Варненци се впускат в лов на съкровища и легенди

| обновено на 16.05.18 в 16:51

Интерактивна игра изправя участници пред реални предизвикателства и изпитва техните физически и интелектуални способности. „В лов на съкровища и легенди”, състезанието TRACE се организира ежегодно в три града на България. В  надпреварата се включват 5-ма участници в един отбор. Как да се включим и къде ще се търсят тези съкровища, разказват организаторите Антония Парапанова и Бетина Стефанова:


СнимкаTRACE е изпитание за тялото, ума и духа, през което ще успеят да преминат само онези участници, които притежават както бързина, сила и смелост, така и досетливост, хитрост и комбинативна мисъл. TRACE e приключение, в което ще разчитате в еднаква степен на индивидуалните си умения и на колективните способности на целия отбор. Състезанието се организира под името “TRACE-The Treasure Race Adventure”. Участие могат да вземат лица над 14 години. Надпреварата ще се проведе в 4ч. сред природата, като вероятно участъкът ще е Морската градина и част от плажната ивица, казаха за Радио Варна организаторите. В момента тече предварително записване, а самото приключение във Варна е на 27 май. Още две надпревари ще има в Пловдив и София, а финалът ще е през юли. Кампанията има благотворителен характер. Събраните средства ще бъдат дарени на дом за деца, лишени от родителска грижа.

"Бъдете откриватели! Намерете скритото съкровище!", приканват организаторите.
Снимка

Снимка

ВИЖТЕ ОЩЕ

10 души са се тествали анонимно за ХИВ във Варна

„Месец на отворените врати“ в сградата на РЗИ, стая 501 се организира всеки понеделник, сряда и петък от 9:00 до 12:00 часа и 12:30 – 16:00 часа. Съвместно с община Варна и неправителствени организации ще се проведе анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН на 04.09.2018 г. и на 11.09.2018 г. от 15:00 до 17:00. Две ще са..

публикувано на 20.08.18 в 15:29

ВСУ "Черноризец Храбър" в съвместен форум с Генерална дирекция "Околна среда" на ЕК

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ открива образователна и експертно-консултантска програма на тема „Кръговата икономика – приоритет на следващия програмен период на ЕС “.   Програмата се организира под патронажа на Генерална дирекция „Околна среда“ на ЕК и със специалното участие на г-н Джордж Кремлис, почетен директор на Генерална..

публикувано на 20.08.18 в 15:09

Над 300 са свободните места за прием на ученици след завършен седми клас

Това съобщи  Венцеслава Генова, началник на Регионалното управление на образованието (РУО) във Варна. Тя допълни, че свободните места в учебните заведения са публикувани на интернет страницата на РУО – Варна, като за всяко училище са посочени сроковете, в които учениците могат да кандидатстват, съобщава Фокус. Венцеслава Генова посочи, че..

публикувано на 20.08.18 в 14:36

Кавал, изработен от рог на елен, е първенецът в конкурса "Сувенири"

Кавал, изработен от рог на елен, е тазгодишният победител в конкурса „Сувенири”, съпътстващ   Панаира на занаятите и изкуствата. Масторът на кавала е Георги Колев от Шумен и е музикант в Ансамбъл „Мадара”. Още за подбора на лауреатите, които бяха 15-сет на брой добави организаторът на проявата Веселина Савова:..

публикувано на 20.08.18 в 14:02

Червено и черно по Кели

Триизмерната  кукла  Кели, поставена на кръстовището до СУ ”Свети Климент Охридски" във Варна е „разкрасена” от неизвестни лица с цветен спрей. Очите са боядисани в червено, по ръцете и лицето има черна боя, сигнализираха граждани. По този начин куклата  до Шишковата градинка придобива зловещо излъчване. Даниела  Стойнова потърси..

публикувано на 20.08.18 в 12:24

Варна се включва в Националната лятна АНТИСПИН кампания

В страната функционират 13 кабинета за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ (КАБКИС) към РЗИ. В тези кабинети се извършва предтестови и следтестови консултации от подготвени медицински специалисти за повишаване на информираността по проблемите на ХИВ/СПИН. От началото на годината до месец юли над 162 000 лица са се..

публикувано на 20.08.18 в 11:02

Дете от Румъния е с опасност за живота

Седемгодишното дете е пострадало при тежка катастрофа, станала на 17 август в Генерал Тошево, съобщиха от областната дирекция на полицията в Добрич. Установено е, че лек автомобил „Тойота“ с румънска регистрация не спира на пътен знак „Стоп“ и е ударен от движещия се по път с предимство влекач „Даф“ с прикачено ремарке с добрички регистрации. При удара е..

публикувано на 20.08.18 в 10:47