Професионалните шофьори да преминават през прегледи и за сънна апнея предлагат лекари

Пътните инцидентите причинени от нарушения на съня, както и въвеждане на скринингови програми за анализ на съня на всички рискови групи шофьори, коментираха на кръгла маса във Варна . Оповестени бяха и резултатите от  скрининговото проучване по проблеми свързани със заболяването. Събитието се организира от ПК „Здравеопазване” към ОС – Варна, Община Варна и  Медицински Университет „Проф.  Д-р П. Стоянов” – Варна. Участие във форума взеха доц. д-р Марио Милков – специалист Уши, нос, гърло в МБАЛ "Св. Анна" – Варна и председател на Българското дружество по ОСА и хъркане, доц. Антоанета Цветкова - председател на ПК „Здравеопазване” към ОС - Варна, Бранимир Георгиев, гл. инспектор в ДАИ. Подробностите в репортажа на Вяра Николаева:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Танцов фестивал в Бяла

За втора година Община Бяла организира танцов фестивал за деца „Танци край морето“. Събитието ще се проведе от 5 до 7 юли 2018 година на откритата сцена на централния площад в града. През 2017 година на първото издание на фестивала участваха над 20 танцови състава от Варна, Велики Преслав, Опака, Троица, Силистра и други градове в страната...

публикувано на 27.05.18 в 10:35

Младежи дискутират цифровизацията

Бургас е домакин на Хакатона "Цифровият град и аз" в понеделник и вторник. ИТ състезанието е под патронажа на Комисаря по цифровата икономика и цифровото общество г-жа Мария Габриел. Темата и дните за провеждане на Хакатона "Цифровият град и аз" са в синхрон с провеждането на срещата на Комитета на регионите на Европейския съюз в Бургас на 29..

публикувано на 27.05.18 в 10:08

Модата в античността изучават малчугани в Бургас

Различни от познатите досега арт занимания за деца ще бъдат включени в изданието на "Арт-и-Факти" днес в  "Акве Калиде" в Бургас. Ателиетата за малките майстори и художници ще предложат изработване на декоративни пана за детска стая с историческа флорална тематика и ще провокират детската фантазия с темата за модата в древни времена...

публикувано на 27.05.18 в 10:02

Отбелязваме рождения ден на църквата

Според евангелското повествование на петдесетия ден след Пасха в Йерусалим било пълно с поклонници, дошли за големия юдейски празник, посветен на Божието законодателство на планината Синай. В града били и Христовите ученици и Майка Му. Те били събрани на молитва в един дом, когато се случило необикновено събитие. То накарало хората от..

обновено на 27.05.18 в 09:45

Разградско сдружение организира единственият пясъчен полумаратон в България

За четвърти път разградското сдружение „Зелена стъпка” организира днес  единственият пясъчен полумаратон в България „Камчийски пясъци”. Спортното събитие ще бъде по най-дългата пясъчна ивица край устието на река Камчия. Интересът към състезанието и въобще към бягането в България расте с всяка година, убеден е Цоньо Пенев – един от..

публикувано на 27.05.18 в 09:09

Местата с планово прекъсване на електрозахранването

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, от 09:00 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Дъбравино, съобщиха от електроразпределителното дружество. Същата причина ще остави без ток от 8:30 до 16:30 местността Ален Мак във Варна, в района на хотел "Детелина"...

публикувано на 27.05.18 в 08:33

Облачно ще бъде времето днес

Сутринта ще има значителна предимно ниска облачност, следобед ще се   развива и  купеста облачност и на места, главно в Югоизточна България се очакват краткотрайни валежи. Ще остане ветровито с умерен, по крайбрежието до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще се понижат и ще са от 21 до 26 градуса. Вълнение на морето 3..

публикувано на 27.05.18 в 07:38