ВиК авария променя маршрута на автобусна линия 13 във Варна утре

Поради ВиК авария на магистрален тръбопровод от 9.00 ч. на 17-ти май ще бъдат въведени маршрутни промени по линия 13, съобщават от общинската фирма „Градски транспорт“. Няма да се обслужват спирки „Бл. 22“, „Нов корпус на ИУ“, „Железни врата“. От бул. Хр. Смирненски“ автобусите ще завиват наляво по ул. „Дубровник“, ул. „Студентска“, ще обслужват спирка „Черноризец Храбър“ и ще се включват по маршрута си по ул. „Мир“. Промените ще бъдат в сила до 18-ти май или до приключване на ремонтни дейности. В този период ул. „Евлоги Георгиев“ ще бъде затворена за влизане от околовръстния път - бул. „Христо Смирненски“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Финландски радиолюбител чу "Радио Варна" на 2500 км от България

Писмо от финладски радиолюбител пристигна днес на редакционната поща: "Пиша ви, за да ви информирам, че успях да приема вашата програма тук във Финландия на 12-ви Юли 2018 между 12:55 и 13:00 часа българско време на честота 88.5 MHz! Това беше възможно поради рядкото свойство на йоносферата да отразява радио сигнали в УКВ обхвата обратно..

публикувано на 16.10.18 в 11:19

Интернет списание за култура обединява творци от Балканските страни

Повече от година интернет списание се опитва да обедини творците от Балканите. Сайтът за балканска култура cultureofbalkans.com е дело на Димитриос Петропулос от Гърция и негов албански колега. Опитът засега дава резлутат, защото все повече творци и организатори на културни събития, изявяват желание за участие на дигиталните страници на списанието...

публикувано на 16.10.18 в 11:03

Започва подмяна на водопроводите в селата Спасово, Кардам и Люляково

Община Генерал Тошево ще вложи 4 146 000 лева за рехабилитация на част от водопроводната мрежа на трите най-големи села в района – Спасово, Кардам и Люляково. Кметът на общината Валентин Димитров подписа договор за финансиране на инфраструктурния проект с Държавен фонд „Земеделие“. Проектът се реализира по Програмата за развитие на селските..

публикувано на 16.10.18 в 10:46

Царски вагони на Фердинанд и сина му Борис ІІІ тънат в разруха край село Арковна

Оригинални вагони от царската влакова композиция на Фердинанд и сина му Борис ІІІ от десетилетия стоят изоставеникрай с. Арковна, община Дългопол. Жители на селото алармираха Радио Варна, че трябва да се вземат спешни мерки за тяхното прибиране, укрепване и реставриране. В противен случай българската история ще загуби безценни реликви. “Помня,..

обновено на 16.10.18 в 10:42

За 5-звездни туристи не са достатъчни само луксозни хотели

Качеството на услугите в прилежащата инфраструктура и липсата на координация между бизнеса и администрацията са част от проблемите, които възпрепятстват превръщането на България в петзвездна туристическа дестинация въпреки наличието на много такива хотели у нас. Привличането на по-високоплатежни туристи може да стане само с комплексна грижа и сигурност за..

публикувано на 16.10.18 в 10:25

Бургас излиза в подкрепа на задържаните гранични полицаи

Четиримата гранични полицаи, обвинени от турските власти, ще бъдат разпитвани в Бургас. Районният съд в Бургас ще призове четиримата гранични полицаи и ще ги запознае с обвинението на турските съдебни власти за извършване на престъпление. Заседанието е днес от 11 часа. Районният съд в Бургас трябва да изпълни съдебна поръчка на I-ви Тежък..

обновено на 16.10.18 в 08:09

ВАС заседава по делото на Русгеоком-БГ срещу РИОСВ

Варненският административен съд ще заседава за трети път днес по жалбата, внесена от Русгеоком-БГ ЕАД срещу решението на Регионалната инспекция по околна среда и води във Варна, с което бе отхвърлено намерението на компанията да добива газ в Добруджа. Тогава председателят на експертния съвет Тодор Колев мотивира решението на инспекцията с..

публикувано на 16.10.18 в 07:21