Сигнал за бомба опразни Софийския районен съд

Снимка: БГНЕС

Сигнал за бомба опразни сградата на Софийския районен съд – Наказателно отделение на „Петте кьошета” в София. Сигналът за поставено взривно устройство в съда е подаден в 8.45 ч., съобщиха от МВР. Обадил се е анонимен мъжки глас, който е съобщил за поставена бомба в сградата на съда. Гражданите са евакуирани, полицията извършва проверка и в Гражданското и в Наказателното отделение на Софийския районен съд.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн подава оставка

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор /КФН/ Ралица Агайн подава оставка. Това обяви тя пред журналисти в Народното събрание. Агайн е в парламента за извънредното заседание, на което се обсъжда случаят с отнемането на лиценза за извършване на застрахователна дейност на кипърската застрахователна компания "Олимпик". "Това е моят..

публикувано на 21.08.18 в 13:59

Започна извънредното заседание на НС заради "Олимпик" и проблемите с Търговския регистър

В Народното събрание започна извънредното заседание, на което се обсъжда казуса с фалиралото кипърско застрахователно дружество "Олимпик" и срива на Търговския регистър. В пленарната зала присъства премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на финансите и на правосъдието Владислав Горанов и Цецка Цачева, и цялото ръководство..

публикувано на 21.08.18 в 13:26
„Карай си спокойно“ е мотото на новата инициатива на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Билбордове по магистрала „Тракия“ призовават към разумно шофиране

„Карай си спокойно“ е мотото на новата инициатива на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. Тя беше представена от председателя на асоциацията Владимир Тодоров, който даде нейния старт. Тодоров уточни, че вече са поставени 12 билборда като техният брой ще стигне до 25. Те са разположени по АМ "Тракия" във връзка със сезона и..

публикувано на 21.08.18 в 12:32

Девет фирми искат да правят знаците по пътищата

Девет са кандидатите за производството на пътни знаци за следващите пет години, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Днес са били отворени оферти на кандидатите за производство, доставка и монтаж на пътни знаци с постоянни и променливи размери на вертикална сигнализация на републиканските пътища. Тръжната процедура е в шест обособени..

публикувано на 21.08.18 в 11:27

Най-малко 11 души са загинали, пометени от придошли води в каньон в Италия

Най-малко 11 души са загинали вчера в дълбока клисура в Калабрия, Южна Италия, отнесени от внезапно придошъл след проливни валежи планински поток,  предаде Ройтерс. По данни на Гражданска защита 23 души са спасени, а десетина са настанени в болница. Все още не е ясна съдбата на пет души, но може да се окаже, че хората в неизвестност са повече,..

публикувано на 21.08.18 в 11:24

Започна мюсюлманският празник Курбан Байрам

Мюсюлманският свят празнува днес Курбан Байрям. Празникът е 70 дни след Рамазан Байрам и продължава три дни. Честванията започват с голяма молитва в джамията. На този ден се коли животно, а месото се раздава на бедните. По-младите искат прошка, а на децата се раздават бонбони. На Курбан Байрям семействата се събират в дома на родителите си. На този..

публикувано на 21.08.18 в 11:17

Броят на мигрантите на гръцкия остров Лесбос отново надхвърли 10 хиляди

Нарасналият брой на пристигащите през последните дни мигранти на гръцкия остров Лесбос, които подават там молби за убежище, увеличи за първи път след голямата мигрантска криза от 2015 - 2016 г. броя им до над 10 хиляди, пише гръцкият вестник "Елефтерос типос". Според официални данни на гръцкия Национален център за граничен контрол,..

публикувано на 21.08.18 в 10:34