Варненци се впускат в лов на съкровища и легенди

| обновено на 16.05.18 в 16:51

Интерактивна игра изправя участници пред реални предизвикателства и изпитва техните физически и интелектуални способности. „В лов на съкровища и легенди”, състезанието TRACE се организира ежегодно в три града на България. В  надпреварата се включват 5-ма участници в един отбор. Как да се включим и къде ще се търсят тези съкровища, разказват организаторите Антония Парапанова и Бетина Стефанова:


СнимкаTRACE е изпитание за тялото, ума и духа, през което ще успеят да преминат само онези участници, които притежават както бързина, сила и смелост, така и досетливост, хитрост и комбинативна мисъл. TRACE e приключение, в което ще разчитате в еднаква степен на индивидуалните си умения и на колективните способности на целия отбор. Състезанието се организира под името “TRACE-The Treasure Race Adventure”. Участие могат да вземат лица над 14 години. Надпреварата ще се проведе в 4ч. сред природата, като вероятно участъкът ще е Морската градина и част от плажната ивица, казаха за Радио Варна организаторите. В момента тече предварително записване, а самото приключение във Варна е на 27 май. Още две надпревари ще има в Пловдив и София, а финалът ще е през юли. Кампанията има благотворителен характер. Събраните средства ще бъдат дарени на дом за деца, лишени от родителска грижа.

"Бъдете откриватели! Намерете скритото съкровище!", приканват организаторите.
Снимка

Снимка

ВИЖТЕ ОЩЕ

Адреси без вода на 24 май

Без вода във Варна от 7ч. до 17ч. е част от кв. "Възраждане". Поради предизвикана авария в района между ул."Прилеп"," ул."Отец Паисий", ул."Струга" и бул."Сливница" от 8:30ч. до около 18 часа ще е прекъснато водоснабдяването, информират от ВиК-Варна.

публикувано на 24.05.18 в 09:10

Подкрепа за "Искам бебе"

Благотворителен щанд на фондация” Искам бебе" ще бъде открит днес в Добрич. Във Варна инициативата ще се проведе на входа на Морската градина на 1 юни. По време на тридневния базар ще се продават направени от доброволци предмети. Кампанията е подкрепена от   издателства на книги и магазини за бебешки стоки. Регионалният координатор на..

публикувано на 24.05.18 в 07:10

Майстори на сладкарски шедьоври се събират в Балчик

Исторически личности, архитектура, бит, фолклорно богатство от захар за първи път в цяла България ще бъдат показани на живо в галерия “Тихото гнездо”. Проектите на колаборация “Моята България” ще се пренесат в Двореца в Балчик. Църквата “Свети Стефан” в захарен вариант пристига от Истанбул специално за откриване на изложбата. Кулинарният..

публикувано на 24.05.18 в 06:10

Планови прекъсвания на тока във Варненска област

В периода 02.05.2018 - 31.05.2018 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Венелин, с. Садово, с. Казашка река, с. Синдел, с. Юнак, с. Дъбравино, с. Аврен, с. Горен чифлик, с. Гроздьово. Прекъсването на..

публикувано на 24.05.18 в 06:08
24_may

Слънчев 24 май

Днес ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността най-вече в южната част на района. Максимални температури между 24 и 29, по крайбрежието от 22 до 25, за Варна около 24. Ще духа слаб, по крайбрежието до умерен североизточен вятър. Вълнение на морето 2 бала. Температура на морската вода 19-22 градуса.

публикувано на 24.05.18 в 05:58

Па­ме­т­ник на Ки­рил и Ме­то­дий ще бъ­де от­к­рит на 24 май в Бал­чик

Па­ме­т­ник на Ки­рил и Ме­то­дий ще бъ­де от­к­рит на 24 май в Бал­чик. В цен­тъ­ра ще бъ­де ос­ве­те­на из­ра­бо­те­на­та от Вен­ци­с­лав Мар­ков скул­п­ту­ра. Твор­ба­та е ви­со­ка 230 сан­ти­ме­т­ра и е из­ля­та от бронз, 400 кг, в Карлово. Ав­то­рът е ро­ден през 1984 г. във Вар­на и е свър­зан с Бе­лия град от го­ди­ни. Иде­я­та за..

публикувано на 24.05.18 в 05:51

Затварят за движение централната градска част във Варна за 24 май

Във връзка с провеждане на празнично шествие по случай 24-ти май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, от 9:00ч. до приключване на мероприятието (около 14:00 ч.) ще бъде ограничено движението на автомобили в следните участъци:   -бул. „Христо Ботев” – от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо..

публикувано на 24.05.18 в 05:44