Полагат маркировка "Синя зона" на улици във Варна

| обновено на 17.05.18 в 06:34

Във връзка с въвеждането на синя зона в град Варна в дните от 17-ти до 20-ти май ще се полага хоризонтална маркировка по улиците „Иларион Макариополски“, ул. „Петър Парчевич“, „Петър Енчев“, „Копривщица“, „Ал.Малинов“, ул. „Марко Балабанов“, ул. „27-ми юли“, ул. „Иван Вазов“ ,ул. „Скайлер“, „Воден“, „Михаил Колони“, ул. „Архимандрит Филарет“, ул.“Чипровци“, ул. „Преспа“, „Одрин“, „Цар Самуил“, „Ст. Стамболов“, „Баба Рада“, Ст. Богориди“, съобщиха от ОП „Общински паркинги и синя зона“. За времето от 7.00 ч. до 19.30 ч. паркирането в зоната ще бъде забранено. Призовават се гражданите да преместят автомобилите си.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Танцов фестивал в Бяла

За втора година Община Бяла организира танцов фестивал за деца „Танци край морето“. Събитието ще се проведе от 5 до 7 юли 2018 година на откритата сцена на централния площад в града. През 2017 година на първото издание на фестивала участваха над 20 танцови състава от Варна, Велики Преслав, Опака, Троица, Силистра и други градове в страната...

публикувано на 27.05.18 в 10:35

Младежи дискутират цифровизацията

Бургас е домакин на Хакатона "Цифровият град и аз" в понеделник и вторник. ИТ състезанието е под патронажа на Комисаря по цифровата икономика и цифровото общество г-жа Мария Габриел. Темата и дните за провеждане на Хакатона "Цифровият град и аз" са в синхрон с провеждането на срещата на Комитета на регионите на Европейския съюз в Бургас на 29..

публикувано на 27.05.18 в 10:08

Модата в античността изучават малчугани в Бургас

Различни от познатите досега арт занимания за деца ще бъдат включени в изданието на "Арт-и-Факти" днес в  "Акве Калиде" в Бургас. Ателиетата за малките майстори и художници ще предложат изработване на декоративни пана за детска стая с историческа флорална тематика и ще провокират детската фантазия с темата за модата в древни времена...

публикувано на 27.05.18 в 10:02

Отбелязваме рождения ден на църквата

Според евангелското повествование на петдесетия ден след Пасха в Йерусалим било пълно с поклонници, дошли за големия юдейски празник, посветен на Божието законодателство на планината Синай. В града били и Христовите ученици и Майка Му. Те били събрани на молитва в един дом, когато се случило необикновено събитие. То накарало хората от..

обновено на 27.05.18 в 09:45

Разградско сдружение организира единственият пясъчен полумаратон в България

За четвърти път разградското сдружение „Зелена стъпка” организира днес  единственият пясъчен полумаратон в България „Камчийски пясъци”. Спортното събитие ще бъде по най-дългата пясъчна ивица край устието на река Камчия. Интересът към състезанието и въобще към бягането в България расте с всяка година, убеден е Цоньо Пенев – един от..

публикувано на 27.05.18 в 09:09

Местата с планово прекъсване на електрозахранването

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, от 09:00 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Дъбравино, съобщиха от електроразпределителното дружество. Същата причина ще остави без ток от 8:30 до 16:30 местността Ален Мак във Варна, в района на хотел "Детелина"...

публикувано на 27.05.18 в 08:33

Облачно ще бъде времето днес

Сутринта ще има значителна предимно ниска облачност, следобед ще се   развива и  купеста облачност и на места, главно в Югоизточна България се очакват краткотрайни валежи. Ще остане ветровито с умерен, по крайбрежието до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще се понижат и ще са от 21 до 26 градуса. Вълнение на морето 3..

публикувано на 27.05.18 в 07:38