6,2%. В последния летен месец най-много нощувки са реализирали гостите от Германия - 309 хил., от Румъния - 259 хил., от Полша - 181 хил. и от Русия - 87 хил...

публикувано на 16.10.18 в 11:49

Финландски радиолюбител чу "Радио Варна" на 2500 км от България

Писмо от финладски радиолюбител пристигна днес на редакционната поща: "Пиша ви, за да ви информирам, че успях да приема вашата програма тук във Финландия на 12-ви Юли 2018 между 12:55 и 13:00 часа българско време на честота 88.5 MHz! Това беше възможно поради рядкото свойство на йоносферата да отразява радио сигнали в УКВ обхвата обратно..

публикувано на 16.10.18 в 11:19

Интернет списание за култура обединява творци от Балканските страни

Повече от година интернет списание се опитва да обедини творците от Балканите. Сайтът за балканска култура cultureofbalkans.com е дело на Димитриос Петропулос от Гърция и негов албански колега. Опитът засега дава резлутат, защото все повече творци и организатори на културни събития, изявяват желание за участие на дигиталните страници на списанието...

публикувано на 16.10.18 в 11:03

Започва подмяна на водопроводите в селата Спасово, Кардам и Люляково

Община Генерал Тошево ще вложи 4 146 000 лева за рехабилитация на част от водопроводната мрежа на трите най-големи села в района – Спасово, Кардам и Люляково. Кметът на общината Валентин Димитров подписа договор за финансиране на инфраструктурния проект с Държавен фонд „Земеделие“. Проектът се реализира по Програмата за развитие на селските..

публикувано на 16.10.18 в 10:46

Царски вагони на Фердинанд и сина му Борис ІІІ тънат в разруха край село Арковна

Оригинални вагони от царската влакова композиция на Фердинанд и сина му Борис ІІІ от десетилетия стоят изоставеникрай с. Арковна, община Дългопол. Жители на селото алармираха Радио Варна, че трябва да се вземат спешни мерки за тяхното прибиране, укрепване и реставриране. В противен случай българската история ще загуби безценни реликви. “Помня,..

обновено на 16.10.18 в 10:42

За 5-звездни туристи не са достатъчни само луксозни хотели

Качеството на услугите в прилежащата инфраструктура и липсата на координация между бизнеса и администрацията са част от проблемите, които възпрепятстват превръщането на България в петзвездна туристическа дестинация въпреки наличието на много такива хотели у нас. Привличането на по-високоплатежни туристи може да стане само с комплексна грижа и сигурност за..

публикувано на 16.10.18 в 10:25

Бургас излиза в подкрепа на задържаните гранични полицаи

Четиримата гранични полицаи, обвинени от турските власти, ще бъдат разпитвани в Бургас. Районният съд в Бургас ще призове четиримата гранични полицаи и ще ги запознае с обвинението на турските съдебни власти за извършване на престъпление. Заседанието е днес от 11 часа. Районният съд в Бургас трябва да изпълни съдебна поръчка на I-ви Тежък..

обновено на 16.10.18 в 08:09