"Силата на любовта" - Благотворителен концерт на Димана Димитрова

| обновено на 14.06.18 в 15:26

"Силата на любовта" Благотворителен концерт на Димана Димитрова

Димана Димитрова е ученичка на НУИ „Добри Христов“ град Варна. През 2018 г.  тя завърши училище със специалност флейта, но от 5 години се занимава с поп и джаз пеене под ръководството на вокалния педагог Кремена Матева. За този кратък срок Димана е носител на множество национални и международни награди, Гран При, участничка е в редица благотворителни концерти, общоградски събития. Зад гърба и е първия самостоятелен концерт, проведен по програмата на Радио Варна „Криле за начало“ през 2016 година. Тъй като Димана е приета във виенска консерватория и и предстои да продължи своето образование в чужбина изяви желание да осъществи още една своя мечта – втори самостоятелен концерт, но този път той да има своята кауза. Тя избра тази кауза да бъдат най-слънчевите деца на планетата – децата със Синдром на Даун. Свърза се с фондация „Живот със Синдром на Даун“ и получи тяхното съгласие. Събраните средства от концерта ще бъдат дарени на фондацията, за да бъдат подпомогнати децата със Синдром на Даун.

В концерта ще бъдат включени песни от репертоара на: Селин Дион, Уитни Хюстън, Лара Фабиан, Кристина Агилера и други. Ще бъдат изпълнени песни на български, английски, испански и корейски езици.  Гости на Димана  ще бъдат ученици на  Георги Харизанов – китаристите Борис Николов и Мирослав Лазаров, и ученици от школата на Кремена Матева – Ева Стерева, Александрина Петрова и Гергана Георгиева. Към събитието във фейсбук

Вход свободен.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инфекциозното в Добрич не работи - няма лекари

Отделението по инфекциозни болести в многопрофилната болница в Добрич временно е затворено. Причината е, че и двамата лекари, които работят в него, са болни. Проблем в кадровото обезпечаване има и в Отделението по реанимация. Част от пациентите от Инфекциозното отделение са прехвърлени в Детското отделение на многопрофилната болница в Добрич,..

публикувано на 17.01.19 в 17:04

Във Варна и Добрич - без грипна ваканция!

Варненските ученици ще продължат да ходят на училище и през следващите дни. За момента прекратяване на учебно-възпитателния процес в училищата в община Варна заради нарастващия брой на болните от грип и ОРЗ няма, но се въвеждат  предепидемиологични мерки. Това реши Областната комисия за борба с острите респираторни заболявания.  Забелязва се сериозен..

обновено на 17.01.19 в 16:41

Брекзит може да увеличи таксите за българските студенти

Един от най-обсъжданите проблеми в Европа през последните дни е Брекзит и провалената сделка на министър-председателя на Обединеното кралство - Тереза Мей. Стана ясно, че тя остава на поста си, както обаче, остава и неяснотата, свързана с излизането на държавата от съюза. Това обърква българите, които имат намерение да учат там. За Кристиян..

публикувано на 17.01.19 в 16:40

Булката беглец от Аврен

Булките бягали от сватбата си и преди повече от век, това разкрива етнографската експозиция в читалището в село Аврен. Свекървата изработила целия костюм за снахата, която трябвало да посрещне у дома. Направили всичко, както традицията повелява -  дебел вълнен плат в червено, от вътрешната страна - памук, ширити, украса. Но момичето избягало и след това..

публикувано на 17.01.19 в 16:17
Слънчево утро

В петък ще е слънчево, през уикенда облачно

През нощта ще бъде предимно ясно. Минимални температури между минус 2 и плюс 3 градуса. Утре ще е слънчево, сутринта на места по южното крайбрежие с намалена видимост, а късно следобед от запад-югозапад ще се увеличи средната и висока облачност. Вятър слаб, по крайбрежието до умерен от юг, следобед по Черноморието от югозапад. Максимални температури..

публикувано на 17.01.19 в 14:29

Мая Манолова: Платете на хората с увреждания сега!

Препоръки до министерството на труда и социалната политика за изплащане на по-високата финансова подкрепа  за хората с увреждания до края на януари е изпратила омбудсманът Мая Манолова. Манолова пристигна във Варна, за да участва в дискусия по актуални проблеми на земеделските кооперации . Според нея поради липса на информация и..

публикувано на 17.01.19 в 14:05

Военни хеликоптери тренират кацане в Терапията

Двудневно учение на военните от авиобаза "Чайка" в района на университетска болница "Света Марина" приключва в 15 часа.  То е част от учебната програма на Военноморското вертолетно формирование, каза за Радио Варна подполковник  Димитър Титев, говорител на Щаба на ВМС.  Болницата е единственото лечебно заведение в България, което разполага с..

публикувано на 17.01.19 в 14:05